Kalenderadam
Aktif Üye
- 13 Eki 2018
- 203
- 40
Açıklama için teşekkür ederim. Mesela Powertürk TV dahili alıcılı televizyonda kalite %32'de ama sorunsuzca izleniyor. Bizim sorunlardan biri de sağanak yağışlarda bütün sinyallerin gitmesi. Kendimce deneyip çözüm bulamazsam usta birini çağırırım, ortalama 50 liraya gelip yapıyorlar.yukarıda olayı detaylı anlattım,zaten manzara da yaklaşık aynen böyle birisi 100 diyor ki bu olmaz!
diğeri 80 diyor bu olur/olabilir(sinyal gücünden bahsediyorum!)
Ancak mühim olan "Kalite" dir! diğeri 50 olsa normaldir hatta 40 v.s ama piyasadaki çoğu cihazlar
bunu da yüksek gösteriyor! sinyal sizi aldatmasın,daha pratiği "kaliteye" bakmaktır!
Diğer tarafdan işten anlayan ve elinde bazı ölçüm aletleri olan Uyducular bu işi çözer!
belki "mal satmak" adına da ...abi LNB değişecek veya bu kablo olmaz sana bunu çekmem gerekiyor...
diyebilirler!
ancak işi çözecek durum da değilsen ve bazı şeyleri deneme yanılma ile yapıp da hala çözemiyorsan
o zaman elin mahkum Uyducu çağıracaksın,bunlar neyseki artık çok pahalı işler değil diye biliyorum
Açıklama için teşekkür ederim. Mesela Powertürk TV dahili alıcılı televizyonda kalite %32'de ama sorunsuzca izleniyor. Bizim sorunlardan biri de sağanak yağışlarda bütün sinyallerin gitmesi. Kendimce deneyip çözüm bulamazsam usta birini çağırırım, ortalama 50 liraya gelip yapıyorlar.
Hava bozukken biz seyredemiyoruz ama yayınları etkilenmeyen tanıdıklar da var. Artık sorun bizim antende mi bilmiyorum. Çanak 65 cmlik ve balkonda kurulu, lnb tam merkezde görünüyor. Mesela dün akşam yine mozaiklenme olmaya başladı, bir süre böyle olup geçiyor. Önceden olmayıp da son 1-2 aydır olmaya başlaması ilginç, o yüzden acaba sorun lnb de mi diye düşündüm.Hava durumu kaynaklıysa ona yapabilecek pek bir şey yok bence.
Bizim buralarda nadir yaşanıyor, o yüzden fazla dert etmiyoruz.
Sizde sık oluyorsa, çanağı başka yere aldırmayı veya daha büyük antene geçmeyi düşünebilirsiniz.
Bir de LNB tam merkezde mi o da önemli. Merkeze uzak mı, yan mı duruyor vs. bunlara da bakmak lazım diye düşünüyorum.
Hava bozukken biz seyredemiyoruz ama yayınları etkilenmeyen tanıdıklar da var. Artık sorun bizim antende mi bilmiyorum. Çanak 65 cmlik ve balkonda kurulu, lnb tam merkezde görünüyor. Mesela dün akşam yine mozaiklenme olmaya başladı, bir süre böyle olup geçiyor. Önceden olmayıp da son 1-2 aydır olmaya başlaması ilginç, o yüzden acaba sorun lnb de mi diye düşündüm.
Yeni bir lnb alıp deneyeceğim, bakalım yine olacak mı? Olmazsa dediğiniz gibi 90lık çanak alırız. Galiba 65cm yetersiz kalıyor.LNB merkezdeyse, bağlantılar sağlamsa sorun ondan değildir.
LNB arızası değilse eğer.
Genelde 90 CM anten kullanılır, isterseniz bir tanıdıktan LNB alın, o LNB'de yapıyor mu bir bakın.
Yapmaya devam ederse eğer 90 CM anten taktırın.
LNB tutucu çubuk düz duruyor. Yoksa dediğiniz gibi lnb konumu aynen şekilde gösterdiğiniz gibi. LNB'nin üzerindeki çizgiler yaklaşık 15 derece gibi bir rakamı gösteriyor.65 cm çanak Türksat için maalesef biraz sıkıntılı bir durum bazı kanalarda sinyal gitmesi olma ihtimali çok yüksek . LNB yönü tam merkez derken LNB üstündeki çizgi tam düz olmayacak saat konumunu göre anlatacak olursam 55 geçe ile 57 geçe arasında bir yede olmalıdır yani çanağın arkasından baktığınızı varsayarak konuşuyorum biraz o çizgi sol kesimde kalacak.