Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Sözde İzmir'de doğrum hayatım orada geçti, Karşıyaka senin Çankaya benim Hatay onun derken girip çıkmadığımız sokak cadde mekan kalmadı fakat bu gün X nedenle gelsem yolumu bulamam.Ne zamandır soracağım abi nerede yaşıyorsun diye, fırsat olmamıştı. Yazıyı tesadüfen gördüm iyi oldu . İzmir daha bitik olmadan kaçmışsın, ne güzel yerlerde yaşamışsın valla. Şu an İzmir bitik ve daha da kötüye gidiyor, İstanbul2 olduk bile. Senin adına sevindim, umarım bize de bir gün dediğin gibi bir kır evine taşınmak nasip olur.
Doğduğum mahalle Nergis mahallesi artık o Nergis değil. Çok yazdım bunu biliyorum fakat, Tek katlı evlerin bahçelerinden yayılan Nergis çiçeğinin kokusundan almıştır o mahalle aslında adını.
Ben o kokularla büyüdüm yaşadım orada fakat bu gün sokak dedikleri o garabet içerisinde dursan iki elini iki yana açsan birisi bir binaya değer diğeri öbürüne ve buralarda ev diye yaşıyor insanlar ki Allah kolaylık versin onlara :(
1775 Sokak yani eski (Belki halen kuruluyordur bilmiyorum) pazaryerinin caddesinde işyerimiz vardı bizim. Sanırım orası Yufkacı şimdi.
kardeşler berber vardı İslam ve İsmail'di sanırım. Hey gidi, yılların Gülten Tuhafiye vardı sanırım Hamdi amca idi ismi, kızının adına açmıştı dükkanını. Asil Mobilya vardı kapattılar sonra market gibi bir şey oldu orası.
Her cuma günü pazar kurulurdu nefret ederdim kalabalığından ve pisliğinden zira işyerimiz pazarın ortasında kalırdı
Ertesi gün sabah erkenden elimizde kova ve maşrapa+fırça ile yolları yıkardık dükkanın önü kokmasın diye.
Heeeey gidi hey, anılarım depreşti birden :(
Eski insanları şimdi çok daha iyi anlıyorum gerçekten.
Önceden anlam veremezdim bu eskiye olan özlemlerine zira biz kendi zamanımızı yaşıyorduk ve bize göre her şey muhteşemdi.
Bu gün anlıyorum neden hep eskilerin özlendiğini.
İnanıyorum ki bundan bir 10 yıl sonra kim bilir hangimiz nerelerde olacağız da (Kendi namıma yaşıyor olurmuyum belli değil) bu mecrayı dahi özleyeceğiz