Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
ruzgar' Alıntı:@ado
250 tl gibi bir montaj işin zorluğuna göre değismekle birlikte genel olarak fazla..Hele ki bu sizin sattığınız bir klimaysa...Youtube da Rusların karda kışta iple asılarak yaptıgı mhi montajlarını izlemişsinizdir mutlaka..Eğer öyle bir iş yapıyorsanız sonuna kadar helal olsun 250 tl..
Örneğin benim evin montajı çok kolay oldu..Onceki klimanın delik yeri vardı zaten duvarin arkasına da boy hizasinda montaj yaptilar..15 dakika vakum toplam 45 dk sürmedi.
Benim eski klimayi beko 46d 12 bin btu 550 tl ye bir bayana satmıştım.Kendisi klimaciyla birlikte geldi burdaki klimayi kontrol ettiler aldilar gittiler..Sanırım 100 tl ye anlaşmıştı.Çünku benle pazarlik yaparken klimaciya da para verecegim diyordu.Alacağı klimanın yarısi kadar montaj parası kimse vermez herhalde..
Ben yapmam azizim, 100TL ye klima montajı yapacağıma bu ii yapmam.
Ukalalık değil ciddi ve samimi düşüncemdir ki gerçekten de yapmıyorum zira ben keyfe keder çalışıyorum zaten.
Benim montajlarım ortalama 2 saat sürer, hem anlatır hem yaparım, bu güne kadar yaptığım tek bir montaja dahi arkasından gitmemi veya gidilmesini gerektirecek bir şey olmamıştır. Ben ya bu koşullarla yapar ya da hiç yapmam, yapana da mani olmam lakin, gittiğimiz arızalaın %60-70 inin bu 100TL lik mantıkla yapılan montajlar olduğunu da üstüne basa basa belirtmek isterim.
Her işin bir hakkı vardır ve bu emeğin bedelinin ödenmesi gerekir. Aynen parası alınan işin hakkı ile yapılması gerektiği gibi.
Ben size aşağıya 1-2 farklı kurumun montaj işçilik listelerinden kesitler paylaşayım, bu durumda konu daha makul anlaşılabilir diye düşünüyorum.
Tabi bu yazdıklarım ''İlla ben haklıyım'' olarak algılanmasın lütfen, sadece ''Ben yapmam'' diyorum o kadar :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Bu fiyatlar kurumdan kuruma değişir, kaldı ki bu paylaştıklarım mütevazi firmaların listelerinden, ME MHI resmi listelerinden haberim yok lakin servis hizmetlerinin de ürünleri kadar gereksiz pahalı olduğunu biliyoruz. Tüm bunlara istinaden ben şikayete konu olan servisi haklı buldum istediği bedel üzerinden.