Konuyu takipteyim şöyle dipnot ekleyeyim, cihazınızda type-C var diye her dönüştürücü ile her şekilde kullanamıyorsunuz, hız olarak değil. Mesela benim lenovo laptobun amd işlemcilerinde typeC-hdmi desteklemiyor ama intel işlemcilerinde destekliyor. Dışarıdan bakınca her şey aynı ama.
Hız olarak da farkları oluyor, her typeC girişi de çıkışı da yüksek hızları desteklemiyor.
Burada samsung telefon var sanırım ortada, görüntü aktarımını destekler.
Burada aslında bir kavram karmaşasından dolayı çıkıyor problem.
Type-A, B, C soketin fiziksel yapısını tanımlar. Thunderbolt 1, 2, 3, 4, USB 1.1, 2, 3, 3.1, 3.2 ise protokol kısmını tanımlar.
USB 3.1 ve 3.2 ile Thunderbolt 3 ve 4, Type-C soketi kullanıyor. Bütün karmaşa da buradan çıkıyor aslında.
Bunun yanında kullanılan aletin de özellikleri önemli. Mesela HP Thunderbolt G4 Docking Station'da 2x DP, 1 HDMI ve bir tane de Type-C DP çıkış var. MAC'lerde M1, M2 ve M3 çipse MST desteği olmadığından sadece 1 tane monitör çalışabiliyorken Pro ve Max'lerde 2 monitör çalıştırabiliyor.
Benim emektar Lenovo P50'nin kendi docking stationında 1 x VGA, 1 x DVI, 1 x HDMI, 2 x DisplayPort var ve ben bununda 4 tane 1920x1200 monitör sürdüm.
yani iş sadece thunderbolt ile de bitmiyor.