Tesadüf Eseri Denk Geldiğim Cihaz Kurulum Videosu

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
lg çamaşır makinası aldım kireç önleyiciyi aparat kaktırdı.lg televizyon aldım akım koruma prizi kaktırdı.bu forumu gördükten sonra akıllandım mesela geçenlerde samsung bulaşık makinası aldım servis gene kireç önleyici çeşmeye takılan aparat satmaya çalıştı bir sürü dil dökti fakat yermi tavsiye forum üyesi taktırmadım. servis elemanının yüzü düştü sanki karısıyla kavga etmiş gibi morali bozuk gittti.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Ben bu insanları anlamıyorum. Ekmek parası satış baskısı olabilir (10 seneden uzun satış sektörü içindeyim) ama insanları kandırarak tehdit ederek para kazanacağıma sokağa çıkar simit satarım namusumla daha iyi. İşin gereği anlatırsın faydalarını,kandırmadan net biçimde, isteyen alır isteyen almaz. Bazen kasa önlerinde kasiyerler şunu alır mısınız diye yalvarıyor resmen. Alakasız kullanmadığımız ürünler genelde. Almıyorum ama bir markette kız açıkça dedi “abi hedefimiz var eğer tüketiyorsanız alırmısınız dedi” . 3 paket luppo vardı kasasında,5 paket ver dedim yan kasadan ekstra aldı gözleri parladı kızın :) Ne demişler samimi ol ciğerimi ye :)

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Ben şu vestelin vesplus olanlarında meraktan şunu yapmıştım.

Malzemeler: iki su bardağı, iki test çubuğu, bir kireç önleyici, bir su akan çeşme.

Su bardaklarının birisine direkt çeşmeden, diğerine ise vesplus kireç önleyiciden su doldurup iki tets çubuğu ile iki bardaktaki suyu da test ettim ikisi de aynı çıktı :kiskis

Yalnız adamlar da çakal, anlatımlar aslında suda bulunan silika madeninin sıcaklığın etkisi ile metale yapışma eğilimini engellediklerini söylüyorlar kireci yok ettiğini değil.

O nedenle bu testin de bir anlamı yoktu elbette.

Benimkisi merak :kiskis
Ben sana önceki yıllarda sormuştum abi hatırlarsan. :) Bende çamaşır , bulaşık mak. da takılı halen. Ama o zamanda dediğin gibi %50 korusa yine fayda mantığından almıştım bende. Aynı şekilde akım koruma prizleri de öyle , bende karşıydım hatta dayımla epey iddalaştım binde bir olacak birşey dedim.Binde bir dediğim olay dayımın oturduğu sitede meydana gelmiş , faz yüklenmesi olmuş , haliyle prize takılı bir çok eşya duman olmuş , birtek dayımın çok kıymetli led tv sine birşey olmamış :) çünkü akım koruma prizi patlamış tv yi kurtarmış .

Bu servisler de hiç pazarlama mantığı yok :) Ben olsam olduğu gibi yukarıda yazdığım gibi anlatırım.

kireç önleyici içinde mantığını azıcık anlatırım , %50 korusa yine fayda , neticede pahalı aletler , koruma korumadır der geçerdim.Ama tüketici üzerinde baskı yapmak hele yalan yanlış asılsız konuşmak vicdansızlık olur.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ben sana önceki yıllarda sormuştum abi hatırlarsan. :) Bende çamaşır , bulaşık mak. da takılı halen. Ama o zamanda dediğin gibi %50 korusa yine fayda mantığından almıştım bende. Aynı şekilde akım koruma prizleri de öyle , bende karşıydım hatta dayımla epey iddalaştım binde bir olacak birşey dedim.Binde bir dediğim olay dayımın oturduğu sitede meydana gelmiş , faz yüklenmesi olmuş , haliyle prize takılı bir çok eşya duman olmuş , birtek dayımın çok kıymetli led tv sine birşey olmamış :) çünkü akım koruma prizi patlamış tv yi kurtarmış .

Bu servisler de hiç pazarlama mantığı yok :) Ben olsam olduğu gibi yukarıda yazdığım gibi anlatırım.

kireç önleyici içinde mantığını azıcık anlatırım , %50 korusa yine fayda , neticede pahalı aletler , koruma korumadır der geçerdim.Ama tüketici üzerinde baskı yapmak hele yalan yanlış asılsız konuşmak vicdansızlık olur.
Abim ben o materyalleri sattım Vestel de çalışırken. Bu gün o sattığım insanların yüzüne halen bakabiliyorum zira durum ne ise onu anlattım hepsine. Neticede yılladır aynı yerde yaşıyorum, bu civarda evine girmediğim kimse yok neredeyse.

Ne satış rakamı yönünden, ne de işe yararlılık garantisi yönünden arkamdan tek laf edilmemiştir. O da biliyordu, ben de söylüyordum onu alırsa bizim de para kazanmış olacağımızı. Abartısız ifade ediyorum ki şu ''Sonra alsak olmaz mı'' sorusu bana yüzlerce kere sorulmuştur, ben takıp çıkmışımdır ''abicim müsait olduğunda hallederiz'' diyerek. Böyle şeyler söylenmez lakin evin durumundan gardaşımızın gariban olduğunu, makineyi bayiden zorlu taksitlerle aldığını görünce ''BEN hediye ediyorum'' dahi demedim, ''Makineyi alana hediye'' dedim, takıp çıktım gururu incinmesin diye.

Sevgili Mert; şu yukarıda yazdığım ve yaratanın doğruluğuna şahit olduğu şu hizmet şeklinden bu günümüze ne ara geldik biz güzel kardeşim?

Girdiğim hiç bir ev beni eli boş yollamazdı. Domates, biber, mevsimine göre limon portakal nar aklınıza ne gelirse.

Eve bir giderdim, benim geleceğimi önceden bildiği için kapının girişine hazırlanmış 1lt kola şişesinde zeytinyağı beni beklerdi ?

Birçok servise eşimle giderdim köyleri gezmeyi çok seviyor diye, ticari olarak girdiğimiz evlerden dost olarak ve para almadan çıktık biz defalarca zira öyle yüce gönüllü insanlar ile karşılaştık, öyle yer sofralarında yemek yedik, öyle asma gölgelerinde ayran, öyle soba başlarında çay içip sohbet ettik ki biz..

Biz o evlerde gönüllerimizi bırakıp çıktık kardeşim.

Hatta forumda üyemiz bile var sevgili ÖzgürE ÖzgürE kardeşimiz de onlardan birisidir. Tanışmamız ciddi bir tesadüf olsa da baki bir kardeşliğimiz olmuştur.

Aaaaahh ahh.

Şu büyükşehir kavramı keşke ortadan kalksa..

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,273
63
Bana da 5-6 yıl önce Bosch çamaşır makinasının montajını yapan servis muhakkak kullanmanız lazım diyerek çeşme ucuna takılan kısa boru şeklinde bir aparatı kireç önleyici diye 50 tl ye iteledilerr.Toz kireç önleyiciye gerek yok bu yeter dediler.Pek inanmasam da ileride işimiz düşerse servisle ters düşmeyelim diye kabul etmiştim.Maalesef bu olaylar devam ediyor.

grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
752
lg çamaşır makinası aldım kireç önleyiciyi aparat kaktırdı.lg televizyon aldım akım koruma prizi kaktırdı.bu forumu gördükten sonra akıllandım mesela geçenlerde samsung bulaşık makinası aldım servis gene kireç önleyici çeşmeye takılan aparat satmaya çalıştı bir sürü dil dökti fakat yermi tavsiye forum üyesi taktırmadım. servis elemanının yüzü düştü sanki karısıyla kavga etmiş gibi morali bozuk gittti.
ama kireçlenme olayı gerçekler... tabi bulaşık makinasında parlatıcı ve tuz konuyor ya onun için... çamaşır makinasında iş görür ama...

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
ama kireçlenme olayı gerçekler... tabi bulaşık makinasında parlatıcı ve tuz konuyor ya onun için... çamaşır makinasında iş görür ama...
Valla açık konuşayım. 20 yıllık makinenin ne bir plastik hortumu patladı/sertleşti, ne de ısıtıcısı arızalandı. Hatta bilye değişiminde kazanın içini gözlediğimde normal bir çaydanlıktan farkı yoktu. Hatta çaydanlıkta 3 kere aynı su ile su ısıtınca bembeyaz oluyor içi. kalgon/yumuşatıcı kullanmıyoruz deterjanı kararında ve kaliteli kullanıyoruz. Ama plastik kazanlar koku yapıyor 6-7 ayda bir kireç çözücü yerine asit olan sirke veya aynı görevi yapacak bir şey (makine temizleyici) ile en yüksek derecede çalıştırmak gerekiyor onları.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama 7 yıllık aynı suyu kullanan başka bir makinede ise hortumlar kireçten beton gibi olmuştu ısıtıcısı yarım santim kireç bağlamıştı. Bu makine ucuz deterjan kullanıyordu ve 60 derecede çok sık çalışıyordu.

Son düzenleme:
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32

Abim ben o materyalleri sattım Vestel de çalışırken. Bu gün o sattığım insanların yüzüne halen bakabiliyorum zira durum ne ise onu anlattım hepsine. Neticede yılladır aynı yerde yaşıyorum, bu civarda evine girmediğim kimse yok neredeyse.

Ne satış rakamı yönünden, ne de işe yararlılık garantisi yönünden arkamdan tek laf edilmemiştir. O da biliyordu, ben de söylüyordum onu alırsa bizim de para kazanmış olacağımızı. Abartısız ifade ediyorum ki şu ''Sonra alsak olmaz mı'' sorusu bana yüzlerce kere sorulmuştur, ben takıp çıkmışımdır ''abicim müsait olduğunda hallederiz'' diyerek. Böyle şeyler söylenmez lakin evin durumundan gardaşımızın gariban olduğunu, makineyi bayiden zorlu taksitlerle aldığını görünce ''BEN hediye ediyorum'' dahi demedim, ''Makineyi alana hediye'' dedim, takıp çıktım gururu incinmesin diye.

Sevgili Mert; şu yukarıda yazdığım ve yaratanın doğruluğuna şahit olduğu şu hizmet şeklinden bu günümüze ne ara geldik biz güzel kardeşim?

Girdiğim hiç bir ev beni eli boş yollamazdı. Domates, biber, mevsimine göre limon portakal nar aklınıza ne gelirse.

Eve bir giderdim, benim geleceğimi önceden bildiği için kapının girişine hazırlanmış 1lt kola şişesinde zeytinyağı beni beklerdi ?

Birçok servise eşimle giderdim köyleri gezmeyi çok seviyor diye, ticari olarak girdiğimiz evlerden dost olarak ve para almadan çıktık biz defalarca zira öyle yüce gönüllü insanlar ile karşılaştık, öyle yer sofralarında yemek yedik, öyle asma gölgelerinde ayran, öyle soba başlarında çay içip sohbet ettik ki biz..

Hatta forumda üyemiz bile var sevgili ÖzgürE ÖzgürE kardeşimiz de onlardan birisidir. Tanışmamız ciddi bir tesadüf olsa da baki bir kardeşliğimiz olmuştur.

Aaaaahh ahh.

Şu büyükşehir kavramı keşke ortadan kalksa..
Ahh abim ahh , sende ne muhabbetler var.?? En çok güzel manzaranlı balkonunda ,çay içip sohbet etmek nasip olmadı ya ,ona yanıyorum.Şu hastalık bitsin, bizler iyi olalım böyle güzel anılarının hepsini dinlemek isterim.?

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621

Sanayide araba yaptırıyoruz, usta hoşgeldin adem(babam) abi diyor çayını veriyor, muhabbetini ediyor, hal hatır soruluyor; biz de kendisine ceviz, ıhlamur, pekmez ne varsa hediye ediyoruz. Paranın alamayacağı şeyler değil ama bir insanın gönlünü kazanmanın maddi bir karşılığı halen daha yok ☺️

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sanayide araba yaptırıyoruz, usta hoşgeldin adem(babam) abi diyor çayını veriyor, muhabbetini ediyor, hal hatır soruluyor; biz de kendisine ceviz, ıhlamur, pekmez ne varsa hediye ediyoruz. Paranın alamayacağı şeyler değil ama bir insanın gönlünü kazanmanın maddi bir karşılığı halen daha yok ☺️
İşte bu nedenle küçük yerlerde yaşamayı seviyorum.

2002 yılında, doğup büyüdüğüm İzmir'den bir kaçtım, 20 sene oldu hep Kuşadası Didim Bodrum Fethiye gibi yerlerde yaşadım derken oralar dahi kalabalık gelmeye başladı ve şu an Fethiyeden 30km uzaktaki Seydikemerde yaşıyorum.

Enteresan olan şu ki, 5 yıla yakın zamandır burada oturuyorum ve ne yazık ki mantar gibi her yerde binalar bitmeye başladı :(

Bu demektir ki ben, 2-3 yıla kadar daha da köy bir yer bulup taşınabilirim :kiskis

Bu da demektir ki ben, muhtemelen bir dağ evinde ömrümü teslim edeceğimdir ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Ahh abim ahh , sende ne muhabbetler var.?? En çok güzel manzaralı balkonunda ,çay içip sohbet etmek nasip olmadı ya ,ona yanıyorum. Şu hastalık bitsin, bizler iyi olalım böyle güzel anılarının hepsini dinlemek isterim.?
Ah be abim, bitsin şu meret de, sonrası düğün bayram bizlere. Lakin bu balkonda gerçekten sohbet etmenin keyfini tarikk tarık uğur kardeşim aldı. Fırsat bulan imkanı olan kim varsa kapımız her daim açık ?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Ah be abim, bitsin şu meret de, sonrası düğün bayram bizlere. Lakin bu balkonda gerçekten sohbet etmenin keyfini tarikk tarık uğur kardeşim aldı. Fırsat bulan imkanı olan kim varsa kapımız her daim açık ?
İnş bizlerede nasip olur diyelim.? .Bu arada tüm forum camiasının Kadir Gecesi mübarek olsun . Sağlıcakla...

forza_ksk Çevrimdışı

forza_ksk

Aktif Üye
18 Şub 2018
102
İşte bu nedenle küçük yerlerde yaşamayı seviyorum.

2002 yılında, doğup büyüdüğüm İzmir'den bir kaçtım, 20 sene oldu hep Kuşadası Didim Bodrum Fethiye gibi yerlerde yaşadım derken oralar dahi kalabalık gelmeye başladı ve şu an Fethiyeden 30km uzaktaki Seydikemerde yaşıyorum.

Enteresan olan şu ki, 5 yıla yakın zamandır burada oturuyorum ve ne yazık ki mantar gibi her yerde binalar bitmeye başladı :(

Bu demektir ki ben, 2-3 yıla kadar daha da köy bir yer bulup taşınabilirim :kiskis

Bu da demektir ki ben, muhtemelen bir dağ evinde ömrümü teslim edeceğimdir ?
Ne zamandır soracağım abi nerede yaşıyorsun diye, fırsat olmamıştı. Yazıyı tesadüfen gördüm iyi oldu :) . İzmir daha bitik olmadan kaçmışsın, ne güzel yerlerde yaşamışsın valla. Şu an İzmir bitik ve daha da kötüye gidiyor, İstanbul2 olduk bile. Senin adına sevindim, umarım bize de bir gün dediğin gibi bir kır evine taşınmak nasip olur.

Geri
Üst Alt