Tesadüf Eseri Denk Geldiğim Cihaz Kurulum Videosu

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Arkadaşlar gün geçmiyor ki yetkili servis vatandaşın aklını yıkayıp ürün satmaya kalkmasın. Videoyu vatandaş unutmamak için çekmiş ben de gezinirken denk geldim. Bu sefer de diyor ki yarın birgün pas kireç yaparsa kayıtlardan kireç önleyici almış diye bakar ona göre işlem yaparıza getiriyor.
Video:

4:32 de başlıyor anlatıma, 5:22 de yalanlar başlıyor, 5:30 üstü kapalı garanti dışı kalır diyor.

Cidden bu düzenin bir son bulması gerekiyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yıllar önce güldüğüm ama şuan çok anlamlı olan servis yaklaşımının videosunu ekliyorum. Artık servislerin vatandaşa yaklaşımını kanıksadık sanırım :)

Şu adamı da, sürekli abartı içeren tiplemelerini de (Özellikle Recep İvedik) oldum olası sevemedim.

Şu kireç önleyiciyi de matah bir şey gibi anlatıp duruyorlar. Fabrika olarak toplu alım yapsa tanesi 10tl, Koy makinenin için olsun bitsin. Ama olmaaaaaaz, Sonra kireçlenmiş diye bahane uyduramazsınız deeeeelmi :kas

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Şu adamı da, sürekli abartı içeren tiplemelerini de (Özellikle Recep İvedik) oldum olası sevemedim.

Şu kireç önleyiciyi de matah bir şey gibi anlatıp duruyorlar. Fabrika olarak toplu alım yapsa tanesi 10tl, Koy makinenin için olsun bitsin. Ama olmaaaaaaz, Sonra kireçlenmiş diye bahane uyduramazsınız deeeeelmi :kas
Bazen güldürüyor ama eski tadı yok tabi :)

Y Çevrimdışı

yazilimcionline

Yeni Üye
2 Eki 2018
39
37
Sanırım bunlar da makine temizleme tozu falan satıyor 75 liraya. :hmm Orada burda gereksiz diye diye ben de Arçelik servisi geldiğinde bulaşık makinesi için 120lira verip taktırmıştım :kop Ama servis, alırsan iyi olur garantiye bir etkisi yok makineni korur sadece, için rahat eder bence al kullan abi ben tavsiye ederim dedi. Satmaya zorlamadığı için aldım valla. Onun yerine 300 tl verip garantiyi mi uzattırsaydım acaba :bilmiyom

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Sanırım bunlar da makine temizleme tozu falan satıyor 75 liraya. :hmm Orada burda gereksiz diye diye ben de Arçelik servisi geldiğinde bulaşık makinesi için 120lira verip taktırmıştım :kop Ama servis, alırsan iyi olur garantiye bir etkisi yok makineni korur sadece, için rahat eder bence al kullan abi ben tavsiye ederim dedi. Satmaya zorlamadığı için aldım valla. Onun yerine 300 tl verip garantiyi mi uzattırsaydım acaba :bilmiyom
300TLye garantiyi uzatmak çok iyi bir fırsatmış aslında :bilmiyom

Anneme de videodaki gibi satış yapmışlar. Üstünden zaman geçmiş, elimde kanıt yok, servis yüz karası. O yüzden ben hakkımı arayamıyorum. Ama cihazı kuran insanları; -2. kata inip, fayansların terleme yaptığı evde,1400TL maaşla çalışan, doğuştan yetim olan annemin hakkıyla da baş başa bırakıyor, hakkımızı da helal etmiyoruz. Zaten bu insanlarda ahlak esintisi olsa videodaki adama bu konuyu bu şekilde açmazlar, adamın şimdi değil de sonra alsak sözünden paralarının olmadığını anlayabilirsiniz.

Y Çevrimdışı

yazilimcionline

Yeni Üye
2 Eki 2018
39
37

Anneme de videodaki gibi satış yapmışlar. Üstünden zaman geçmiş, elimde kanıt yok, servis yüz karası. O yüzden ben hakkımı arayamıyorum. Ama cihazı kuran insanları; -2. kata inip, fayansların terleme yaptığı evde,1400TL maaşla çalışan, doğuştan yetim olan annemin hakkıyla da baş başa bırakıyor, hakkımızı da helal etmiyoruz. Zaten bu insanlarda ahlak esintisi olsa videodaki adama bu konuyu bu şekilde açmazlar, adamın şimdi değil de sonra alsak sözünden paralarının olmadığını anlayabilirsiniz.

Aynen öyle, biraz bu konularda bilgisiz birini gördüklerinde yalanlar, korkutmalar arka arkaya geliyor. Vicdan yok yahu, yemin ederim ben böyle bir şey yapmam. Elimizde böyle bir ürün var alırsanız iyi olur derim sadece. videoyu izlerken de sinir oldum zaten. Keşke bana denk gelseler de bir güzel bozsam onları.
Belki beni kafalayacaklarını pek düşünmediler o da olabilir. Servis geldiğinde, bulaşık makinesi kabinini yeni bitirmiştim, elektrik tesisatını falan kendim çekmiştim. Etrafta aletlerim vardı avometre ölçü aletleri falan :)

Geçen de bankadan aradılar annemi. Ben sigorta yaptırmıştım hırsızlığa karşı vs. İşte bir sürü şeyler anlattılar teminatları falan mantıklı geldi. Sonra annemi aradıklarında ona da anlatıyorlar. Dinledim ben de, bana verdi annem sonra oğlum daha iyi anlar diye. Bana da anlattı anlattı. E bana da yaptırdılr 2 hafta önce daha ucuzdu dedim. İşte şöyle iyi böyle iyi bu diyor, ailedeki herkesi kapsıyor diyor. Aaa öyle mi ben deki de öyle dedim o zaman ne gerek var annemin yaptırmasına teminat 2x olmayacaksa, komşu aileyi mi kapsama alacaz dedim. Dondu kaldı :kop Hala ısrarla soruyor istiyor musunuz diye. Düşünürüz bakalım şu an şart değil dedim kapattım. Ben başında gerek yok dedim ama inatla anlatmaya devam etti, kendi kendini yordu 20dk boyunca :)

Sizin ürün garanti dışı mı kaldı yoksa aparat mı satmışlar ? Aslında çokta gereksiz değil gibi, kimileri işe yaradığını da söylüyor ama kanıt yok işte adam gibi. Belki plesebo etkisi onu da bilmiyoruz. Müşterinin insafına bıraksalar keşke.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Sizin ürün garanti dışı mı kaldı yoksa aparat mı satmışlar ? Aslında çokta gereksiz değil gibi, kimileri işe yaradığını da söylüyor ama kanıt yok işte adam gibi. Belki plesebo etkisi onu da bilmiyoruz. Müşterinin insafına bıraksalar keşke.
Garanti dışı bıraksınlar da göreyim, aparat satışı hocam. Hocam yemin ediyorum hiçbir koruyucu özellikleri yok. (kitapta var görünse de normal bir kullanıcı için yok). Bizim aparat sürtüntüsü ark yapıyor bir de, evde olmasak makineyi bozacak ya da evi yakacaktı. Biz 2 erkek bulaşık makinesi-buzdolabı(aynı LG servise) kurdurduk, kesinlikle aparat kireç önleyici adını açmadılar.(açamadılar) Oracıkta yerdik adamları çünkü. Bunu bildikleri için, kendilerinden bilgi olarak düşük gördükleri insanlara tabiri caizse aparatları kitliyorlar. Bazı servisler için karakter/vicdan/ahlak=:ara

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Sonra alsak sorusuna cevap daha rezil ve belirsizlik dolu

Vallaka agam sonra alarsan 80 10 120 Allah ne verdigse haaa

diye cevap mı olur?

Belli ki ''Ya şimdi al ben mutlu olayım, ya da sonra alırsan ofistekilere ismini veririm sana pahalı satsınlar' ın Türkçesi bu.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Aslında çokta gereksiz değil gibi, kimileri işe yaradığını da söylüyor ama kanıt yok işte adam gibi. Belki plesebo etkisi onu da bilmiyoruz. Müşterinin insafına bıraksalar keşke.
Ben şu vestelin vesplus olanlarında meraktan şunu yapmıştım.

Malzemeler: iki su bardağı, iki test çubuğu, bir kireç önleyici, bir su akan çeşme.

Su bardaklarının birisine direkt çeşmeden, diğerine ise vesplus kireç önleyiciden su doldurup iki tets çubuğu ile iki bardaktaki suyu da test ettim ikisi de aynı çıktı :kiskis

Yalnız adamlar da çakal, anlatımlar aslında suda bulunan silika madeninin sıcaklığın etkisi ile metale yapışma eğilimini engellediklerini söylüyorlar kireci yok ettiğini değil.

O nedenle bu testin de bir anlamı yoktu elbette.

Benimkisi merak :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
makina 6 yıldır çalışıyor 6 yıldır sadece deterjan ara sıra yumşatıcı başka calgon vs hiç kireç çözücü yüzü görmedi hiç arıza yapmadı hala çalışıyor üstelik Vestel alt markası olan Seg scm-9122 kireç önleyici vs sadece para tuzağı şark kurnazlığı başka birşey değil boşuna calcon vs boşa para vermeye gerek yok arıza yapacaksa yapıyor cihaz ne kullanırsan kullan...

Geri
Üst Alt