Tivibu Uydu Hakkında Görüşler - Sorular - Sorunlar

Y Çevrimdışı

Yakupcetin 

Aktif Üye
21 Tem 2018
51
40
Merhabalar, tivibu uydu süper paket üyeliğim var. Usb kayıt özelliği yazılımla açılabilir mi?
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Tivibu nun uydu alıcı STB leri VESTEL tarafından üretilmekte olan S7830 model üründür.
Telekom yetkililerin ve Telekom Mühendislerinin talepleri doğrultusunda ve o özelliklerde üretilmiş olması, buna paralel dijital platform ürünleri olması nedeniyle bu tarz ürünlerde TV lerde olduğu gibi sürüm değiştirme durumları söz konusu olmuyor maalesef.

Bu doğrultuda bu ürünlerin kullanımlarının sözleşmelere bağlı olduğunu, yazılımsal müdahalelerde TV lerde bulunan LİNUX tabanın yasal olarak sorun çıkmamasına neden olmasının tam aksine, Mevcut ve imzalanmış sözleşmeler nedeniyle bu ürünlerde yazılımlara müdahale edilmesinin tatsız sonuçlar doğurabileceğini belirtmek isterim.

2012 yılında Yaklaşık 6 aylık bir süre ile ortak operasyonlarda DT de görev yapmış yetkili birisi olarak gerek ev tipi abonelik açtırıp ticari işletmede kullananlar ve gerekse ürün yazılımlarına müdahale ederek bazı özellikleri yükseltilmiş ürünleri kullananları tespit ederek konuyu adli birimlere taşıyacak dosyalar oluşturduğumu, Sonuçlarının gerçekten can sıktığını bildirmek ve bu konuda ufak bir hatırlartmada bulunmak istedim :ok
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Buna paralel TİVİBU kullanıcısıyım ve TİVİBU müşteri hizmetlerinden gerçek anlamda nefret ediyorum.
Ben ürünüm ile ilgili teknik destek almak istediğimde, karşımda hiç bir ..ktan anlamayan o şahsın oturduğu yerden bana sürekli cihazı kapatıp açtırmasından, kutuda arıza olduğuna ikna etmek için mücadele etmekten, Müşteri temsilcisi vasfı ile oraya oturup fiş çekip taktırmaktan başka elinden bir şey gelmeyen o yetkililerden de nefret ediyorum.

Düşünebiliyormusunuz arkadaşlar TİVİBU nun arıza kaydı açması için ürünün yanında olmaya ve önce onların talimatlarını yerine getirmeye mecbursunuz. Talimat dediğim de ''Kabloya bakın, uydu alıcıyı kapatıp açın, fişi çekip takın'' dan ibaret.

Dedim ki ''Arkadaşım bu dediklerinin hepsini ve daha fazlasını yaptım, ben size diyorum ki cihaznız belli aralıklarla donuyor ve kendiliğinden reset atıyor'' o bana diyor ki ''Siz yine de cihazın yanındayken bizi arayın aynı işlemleri beraber yapalım''

O zaman Allah belanızı vermesin veya nasıl biliyorsa öyle yapsın, Yaradanın işine karışacak değilim.
 
Y Çevrimdışı

Yakupcetin 

Aktif Üye
21 Tem 2018
51
40
Ger dönüşler ce bilgiler için teşekkür ederim.Yazılımın serisine bakamadım ama A Ado dediğin çok doğru en ufak sıkıntıda yanında olacak şekilde ayarlamışlar. Geçenlerde yayın gitti tivibudan çıkarıp başka uyduya takıp bakıyorum sinyal var tivibu da yok. Müşteri hizmetleri yok uyducu çağırın santrale baksın lnb ye baksın yok arıza büyük telekoma götürün teknik baksın. Telekoma gittim. Sıra beklerken baktım başka tivibu kurulu yapılıyor. Bendeki kutuyu taktım hooop kanallar herşey geldi. Eve geldim aynen çalıştı. İnterneti menüden girince görmüyor kumanda üzerinden portala basınca bağlanıyor garip bir çalışma düzeni.
 
N Çevrimdışı

nedimm

Aktif Üye
10 Ara 2017
493
arkadaşlar ben de tivi bu kullanıyorum zaman zaman donuyor takılıyor kendini kitliyor bazen intenetten güncelle diyorum belki düzelir diye güncelleme yok diyor özet olarak ben de memnun değilim
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri