Dün sabah "Vestel Panel Bilgi Hattı" adlı topicte aşağıdaki mesajı yazmıştım ama herhalde gözünden kaçtı hocam.
Çok merak ettiğimden kafama takıldı
, VA paneller arasında da yapı itibariyle farklı olabilen var mı?
Mesajım aşağıda, Hayırlı günler, hayırlı işler ;
"
#1,181
[IMG]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1527372547[/IMG]
Ado hocam benim merak ettiğim bir konu var ; gerçi forumda birçok yerde IPS ve VA panellerin temel farklarını detaylı bir şekilde anlattınız. Uzunca bu konuları takip ettikten sonra benim şahsi olarak çıkardığım sonuç şu oldu; siz de daha önce tv satın almadan evvel muhakkak kendi gözlerinizle görüntüsünü inceleyip bir test yapın demiştiniz, bence bu konuda tamamen haklısınız.
Özellikle şu an popüler konu olan JVC 50" 50VU73T modelinde yaşanan görüntü şikayetlerini ben de inceledim ve çok dikkatimi çekti. Bahse konu olan televizyondan geçen cuma günü bir arkadaşım da aldı, dün akşam kanal dizme, renk ayarı v.s. için benden yardım istemişti. Benim incelemem de de görüntü pek hoşuma gitmedi, başka bir arkadaşa bu tv nin 49VU73Tmodeli almıştık bu modelde renk canlılığı ve keskinlik daha güzeldi (zannedersen IPS panel farkından dolayı) .
Şimdi gelelim asıl soruya; JVC 50VU73T (VA panel), JVC 49VU73 (IPS panel) bununla birlikte elimde olan HI-LEVEL 48UHL950 deki görüntüyü incelediğimde ise bariz şekilde her iki modelden de kat kat daha canlı, keskin ve siyahları tam olması gereken tonda gösteriyor. Büyük bir ihtimalle panel VA (görüntü izleme açısından tahmin edebiliyorum) fakat bir de sizden teyit istedim SERİ NO: 7489272500158
Benim merak ettiğim 50" JVC ile aynı VA panel yapısına sahip olmasına rağmen neden bu kadar fark oluşabiliyor. (panel marka farkı vs.) Üstelik HI-LEVEL neredeyse 3-4 yıl önceki eski bir model olmasına rağmen.
Peki 48UHL950 deki 3D desteğinin panel yapısında ve tepkime süresinde fark oluşturabilme ihtimali var mı? Yani farklı bir yapıya mı sahip. Çünkü gözümle görmesem bu kadar fark olabileceğine inanmazdım."