TV açıldığında seçilen HDMI girişini sabitlemek

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,321
Tavsiyem, o konuyu şöyle yapın, konsolların TV ile eşlenik çalışmasını kapatın.

The_SreT The_SreT teraspy teraspy dediğiniz şey açılış durumu sanırım, Bekleme ve Son Durum olarak Ayarlar > Diğer Ayarlar menüsünde öyle bir seçenek mevuct.

Najaz Najaz bahsettiğiniz özellik muhtemelen Vestel TV yazılımında yok.
2014'de aldığımız televizyonda sizin dediğiniz şekilde çalışıyor çünkü. En son hangi kaynakta kapatıldıysa o kaynakta açılıyor.

Aslında böyle bir opsiyon eklense güzel olur fakat TV'nin hafızasında (EEPROM) bunu sığdırabilecek yer var mıdır, Vestel mühendisleri bu özellik için çalışır mı bilemem. :sirit :kiskis
Bilenin hali başka oluyor canım , gece gece içinden çıkamadık durumun ? gerçi ben yanlış anlatıyormuşum onunda biraz etkisi var tabi ?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
The_SreT The_SreT teraspy teraspy

19a4b7fb64eb91e00.jpg

29a73c6b4c7c668c6.jpg

39602bf89e94cd766.jpg

48e29c62f4bf5c56a.jpg

Najaz Çevrimdışı

Najaz

Aktif Üye
7 Ağu 2019
84
46
Evde bir tane de Panasonic plazma TV var, P50GW30, onun menüsünde buna benzer bir seçenek var. TV açıldığında doğrudan TV istasyonları mı gelsin, yoksa AV girişinden mi açılsın, TV modunda analog tuner mı gelsin yoksa DVB tuner mı gelsin şeklinde ayar yapabiliyorum. Spesifik olarak HDMI girişi seçtirmemesine rağmen, varsayılan olarak HDMI1 seçili olduğu için tam olarak benim istediğim sonucu veriyor.

5-6 yıllık TV'de bile bu seçenek tüketiciye sunulmuşken, güncel bir TV'de bundan mahrum kalıyor oluşumuz bence çok saçma. Üstelik bunun yapılabilmesi, kuvvetle muhtemel ki çok basit bir yazılım müdahalesi gerektiriyordur. Umarım Vestel'de birileri bu tür forumları takip ediyordur; tek kuruş para harcamadan muazzam bir "feedback" toplama yöntemi işte.

Umut Barış Umut Barış konsol-TV eşleşmesini kapatırsam, bu sefer de konsolda TV kumandasını kullanamıyorum. CEC özelliğini kapatmam gerekiyor bunu yapmak için, bu da TV kumandasından feragat etmek demek.

Bu arada, keşke Panasonic şu plazma serisinin üretimini bitirmeseydi diye de içimi dökeyim biraz :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
...
5-6 yıllık TV'de bile bu seçenek tüketiciye sunulmuşken, güncel bir TV'de bundan mahrum kalıyor oluşumuz bence çok saçma. Üstelik bunun yapılabilmesi, kuvvetle muhtemel ki çok basit bir yazılım müdahalesi gerektiriyordur. Umarım Vestel'de birileri bu tür forumları takip ediyordur; tek kuruş para harcamadan muazzam bir "feedback" toplama yöntemi işte.
...
Evet ,ben takip ettiklerini biliyorum ,ama yaparlarmı yapmazlarmı bilmiyorum :)
Dediğin çok doğru ,aslında tv içinde default config ayarlarını tutan belge olsa ,hani açılırken ,şunu aç - bunu aç - onu kapat - şunu açıldıktan sonra kapat - gibi komutları alan-veren ,oradan bile ayarlamak kolaydı ama o da yok,en azından ben göremedim MB91-96 ve 97 karttaki yazılımlarda, tabii MBXxx serisi kartlardakileri yazılımları bilmiyorum :ok
Bu arada sevgili Umut Barış Umut Barış ın dediği gibi açılışı "bekleme modu"na alıp ,tvyi hdmi1 de kapatıp -açmayı denedinmi acaba :alala

Najaz Çevrimdışı

Najaz

Aktif Üye
7 Ağu 2019
84
46
Sorunuma tali yoldan bir çözüm buldum diyeyim.

TV'nin kumandasında "My button" diye bir joker buton varmış, HDMI1'i seçip tuşa 5 saniye basılı tutunca bu tuşa HDMI1 seçimi özelliği atamış oldum. Şimdi TV'yi kapatırken önce bu joker tuşa basıyorum, HDMI1'e geçiş yapılıyor ve ondan sonra TV'yi kapatıyorum. Tam olarak istediğim bu olmasa da, şimdilik ulaşabildiğim en geçerli çözüm bu oldu...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sorunuma tali yoldan bir çözüm buldum diyeyim.

TV'nin kumandasında "My button" diye bir joker buton varmış, HDMI1'i seçip tuşa 5 saniye basılı tutunca bu tuşa HDMI1 seçimi özelliği atamış oldum. Şimdi TV'yi kapatırken önce bu joker tuşa basıyorum, HDMI1'e geçiş yapılıyor ve ondan sonra TV'yi kapatıyorum. Tam olarak istediğim bu olmasa da, şimdilik ulaşabildiğim en geçerli çözüm bu oldu...
Hımmm,ama o zaten atama yapmadan olmuyormuydu,tvyi kapatırken hdmi1 alıp kapatırsan da diğer girişlerdenmi açılıyordu ki :alala

Najaz Çevrimdışı

Najaz

Aktif Üye
7 Ağu 2019
84
46
Hımmm,ama o zaten atama yapmadan olmuyormuydu,tvyi kapatırken hdmi1 alıp kapatırsan da diğer girişlerdenmi açılıyordu ki :alala

O şekilde de oluyordu ama her defasında önce Source tuşuna bas, oradan HDMI1'i seç, OK'e bas, sonra TV'yi kapat diyerek 4 tuşa basmam gerekiyordu. Şimdi bunu 2 tuşa indirgemiş oldum, bir nevi kısayol yarattım yani :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Evde bir tane de Panasonic plazma TV var, P50GW30, onun menüsünde buna benzer bir seçenek var. TV açıldığında doğrudan TV istasyonları mı gelsin, yoksa AV girişinden mi açılsın, TV modunda analog tuner mı gelsin yoksa DVB tuner mı gelsin şeklinde ayar yapabiliyorum. Spesifik olarak HDMI girişi seçtirmemesine rağmen, varsayılan olarak HDMI1 seçili olduğu için tam olarak benim istediğim sonucu veriyor.

Umut Barış Umut Barış konsol-TV eşleşmesini kapatırsam, bu sefer de konsolda TV kumandasını kullanamıyorum. CEC özelliğini kapatmam gerekiyor bunu yapmak için, bu da TV kumandasından feragat etmek demek.

Bu arada, keşke Panasonic şu plazma serisinin üretimini bitirmeseydi diye de içimi dökeyim biraz :)

Konsolda neden TV kumandasına ihtiyacınız oluyor ki? :alala

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
O şekilde de oluyordu ama her defasında önce Source tuşuna bas, oradan HDMI1'i seç, OK'e bas, sonra TV'yi kapat diyerek 4 tuşa basmam gerekiyordu. Şimdi bunu 2 tuşa indirgemiş oldum, bir nevi kısayol yarattım yani :)

Aslında, yazılımı modlasanız, HDMI AutoSwitch özelliğini açsanız, TV'yi açtığınızda HDMI sinyali algılandığında o kaynağa geçer hemen?
Ben kendi TV'mizde o özelliği açtım, HDMI'dan PC takınca TV otomatik olarak o porta geçiyor, kumandadan uğraşmıyorum yani.

Geri
Üst Alt