Tost Makinesi Üst Taraf Isıtmıyor.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bu arada ısıtıcının volt olarak ayarlı olduğunu hiç bilmiyordum ,genelde omaj olur(du) ilk defa görmüş oldum,eğer Çankaya'ya gidersem pasajın altında ısıtıcı tamircisi var ,kendileri yapıyorlar bu ısıtıcıları (öyle biliyorum) ,unutmazsam sorayım bakayım, çok merak ettim :alala

Ayrıca bir de not düşeyim, yeni alınan veya tamir edilen bu tip cihazlarda önce düşük ayarlı derecede çalıştırmak lazım, mesela önce en az dereceden başlanır cihaz 2 kere otomatikten sonra derecesi 1 tık yükseltilir, yani birden yüksek derecede çalışması istenmez,çünkü içinde gömülü olan tel yüksek derecede ısıtılırsa genelde çabuk kopuyor,veya sakma yapıp üst kapağı kapattığınızda kopuyor,sarkmayı gözle göremezsiniz çünkü tel metal kaplamanın içinde.
Son olarak ısınan tost makinasını açıp kapatırken, elektrikli ısıtıcıyı taşırken dikkatli olmak lazım,çünkü içindeki tel akkor halindedir ve kopması çok çabuk olur :)
Kesin bilgi değildir, evdek davul fırının ısıtıcısını bu şekilde 2 kere değiştirmiştim ,oradan biliyorum :haha1

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
454
34
Arkadaşlar ürünü dün tamirciye bıraktım, üst termostat arızalıymış. 400 TL ücret istedi. Termostat üst direnç, voltaj regületörüne benzer birşey var. O yanmış dedi. Fiyat çok geldi bana. yaptırmayacağım büyük ihtimalle.

Adamı aradım. 400 TL fazla geldi. Yapmayalım kalsın dedim. Ben parçaları takmıştım o zaman geri sökeyim dedi. Şöyle böyle 400 den 250 ye indi, yap dedim. İnşallah yine arıza yapmaz.

Son düzenleme:
heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
454
34
Arkadaşlar. Gerçekten ilginç. Makineyi yaptık. Eve geldim. Bugün deneme fırsatım oldu. Alt üst çalıştı. 5 dk sonra baktım. Üst taraf yine çalışmıyor.

Bu makinede sorun ne olabilir?

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
454
34
Bu sefer görev tamam gibi.. ::)

Bazlama tostunu tavsiye ederim.

1000059293.jpg
1000059292.jpg

Geri