Mevcut standart VA panellerin bu açıdan renklerde ton sapması yaptığı bilinen bir durum.
PHILIPS PUS6262 kullandığım dönemde kendi evimin salonundan sizler için çektiğim ve mesafelerini de yazdığım şu görsel, durumu gayet iyi açıklıyordur diye düşünüyorum.
Ya açı sorununuza bir çözüm bulun size öyle VA panel bir tv bakalım, Ya üst segment VA panel ürünlere bakalım ki bütçeyi ciddi zorlamanız gerekir, ya da ister istemez IPS panel ürün bakalım ancak açı sorununu çözüyorken panel tepkime ve benzeri avantajları da kaybedeceğinizi unutmayın.
Bunun için de en uygun görsel bence şu ;
Yıllardır ortak kullanılan AYNI veri ve tabloların yanısra, kendi tecrübelerimizin de (İlk resimde olduğu gibi) grafikselleştirilmiş veya görsel örneklemelerini de sizlerle sürekli paylaşıyoruz.
Forumlarda yıllardır yazdığım üzere bizler satıcı değiliz, aksine genelde hep tüketici mantığı ile düşünerek hareket ediyoruz. Haaaa satıcı olmak kötü bir durum mu? Elbette değil de biz değiliz onu anlatmaya çalışıyorum.
Bu vesile ile size geçen pazar VATAN mağazasında karşılaştığım, kendisinin beni tanıdığı ancak benim çıkartamadığım, konuşunca anladığım bir kardeşimiz satış temsilcisiydi. Yaklaşık bir saat kadar çok samimi bir sohbet geçti aramızda i bazı bölümleri off the record bilgiler, kendisine söz verdim o bölümlerin bende kalacağına dair. İşte o kardeşimize de bizlerden (Sizlerden) bahsettim ve dedim ki ''Bakın bizim gözlemlerimiz doğrultusunda bizler sizler için çok da olumlu şeyler yazamıyor, konuşamıyoruz, mutlaka ki sizin de haklı olduğunuz yerler vardır belki ancak bunu da bizlerin bilmesi mümkün değil. Bu nedenle dilerseniz buyrun gelin sizler de bu sohbetlere dahil olun ki sizlerin de dertlerini anlayabilelim.''
Kardeşimiz oldukça olumlu yaklaştı konuya, forumumuzun adını paylaştım, davet ettim, mutlaka bakacağını ve ortama göre kendisinin de bu sohbetlere dahil olabileceğini belirtti ki inanın ben çok mutlu olurum bu durumdan zira biz sevgili
Sota ile birlikte birçok markaya da başvurduk, amacımızın marka karalama olmadığını belirterek diledikleri takdirde foruma temsilci atayabileceklerini de belirttik.
Yani netice itibari ile bizlerin zaten satıcılarla bir sorunu yok, bizim derdimiz çakallar ile.
Bu anlamda yukarıda yazdıklarımdan ötürü sanki size illa ki kendi bildiğim, kendi sevdiğim ürünleri,teknolojileri,markaları dayatmaya çalışıyorum algısı oluşsun istemem.
Ben ortaya yazıyorum, Bildiğimi yazıyorum, yazan birçok arkadaşımız var, herkes kişisel fikrini beyan ediyor, siz neye karar verirseniz bizim için en kral ürün o dur bu kadar basit.
Siz yarın bana ''Adem hocam LG aldım'' derseniz LG benim için en kral markadır zira hayatta en nefret ettiğim şey, vatandaşın satın aldığı ürün üzerine negatif yorum yapmaktır.
Çok yanlış bir adsım atılmış ise uyarıyoruz o ayrı konu ancak ben LG nin panel tipini sevmiyorum veya LG nin kendisini sevmiyorum diye size ''Abi naaaptın yaaaaaa, o çok tırı vırı model, şöyle kötü böyle rezil'' dersem, rezil olan aslında tv değil BEN imdir aslında. Benim kadar rezil bir kişilik yoktur o zaman benim gözümde.