koa hdr ilk defa duydumhocam benim tv de koa hdr diye bir seçenek var ve açıp kapanıyor
Dünki JVC icin paylastigim resimde de var ,ayarlanabiliyor .regali yükleyince tekrar virtual oldu..
ne işe yarıyor acaba ?Dünki JVC icin paylastigim resimde de var ,ayarlanabiliyor .regali yükleyince tekrar virtual oldu..
virtual hdr den daha farkli, görüntüde etkisi hemen farkediliyor virtual daha cok demo gibi .ayrica vestel pixellence standart olarak var jvc yaziliminda .Diger yazilimlarda demolu olani var ise yaramiyor.ne işe yarıyor acaba ?
evet arkadaşın jvc idi sanırım ondan koa varvirtual hdr den daha farkli, görüntüde etkisi hemen farkediliyor virtual daha cok demo gibi .ayrica vestel pixellence standart olarak var jvc yaziliminda .Diger yazilimlarda demolu olani var ise yaramiyor.
Hocam ciddi olarak özellikle full hd ya da 4k youtube ve netflix videolarında farkediliyor aç kapa yapınca. Siyahlar daha siyah oluyor. Görüntü biraz daha keskinleşiyor. Buraya menünün fotosunu paylşayım. Galiba vestelden farklı bir menü. ben aynı diye düşünmüştüm.ne işe yarıyor acaba ?
pixelince göremedim ben? açıp kapama işlemi yapılamıyor mu JVC de?virtual hdr den daha farkli, görüntüde etkisi hemen farkediliyor virtual daha cok demo gibi .ayrica vestel pixellence standart olarak var jvc yaziliminda .Diger yazilimlarda demolu olani var ise yaramiyor.
Merhaba aynı anakart (mb230) farklı TV modelleri için farklı kalitede ve hızda olur mu? Versiyonu filan mı vardır demek istediniz?Yazılımda oynayarak oraya tavsiye forum hdr de yazılabilir
mb230 da yazılımla hdr düzeltme yapıyor dolby vision için farklı bir renk kodlaması yapıyor ve sanırım benim tv panelim bu renk kodlarını çözümleyemiyor baya bi uğraştık olmadı
ama anladığım kadarıyla da sanırım ips panel mb230 anakart üretimi toshiba ve jvc için daha kaliteli
ben ne yaptıysam görüntü ayarlarında dolby vision bildirimini getiremedim
TV de veya Box da gibi cihazların MENU bilgileri çoğunlukla FAKE dir!
Ama örneğin bir AVR alırsanız onda FAKE olmaz
veya adam gibi bir PJ alırsanız yine FAKE bilgiler olmaz
Çin işi bir şey alırsanız ki hepsi ÇİN dir aslında ama burada MARKA
devreye girer! Çin li en babasını da yapıyor ama bolca FAKE yapar
böyle gider bu işler......
Gelelim DV/Atmos/HDR lere
DV daha yeni bir teknik daha iyi deniyor,iyi de kim diyor pratik de bunları!
kağıt üstünde DV daha yeni ve de daha iyi!
İşin "marketing" kısmı var bir de,örneğin BOX çılar ve TV ciler malı gazlamak adına
bir sürü şeyi koyarlar veya koymuş gibi gösterip aslında çalışmazlar!
"Bilgiler" ekranı sizi yanıltmasın!
Kılavuzları dikkatli okuyun,bazıların da konu ile ilgili bir şey yazmaz!
bazıları lafı dolandırırlar var gibi gösterirler ama yoktur!
"Lisanslı" ürünler için,kesinlikle belirtilmelidir ama çoğu olmadığı için belirtilmez!
kimisi TV yi açtım da bilmem neyi gördüm diyor,görürsün ama çalışıyormu ???
Kaynağın nedir?? bu o sistmei tam veriyormu? burada FAKE işler vardır örneğin
algılama sistemini "hackleyip"(bunu RUS lar yapıyor!) sana FAKE bilgi geliyor(TV ye)
o zaman karşı sistem VAR diye algılayıp sana ilgili menüden bir şeyleri açıyor veya
ON oluyor v.s halbuki FAKE hemen hepsi!
Bu işlerin daha pratik yolu içeriği(kaynak olsun bu kısım) "AVR" ye girmesidir! bun da
ne oluyor diye bakmak gerekiyor ve örneğin bir HDR/DV v.s algılaması varsa o zaman
doğrudur diye kabul etmemiz gerekiyor
yoksa panede şu yandı bu ON oldu bu açık görünüyor v.s bilgileri pek doğru olamıyor!
Not;RUS un birisi(bunu bana Antalya da tanıştığım birisi söyledi zaten meseliği herifin FAKE
yazılımlar v.s dir)
kısaca herif AVR lere müdahale edeceğim... bana çok para tekif ettiler demiştir!
son sözüm DV/Atmos/HDR v.s işin biraz ticari biraz marketin türü hileleri olduğunu sakın unutmayın
fazla takılmayın bunlara