Y Çevrimdışı

yilmazkalcin

Yeni Üye
23 Şub 2021
27
36
Ben buna katılmıyorum, satış danışmanına rica ettim ps bağladı fifa oynadık, rica ettim karasal yayın bağladı uydudan tv izledik, rica ettim 4k video açtı youtube'dan video izledik. Sonuç, eve geldiğimde mağazada ne izlediysem onu görüyorum. ( NOT : Marmara Park Mediamarkt için geçerli söylediklerim...)

Valla çok iyimiş hocam, uydu yayınını açan mağaza hiç görmedim, ben anadolu yakasındayım, dediğiniz mağaza bana çok uzak 70km üstü,
malum istanbul trafiği 70km gitmek 2 saati bulur, yol boş olsa bile 1 saati geçer, o yüzden maalesef oraya gitmem zor,

Yukarıda da sordum ama herhalde gözünüzden kaçtı,
Size denk gelmem süper oldu hocam, kullanıcı olarak daha detaylı bilgi verebilirsiniz.
ben özellikle kanal geçişlerini merak ediyorum, eski sony tv de çok yavaş kanal geçişi vardı, malum mağazalarda uydu yayını olmadığındna bunu test edemiyoruz.

kanal geçişleri nasıl, tv yi açınca yavaş mı açılıyor, açma tuşuna basınca tv açılıp normal bir şekilde donma olmadan uygulamalara geçebiliyor musunuz

kumandanın kullanımı nasıl, sesli arama falan nasıldır samsung da çok geri bir sesli komut var, kanal ismini verince eski sony tv de değiştiriyordun, samsung da kanalın numarasını söyleyince değiştiriyor, sesli arama da geri kalmış bazı cümleleri anlamıyor, birde basılı tutmak lazım arama yapmak için

B Çevrimdışı

Berkovich

Yeni Üye
23 Ara 2019
49
36
Valla çok iyimiş hocam, uydu yayınını açan mağaza hiç görmedim, ben anadolu yakasındayım, dediğiniz mağaza bana çok uzak 70km üstü,
malum istanbul trafiği 70km gitmek 2 saati bulur, yol boş olsa bile 1 saati geçer, o yüzden maalesef oraya gitmem zor,

Yukarıda da sordum ama herhalde gözünüzden kaçtı,
Size denk gelmem süper oldu hocam, kullanıcı olarak daha detaylı bilgi verebilirsiniz.
ben özellikle kanal geçişlerini merak ediyorum, eski sony tv de çok yavaş kanal geçişi vardı, malum mağazalarda uydu yayını olmadığındna bunu test edemiyoruz.

kanal geçişleri nasıl, tv yi açınca yavaş mı açılıyor, açma tuşuna basınca tv açılıp normal bir şekilde donma olmadan uygulamalara geçebiliyor musunuz

kumandanın kullanımı nasıl, sesli arama falan nasıldır samsung da çok geri bir sesli komut var, kanal ismini verince eski sony tv de değiştiriyordun, samsung da kanalın numarasını söyleyince değiştiriyor, sesli arama da geri kalmış bazı cümleleri anlamıyor, birde basılı tutmak lazım arama yapmak için
Bahsettiğim mağazada her markanın ayrı odası var, tüm popüler modeller açık ve deneyimliyorsunuz ( tabii ki demolarla, ancak dediğim gibi rica ederseniz ve alıcı olduğunuzu hissettirirseniz istediğiniz şekilde imkanlar dahilinde yardımcı oluyorlar.) Bilmiyorum belki de aynı konseptte farklı bir mediamarkt vardır bulunduğunuz semtte. Sorunuzu cevapladım cevap otomatik olarak birleşti. Hayırlısı olsun umarım keyifler eskitirsiniz :)

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,191
B Berkovich,
Bunda bir sorun yok denersin. Uydu yayını oyun vb.
Benim söz ettiğim şey. Işıklı bir ortamda TV nin konumu vb. Faktörler modlar
Bunları o ortamda anlayamazsınız. Kontrast , ekran homojenligi , ayrıntı kaybı, doğru rengi, ışık sızması vb. Bu yüzden anlaması olmaz. En iyi sonucu izleyeceğiniz ortamda anlarsınız yani evinizde.

Y Çevrimdışı

yilmazkalcin

Yeni Üye
23 Şub 2021
27
36
Ben buna katılmıyorum, satış danışmanına rica ettim ps bağladı fifa oynadık, rica ettim karasal yayın bağladı uydudan tv izledik, rica ettim 4k video açtı youtube'dan video izledik. Sonuç, eve geldiğimde mağazada ne izlediysem onu görüyorum. ( NOT : Marmara Park Mediamarkt için geçerli söylediklerim...)

Ben evin şekli gereği uydu kablosunu uzatamadığımdan karasal yayın izlemiyorum tv'da. Bunun yerine haberler vb uydu kanalları için IPTV kullanıyorum. Bu yüzden kanal geçişleri konusunda çok yardımcı olamayacağım, sadece kurulum esnasında çalışıtğından emin olmak için uyduyu denedik, kanal geçişleri ne çok yavaş ne de çok hızlıydı, rahatsız etmedi açıkçası. Açılış kapanış konusunda da aşırı bekletmiyor yani süre tutmadım ama hadi artık açılsın amma yavaş diye hayıflanmadım 2 haftadır hiç. 655 pro 75 inç ve bütçeme uyduğu için tercih ettim ben, 755 mini led olarak 65 inç 'e daha fazla para vermektense 75 inç Qled olsun diye düşündüm açıkçası, evet fark var ama aradaki fiyat farkına bizim gibi sıradan kullanıcalar için değer bir fark olduğunu düşünmüyorum. Hız konusunda, ben mibox4k kullanıyordum bu da aynı performansta, kasma donma yaşamadım hiç işlemci işini yapıyor ara sıra çok zorlarsam menüler arası geçişlerde küçük kasmalar hissediyorum ama asla rahatsız edici olmadı şimdiye dek. Benim için izleme mesafem 5mt olacağı için boyut öncelikti, ama 65 inç işini görürse c755 65 inç olanı kesinllikle daha iyi bir deneyim sunuyor iki televizyonda aynı video'yu yan yana açtık ve fark ortaya çıktı. ( ama dediğim gibi bence o aradaki fiyat farkına değmezdi ) NOT: tamamen kendi deneyim ve fikirlerimi paylaştım...

Anladım hocam cevap için çok teşekkür ederim. sağolun üşenmeden yazmışsınız,
Bir bakayım buralardaki mağazalarda o şekilde denemeler yaptırıyor mu diye,

benimde izleme mesafem 4,5 mt gibi o yüzden 75" olsun dedim.
daha önceki tv 55" idi, 65" alınca bana öyle çok büyükmüş gibi gelmedi, tabiki eskisine göre daha büyük ama tv yi almışken 1 kere alıyorum büyüğü olsun diye 75" almak istiyorum. ileride keşke 75" alsaydım diye düşünce dalmak istemiyorum.

B Çevrimdışı

Berkovich

Yeni Üye
23 Ara 2019
49
36
Anladım hocam cevap için çok teşekkür ederim. sağolun üşenmeden yazmışsınız,
Bir bakayım buralardaki mağazalarda o şekilde denemeler yaptırıyor mu diye,

benimde izleme mesafem 4,5 mt gibi o yüzden 75" olsun dedim.
daha önceki tv 55" idi, 65" alınca bana öyle çok büyükmüş gibi gelmedi, tabiki eskisine göre daha büyük ama tv yi almışken 1 kere alıyorum büyüğü olsun diye 75" almak istiyorum. ileride keşke 75" alsaydım diye düşünce dalmak istemiyorum.
Rica ederim ne demek. Dediğim gibi hafta sonları 1-2 saat playstation onun dışında İPTV Netflix Youtube, standart bir kullanıcı olarak ben şu an için çok memnunum ve alırken aynı senin gibi düşünerek 55 inç 'ten 65 e geçip ultra iyi bir tv yerine 75 inç'e geçip nispeten standart bir kullanıcıya yetecek ama aynı fiyatta bir 75 inç tercih etmenin daha mantıklı olacağını düşündüm. Eğer 65 alsaydım evet çok çok iyi bir TV almış olacaktım ama ilerde keşke diyecektim :) o yüzden 75'i alıp keşke demeeyeceğimi düşündüm.Bu arada dün açarken baktım yaklaşık 10-12sn civarında açılıyor tv çok kullanmıyorum ama yazmaya üşendiğim durumlarda sesli komutun algılamadığı hiç bir kelimem olmadı şimdiye dek, uygulama arası geçişler de gayet akıcı sorun yok. Bunları da sormuştunuz cevaplamış olayım.

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

yilmazkalcin

Yeni Üye
23 Şub 2021
27
36
Rica ederim ne demek. Dediğim gibi hafta sonları 1-2 saat playstation onun dışında İPTV Netflix Youtube, standart bir kullanıcı olarak ben şu an için çok memnunum ve alırken aynı senin gibi düşünerek 55 inç 'ten 65 e geçip ultra iyi bir tv yerine 75 inç'e geçip nispeten standart bir kullanıcıya yetecek ama aynı fiyatta bir 75 inç tercih etmenin daha mantıklı olacağını düşündüm. Eğer 65 alsaydım evet çok çok iyi bir TV almış olacaktım ama ilerde keşke diyecektim :) o yüzden 75'i alıp keşke demeeyeceğimi düşündüm.Bu arada dün açarken baktım yaklaşık 10-12sn civarında açılıyor tv çok kullanmıyorum ama yazmaya üşendiğim durumlarda sesli komutun algılamadığı hiç bir kelimem olmadı şimdiye dek, uygulama arası geçişler de gayet akıcı sorun yok. Bunları da sormuştunuz cevaplamış olayım.

açılma süresi biraz fazla gibi, gerçi 10 sn beklesen ne olur beklemesen ne olur, çokda sıkıntı değil gibi, ben eski sony den alışığım beklemeye
ama qn80f modeli düğmeye basınca 2 sn içinde açılıyordu, en çok onu evmiştim ama panel sorunlu olunca aide ettim.

gece indirimlerini kovalıyorum, 75" c755 veya c855 bakıcam, yada c655pro yu alırım bakalım birkaç gün takip edeyim.

belki samsung veya lg de bir kampanya falan olur, hem iade de kesinleşmiş olur bu sürede

B Çevrimdışı

Berkovich

Yeni Üye
23 Ara 2019
49
36
açılma süresi biraz fazla gibi, gerçi 10 sn beklesen ne olur beklemesen ne olur, çokda sıkıntı değil gibi, ben eski sony den alışığım beklemeye
ama qn80f modeli düğmeye basınca 2 sn içinde açılıyordu, en çok onu evmiştim ama panel sorunlu olunca aide ettim.

gece indirimlerini kovalıyorum, 75" c755 veya c855 bakıcam, yada c655pro yu alırım bakalım birkaç gün takip edeyim.

belki samsung veya lg de bir kampanya falan olur, hem iade de kesinleşmiş olur bu sürede
Hayırlısı olsun hocam kafana takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım her zaman 🙏🏻

G Çevrimdışı

Gonul

Yeni Üye
13 Ocak 2020
7
Babamların eve tv alicaz 55 veya 65 inc istiyoruz bütçe 25 bine kadar, hangi tv leri önerirsiniz? Çok bir beklentimiz yok açıkçası sadece uzun süre kullanalım istiyorlar. Bunlar nasil olur cokmu kötüler yada aralarında hangisi daha iyi olur.

Son düzenleme:
V Çevrimdışı

Vorgi

Yeni Üye
9 Mar 2023
24
35
Ofiste yönetici odalarında kullanılmak üzere iki tane tv alacağım. biri 65 diğeri 75. TV izlenecek sunum yapılacak kablosuz yansıtma yapılacak bu tarz işlemlerde kullanılacak. Bütçe olarak 45K bandını geçmemesi gerekiyor bu yüzden TCL C655 serisini tercih edeceğim.

65- 33.750 (C655)
65- 44.800 (C655)

65- 42.000 (C655PRO)
75- 42.000 (C655PRO)

PRO ile Normal arasında ne kadar fark var anlayamadım açıkçası bu fiyatlara bu boyutlarda daha iyi önerebileceğiniz bir cihaz var mıdır ?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,191
Babamların eve tv alicaz 55 veya 65 inc istiyoruz bütçe 25 bine kadar, hangi tv leri önerirsiniz? Çok bir beklentimiz yok açıkçası sadece uzun süre kullanalım istiyorlar. Bunlar nasil olur cokmu kötüler yada aralarında hangisi daha iyi olur.
Dijitsu hariç, tcl, Vestel grubu (Regal), Grundig grubu bunlarin hepsi olur. Servis kalitesi önemli giriş seviyesi modellerde
Vestel ve Grundig grubundan seçersiniz. Görüntü kaliteleri hepsinde aynı olur model farketmez.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,191
Ofiste yönetici odalarında kullanılmak üzere iki tane tv alacağım. biri 65 diğeri 75. TV izlenecek sunum yapılacak kablosuz yansıtma yapılacak bu tarz işlemlerde kullanılacak. Bütçe olarak 45K bandını geçmemesi gerekiyor bu yüzden TCL C655 serisini tercih edeceğim.

65- 33.750 (C655)
65- 44.800 (C655)

65- 42.000 (C655PRO)
75- 42.000 (C655PRO)

PRO ile Normal arasında ne kadar fark var anlayamadım açıkçası bu fiyatlara bu boyutlarda daha iyi önerebileceğiniz bir cihaz var mıdır ?
Aralarındaki fark, pro serisinde yerel karartma var.

G Çevrimdışı

Gonul

Yeni Üye
13 Ocak 2020
7
Dijitsu hariç, tcl, Vestel grubu (Regal), Grundig grubu bunlarin hepsi olur. Servis kalitesi önemli giriş seviyesi modellerde
Vestel ve Grundig grubundan seçersiniz. Görüntü kaliteleri hepsinde aynı olur model farketmez.
Bu fiyat bandında önerebileceğiniz başka model varmı acaba? Bide regal ve tcl arasında tercih ne olmalı?

Geri
Üst Alt