W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,208
Evde uydu yayını, netflix ve arada bir oyun için kullanılacak 50_65" arası çok uygun fiyatlı ( max. 20 k civarı) tv tavsiyesi rica ediyorum.
Bu fiyat aralığında Vestel ve Grundig grubundan. Herhangi model yeterli model fark etmez. Günlük uydu gibi SDR hayinlari bütün modeller sorunsuz bir şekilde görüntüleyebilir. Bu markaları tavsiye nedeni ise. Burada üretiliyor. Ve servis olayı en iyi onlarda.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,208
Merhaba ps5 için 16 17 bin civarına 50 inç bir tv önerirmisiniz.
Aynı şekilde Vestel ve Grundig model farketmez. Bu markalardan birini seçersiniz bütçeniz doğrultusunda.
Oyunlarda bir sorun olmaz. TV lerde vrr ve HDR oyunlarında sorun yaşanır. 4k SDR 60 FPS. Günümüz modellerde çok önemli bir sorun yok.

D Çevrimdışı

dexter336

Yeni Üye
30 Haz 2025
8
27
Aynı şekilde Vestel ve Grundig model farketmez. Bu markalardan birini seçersiniz bütçeniz doğrultusunda.
Oyunlarda bir sorun olmaz. TV lerde vrr ve HDR oyunlarında sorun yaşanır. 4k SDR 60 FPS. Günümüz modellerde çok önemli bir sorun yok.
grundig düşünüyorum vatanda 16 17 bin tlye indirimdeydi geçen gün. HDR10 varr görünüyor tvde siz SDR dediniz ama. HDR da 4k 30 fpsmi verir acaba onumu kastettiniz. Ucuz onvolarda bile HDR var görünüyor (ne kadar doğru gerçektir bilemiyorum). kötü bir görüntü oluşmasın ve görüntü bana kasmasın yeterli kısacası.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,208
grundig düşünüyorum vatanda 16 17 bin tlye indirimdeydi geçen gün. HDR10 varr görünüyor tvde siz SDR dediniz ama. HDR da 4k 30 fpsmi verir acaba onumu kastettiniz. Ucuz onvolarda bile HDR var görünüyor (ne kadar doğru gerçektir bilemiyorum). kötü bir görüntü oluşmasın ve görüntü bana kasmasın yeterli kısacası.
Hdr formatları olması yada sinyalini kabul etmesi. Onun hdr görüntüyü ekranda güzel göstermesi anlamina gelmez. Düzgün olmayan görüntü olur. Yani SDR yayın daha iyi dersiniz hdr formatları uygun olarak göstermesi için. Yerel karartma ve parlaklığı olmalı. Eğer yoksa SDR içerik izlemek daha iyi sonuç verir

L Çevrimdışı

Legend_84

Yeni Üye
Top Poster Of Month
14 Haz 2019
13
Bu fiyat aralığında Vestel ve Grundig grubundan. Herhangi model yeterli model fark etmez. Günlük uydu gibi SDR hayinlari bütün modeller sorunsuz bir şekilde görüntüleyebilir. Bu markaları tavsiye nedeni ise. Burada üretiliyor. Ve servis olayı en iyi onlarda.
Bazı Grundig marka tvlerde 100 hz özelliği olduğunu gördüm, fakat bazı yorumlarda bunun yanıltıcı olduğu bu tvlerde gerçekte 100 hz desteği olmadı söyleniyor, tam anlayamadım doğru mudur ?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,208
Bazı Grundig marka tvlerde 100 hz özelliği olduğunu gördüm, fakat bazı yorumlarda bunun yanıltıcı olduğu bu tvlerde gerçekte 100 hz desteği olmadı söyleniyor, tam anlayamadım doğru mudur ?
İşte eline gözüne bulaştırırlar. Vestel ve Grundig marketing ürünler üretir. Bu tip firmalarin ARGE, yazılım geliştirme,donanım, vb. Şeylerle işleri olmaz. Parça kalite kontrolü vb
Hızlı üretim. Çok marka isim almak. Markanın adını kullanarak TV üretmek

L Çevrimdışı

Legend_84

Yeni Üye
Top Poster Of Month
14 Haz 2019
13
İşte eline gözüne bulaştırırlar. Vestel ve Grundig marketing ürünler üretir. Bu tip firmalarin ARGE, yazılım geliştirme,donanım, vb. Şeylerle işleri olmaz. Parça kalite kontrolü vb
Hızlı üretim. Çok marka isim almak. Markanın adını kullanarak TV üretmek
Hocam açık konuşmak gerekirse Tv tarafında hep Sony, Samsung gibi markaların kalite olarak biraz daha iyi modellerini kullandık, yerli üretim giriş seviyesi cihaz hiç kullanmadık, tv tarafında çok aşırı bir beklentimiz olmaması ve malum şuanki uçuk fiyatlardan dolayı bu yerli markalara yöneldik ama bu markalarda çokça arıza ve kalite şikayetleri okuyunca kafada baya soru işaretleri oluştu , bilemedim aklımız karışık ucuz diye de paramızla rezil olmak istemiyoruz,.
Bundan sanırım yine diğer markalara yöneleceğim, biraz araştırdım birkaç bin tl üstü fiyatlara TCL marka Tv'lerden C ve T serilerinde baya memnun olanlar var, bu serilerin orta kalite olanlarına bakmayı düşünüyorum, bu markada bize tavsiyeniz ne olur ?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,208
Merhaba bugün bime 17bin liraya philips 50pus7009 modeli geldi. 60hz. 2.1hdmi ve VRR özelliği var. İnternette hakkında inceleme bulamadım sizce alınırmı. Philips nasıldır.
W Winston
Alınır. Philips in giriş seviyesi modellerinden biri. 2024 yılına ait. 50 inç Va panelle gelir. Ama 2.1 yazmışsın. 2.0 HDMI. Tüm giriş seviyelerinde olduğu gibi günlük kullanım için son derece yeterli. Smar özelliği Titan. Bundan memnun olmayabilirsiniz. Harici TV box ile destekleyebilir siniz daha sonra. Smart kullanımına bağlı tabiki.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,208
Hocam açık konuşmak gerekirse Tv tarafında hep Sony, Samsung gibi markaların kalite olarak biraz daha iyi modellerini kullandık, yerli üretim giriş seviyesi cihaz hiç kullanmadık, tv tarafında çok aşırı bir beklentimiz olmaması ve malum şuanki uçuk fiyatlardan dolayı bu yerli markalara yöneldik ama bu markalarda çokça arıza ve kalite şikayetleri okuyunca kafada baya soru işaretleri oluştu , bilemedim aklımız karışık ucuz diye de paramızla rezil olmak istemiyoruz,.
Bundan sanırım yine diğer markalara yöneleceğim, biraz araştırdım birkaç bin tl üstü fiyatlara TCL marka Tv'lerden C ve T serilerinde baya memnun olanlar var, bu serilerin orta kalite olanlarına bakmayı düşünüyorum, bu markada bize tavsiyeniz ne olur ?
Tcl üretici firma, ama bu onun iyi TV ürettiği anlamına gelmez. Dünya piyasasında tutmasının nedeni fiyat konusunda Sony Samsung dan daha iyi olmasından dolayı. Ama bizde fiyat olarak birşey yapmıyor. Samsung, LG vb fiyatlarına yakın. Uygun fiyatta C serisi gorurseniz alabilirsiniz. Günümüzde tüm TV ler SDR yayınlar için uygun.

D Çevrimdışı

dexter336

Yeni Üye
30 Haz 2025
8
27
Alınır. Philips in giriş seviyesi modellerinden biri. 2024 yılına ait. 50 inç Va panelle gelir. Ama 2.1 yazmışsın. 2.0 HDMI. Tüm giriş seviyelerinde olduğu gibi günlük kullanım için son derece yeterli. Smar özelliği Titan. Bundan memnun olmayabilirsiniz. Harici TV box ile destekleyebilir siniz daha sonra. Smart kullanımına bağlı tabiki.
hocam burada 2.1 diye gözüküyor ama yanlışımmı var acaba?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,208
L Legend_84,
Size iki görüntü gösterecem. Tcl renk doğruluğu bilmiyor. Adını mini LED şu bu Qled vb ne derse desin.
Üstteki model tcl
Alttaki model eski HD. IPS panel.

Screenshot_20250702-124842.png

Tcl aynı görüntüde gerçek dışı renkler ve ayrıntı hiç yok. Diğer eski TV daha doğru renk ve ayrıntıya sahip.
Bu örnek resim doğruluğundan uzak cancanli , gerçek olmayan renklerden oluşan bir goruntu. Tcl mini ,Qled ne varsa, bunlarla pazarlama yapacağına , bununla uğraşıp iyi bir görüntü sunmali

Geri
Üst Alt