TV' de harici cihaz kaynaklı HDMI yanığı

grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
755
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim peki oyun konsolunun ( xbox one) bu tip bir arızayı yaşatır mı başına böyle bir durum gelen oldu mu tv ile kullansam konsolu sorun yaşar mıyım?
altında metal kısım olan cihazlarda oluyor genelde... hatta yıldırım bile çekebiliyor... yüksek binada sık yağmur yağan yerlerde paratoner şart ama pahalı diye taktırtmayan gerizekalı apartman/site sakinleri var...

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
uydu için çok evlere girip çıkıyorum çoğu evde harici uydu alıcısı kullanılıyor (hdmı ile tvye bağlılar)hdmı takılı diye kartın yandığına hiç şahit olmadım.

Son düzenleme:
istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,076
Ne kadar doğru ? Haber !!!

( bu link veya benzeri cihaz olmalı ? )

HDMIcable_0.jpg

M Çevrimdışı

Misafir

Aktif Üye
10 May 2021
85
42
Ne kadar doğru ? Haber !!!

( bu link veya benzeri cihaz olmalı ? )

HDMIcable_0.jpg
kablo yapmaz bu sorunu adamın kullandığı üçlü prizden tutun binanın elektrik tesisatını yapan elektrik ustasına başka bır daireden gelen elektrik kaçağının ortak uydu anten sistemi ile senın dairene ulaşmasına kadar bir sürü seçenek var (nasıl ulaşır dersenız anten kablosunun dış şasesi ortak olduğu için)kusura bakmasın ama 1 patlatmış götürdüğüü usta dememiş mi ya sizin evin elektrik tesisatı sıkıntıılı çözdür başka bağlayacağın cihazıda yakarsın die 5tl kaablo bile taksan o kablonun içinden 5v fazla gerilim geçmez

S Çevrimdışı

Samety06

Yeni Üye
22 Haz 2021
4
27
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için en azından bi fikir oluştu kafamda ?

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
Geçen ay TV nin bağlı olduğu prizi açtım (son haftalar boyunca salonda hafif yanıkımtrak bir koku oluyordu.. ) Açtığımda ana priz içinin büyük bir bölümünün yanık olduğunu gördüm.. O priz üzerinde üçlü bir priz takılıydı.. (sadece aç-kapa işlevi gören priz ..) PC yi bağladığım UPS ve telsiz telefon bu üçlü prize bağlıydı.. Ancak ana priz farkına varmadan neredeyse kömür olmuştu.. Haliyle değiştirdim... Neticede bazı elektrik kablolarının içeride ufak ufak ark'lar yaparak prizin erimesine neden olduğunu anladım.. Bunu da ufak bir bilgi olması amacıyla belirtmek istedim..

grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
755
Geçen ay TV nin bağlı olduğu prizi açtım (son haftalar boyunca salonda hafif yanıkımtrak bir koku oluyordu.. ) Açtığımda ana priz içinin büyük bir bölümünün yanık olduğunu gördüm.. O priz üzerinde üçlü bir priz takılıydı.. (sadece aç-kapa işlevi gören priz ..) PC yi bağladığım UPS ve telsiz telefon bu üçlü prize bağlıydı.. Ancak ana priz farkına varmadan neredeyse kömür olmuştu.. Haliyle değiştirdim... Neticede bazı elektrik kablolarının içeride ufak ufak ark'lar yaparak prizin erimesine neden olduğunu anladım.. Bunu da ufak bir bilgi olması amacıyla belirtmek istedim..
buatlarda gevşek bağlı klemens olabilir... ( tabi varsa... )

Geri
Üst Alt