Tv ye 2+1 hoparlör nasıl bağlarım

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
Resimde gösterdiğim konnektöre takmayı denediniz mi?
O konnektör muhtemelen yanda değil arkasında kalıyor TV'nin.
Bahsettiğim modelde LG kulaklık konnektörü olduğunu söylemiş.
TV duvara asılı ise eğer, duvardan indirip bakmanız gerekebilir.
Kablonun jakı da dik olduğu için duvarda sorun yaratabilir, jakı 90 derece olanıyla değiştirmek gerekebilir.
TV'nin yan tarafına değil de arka tarafına bir bakın derim. Kulaklık konnektörü genelde LG'lerde tam arka yüzde oluyor.
bahsettiğiniz kısmı tv duvara asılı olduğundan göremedim .belki arka kısımda olabilir.ama daha önce ses sistemının jakını bütün girişlere denemiştim olmamıştı
peki bu tv alt kısımlarında her iki köşedeki girişler ne işe yarıyor ?

aaaaaa647488bfddcb3daa.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
bahsettiğiniz kısmı tv duvara asılı olduğundan göremedim .belki arka kısımda olabilir.ama daha önce ses sistemının jakını bütün girişlere denemiştim olmamıştı
peki bu tv alt kısımlarında her iki köşedeki girişler ne işe yarıyor ?

aaaaaa647488bfddcb3daa.jpg

Onlar ayak bağlantısı olabilir.
Tüm girişlere kafanıza göre denemeyin, kısa devre vs. olabilir. TV'ye zarar verebilirsiniz.
Kulaklık konnektörü arkadadır muhtemelen.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
bilgisayarın hoparlörünü tv ye bağladım ama şimdi bilgisayar hoparlörsüz kaldı.yeni bir hoparlör almadan yapabileceğim bişey varmı
sanırım en iyisi bir aralar düşündüğüm kablosuz hoparlör alıp birden fazla cihazı tek sisteme bağlamak. değil mi?

Ses sistemi ile TV arasındaki kablo, ses sisteminin içine mi lehimli yoksa arkasından sökülebiliyor mu?
Tak çıkar yapılabiliyorsa aynı kablodan bir tane de bilgisayar için alıp bilgisayarı kullanacağınız zaman onu takarsınız.

İkisini kablosuz şekilde bağlayabilmek ancak Bluetooth ile olur. Bilgisayar dizüstü mü, masaüstü mü?

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
Ses sistemi ile TV arasındaki kablo, ses sisteminin içine mi lehimli yoksa arkasından sökülebiliyor mu?
Tak çıkar yapılabiliyorsa aynı kablodan bir tane de bilgisayar için alıp bilgisayarı kullanacağınız zaman onu takarsınız.

İkisini kablosuz şekilde bağlayabilmek ancak Bluetooth ile olur. Bilgisayar dizüstü mü, masaüstü mü?
ses sisteminin jakını bilgisayarın kasasına takıyorum,şuan duvarda asılı olan tvnin arkasında kulaklık çıkışına bağladım.oradan çıkarmak için tv yi sürekli takıp çıkarmak gerek.oda çok zor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
ses sisteminin jakını bilgisayarın kasasına takıyorum,şuan duvarda asılı olan tvnin arkasında kulaklık çıkışına bağladım.oradan çıkarmak için tv yi sürekli takıp çıkarmak gerek.oda çok zor.

Hayır, onu sormadım. O Jakın diğer ucu ses sisteminin içinden mi geliyor yoksa konnektörüne mi takılı?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960

O zaman bluetooth'u olan bir soundbar sistem işinizi görür diye düşünüyorum.
Araya çoklayıcı kablo vs takılır ama PC açıkken TV'nin açık olmaması, hatta fişten çekili olması gerekir diye düşünüyorum her ihtimale karşı.
Tabi çoklayıcı kablo ses seviyesinde düşüşe de neden olabilir, emin değilim. :kiskis

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
O zaman bluetooth'u olan bir soundbar sistem işinizi görür diye düşünüyorum.
Araya çoklayıcı kablo vs takılır ama PC açıkken TV'nin açık olmaması, hatta fişten çekili olması gerekir diye düşünüyorum her ihtimale karşı.
Tabi çoklayıcı kablo ses seviyesinde düşüşe de neden olabilir, emin değilim. :kiskis
ben hoparlör kablolarını kısalttım.lehim falanda yapmayıp sadece birbirine bağladım :) acaba ses kaybı olur mu?
soundbar pahalı .en iyisi kablosuz hoparlör

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
ben hoparlör kablolarını kısalttım.lehim falanda yapmayıp sadece birbirine bağladım :) acaba ses kaybı olur mu?
soundbar pahalı .en iyisi kablosuz hoparlör

Olmaz, kısa devre olmadığı müddetçe.
Doğru bağladıysanız sıkıntı olmaz.

Bluetooth hoparlör subwoofer'ın verdiği bası veremez ki. :bilmiyom
Pahalı modeller anca kayda değer bas verir. :alala

LG televizyonun ses ayarlarına baktınız mı hiç, kötü olmasının nedeni ayarlanmamış olmasından kaynaklanmasın?

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
Olmaz, kısa devre olmadığı müddetçe.
Doğru bağladıysanız sıkıntı olmaz.

Bluetooth hoparlör subwoofer'ın verdiği bası veremez ki. :bilmiyom
Pahalı modeller anca kayda değer bas verir. :alala

LG televizyonun ses ayarlarına baktınız mı hiç, kötü olmasının nedeni ayarlanmamış olmasından kaynaklanmasın?
benim için her zaman bass önemli değil.bilgisayarımda realtek kullanarak istediğim modda değiştiriyorum
lg tv de standart bas tiz özellikleri aarasında pek bir fark yok.bazen fimlerde her modu denememe rağmen konuşmaları anlamıyorum
2+1 hoparlörü bağladım am bilgisayardaki gibi tiz sesi çıkmıyor.eski tüplü tv nin sesi bile bu lgden daha iyi

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
ben hoparlör kablolarını kısalttım.lehim falanda yapmayıp sadece birbirine bağladım ...
Okuyunca gülmeden edemedim :)
Bir gün eve geldim ,baktım hanımın elinde yıldız tornavida,"ne yapıyorsun" dedim ,radyoyu söktüm de,pil yatağını temizlemiştim,kablo koptu ama senin lehimle lehimledim,şimdi kapağını kapatıyorum" dedi :haha1
Aa,iyi dedim ama çarşamba günü pazara gittiğnde hemen söküp baktım , nasıl lehimlemiş diye ,ama süper lehimlemişti :)
Bu arada radyoyu temizlik yaparken kullanır ,ufak seyyar radyo,ev çok büyük gibi ,gittiği odaya yanında götürür :)

Geri
Üst Alt