valla ben geçen sene AKN den kaçmak için,Superonline Kotasız bir tarifesi vardı sanırım Platin Paket diye geçiyordu
ve hızımı da 35Mb yaptım ama 139 kağıt ödüyorum ki o zamana göre AKN den kaçabilmek adına ancak böyle
yüksek rakamlar ödemek gerekiyordu! sanırım 5/6 ay kadar geçti ve AKN kalktı,iyide benim tarife hep 139 kağıt da kaldı
ve ne anlamadım bu muhabbet den şimdi
35Mb hız da aslında tam hikaye(yapacağınız işlere göre) 100 yapayım dedim,yemez dediler max.85Mb alırsın cevabı almıştım!
şimdi önce 50 almak istiyorum baklım nasip hangisin de alırım bilemiyorum bunun için baktım sayfalarına 129 kağıt
gördüm,demek ki 10 kağıt kazançlıyım
yaw yemişim bu tarifeleri ben,TR de İnternet aşırı pahalı
35Mb ile adam gibi "4K Stream"(örneğin KODO üzerin den kısmen ücretli kanallar) yayın izlenmiyor yaw,TV Box kötü çuvalladı
PC yine böyle,neyse ki panelin WiFi 5G den desteği süper diyebilirim,hiç bir harci cihaz destek veremezken,panel bu desteği verdi
ama 2.4G alırsan yine kötü çuvallıyor! neyseki benim Modem tam panelin üstünde sayılır 50cm uzaklıkta duruyor
Tuhaf ama her şeyi Ethernet ile bağlarım ben,5G den daha fazla hız alıyorum ve Ethernet iptal 5G ile yola devam ediyorum
Ancak Modemi diğer odaya taşırsım(bunun da testini yaptım)5G çuvallıyor esprisi kalmıyor tam dibinde olursa cihazın
o zaman süper
KODI test(harbi testi ancak buradan görebiliyorsunuz!!)
>Ethernet ile ortalama 9/10Mb
>2.4G ile ortalama 3/5Mb hatta daha da kötü!
>5G ile ortalama 19/21Mb!!
bunlar net download hızının Mb değerleridir diğer gördükleriniz hikaye den farklı bir ölçümle zaten hep yüksek çıkıyor!
Not
1-Grundig panel WiFi desteği süper ve bu da etkendir,elnizdeki cihazların bu anlamda WiFi kaliteleri değişir!
2-KODI den hızı son aldığım Box üzerinden yaptım ve bana göre 2.4G ve Ethernet hızları çok kötü!
ancak 5G den verdiği destek ise süper
25 ve 35 Mb hızım var deyip de İstanbul da İzmire ölçerseniz tabiki bu değerler çıkar ama işin aslı öyle değildir!
"Fiber" sistemler burada bir artı olsa bile "Server" kaliteniz+mesafeniz+cihazın net performansı v.s de bir o kadar önemlidir!
Ama adam almış 35Mb tarife ve malum "RUS"Sitelerin den bilmem ne sitesine girip 4K filmleri şakır şakır açıyorum
diyorsa zaten lafım da bunlara değildir!
Ben şimdi 50Mb AKN mkn filan olmayan Fiber olan,100 kağıdın altına bir tarife arıyorum??
100Mb de olabilir yine AKN siz den tabi ki(altyapıma bakıp ona göre buna geçebilirim,zira çok yakında burada
500MB başlıyormuş,her yer İlan astılar yaw,fiyatını çok merak ediyorum