TELEFUNKEN 65TU7040 Ürün Bilgi Başlığı

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
Ado Anıtkabir 'e gitti. Dönecek...

4 bin civarı rakam 11.11 e denk gelen uygun bi kuponla 3bin küsüre de alınabilir. Alınır bu tv, Vestel; pixcellence yokta augen var; kalan hemen her özellik diğer tv ler ile aynı sayılır (hz değeri, smart özellikleri) bu devirde (dolar ve euro 'ya tırap ve merkel e söz geçirilemezken) bu fiyata, bu boyutta, böyle bir tv almak uygun gelir kanısındayım.

Sizin "alınır mı ?" 'dan kastınız bu değil, çok derinlemesine teknik ve taktik bilgi ise onuda sağlarız, sıkıntı yok; onun hakkında da bir çift lafım var beyim ! Beeen, ben ! Yaşar Usta !! =)

Tv Va panel; tam karşıdan izleme ile çapraz açılardan izleme arasında tat farkı olur, yan bakış açısı arttıkça kırmızı pembeye, sarı yeşile çalar. Yan açı dediğim olay tv nin sağına ya da soluna sıfırlayacak yan açı değil; "ohooo oo o... öyle ise bu tv alınmaz !" demeyin hemen !
forumda farklı model tvlerin va panel tanıtım videolarında bu farkı görebilirsiniz.

Tam karşıdan ise bu panelde siyahın tadına doyamazsınız.

Sonuçta 3-4 değil de, 6-7 binlerde tv de alsanız aynı panel olacak, aynı şey onda da var yani. Bu kusur ya da sorun değil kısaca. Özellik; dizel değil de benzinli; ikisi de a noktasından b noktasına sizi götürmek için icat edilmiş birer element; gibi.

Diyeceklerim bu kadar; Adem Helvacı Ado abimin ekleyeceği olur diye mikrofondan uzaklaşıyorum, saygılar...

Son düzenleme:
R Çevrimdışı

rkursada

Yeni Üye
22 Kas 2018
8
32
Adem hocam merhabalar. Yeni evlendim ve 5-6 ay icinde lojmana cikacagim. O yuzden guzel bir tv arayisindayim. TV gercekten iyi olsun istiyorum. Televizyon izlemeyecegim. Duzenli olarak film, dizi izleyecegiz ve ps4-pc baglayip oyun oynayabilirim. Yani benim icin goruntu kalitesi, smart olarak netflix ve youtube kalitesi onemli. Oyun performansi uzmesin yeter. (Zaten masaudtu bilgisayarim var, duzenli oyunu orda oynariz) Tv yi sadece bu amaclarla aliyorum. Temel oncelik misafirler kalabalik kisiler degil, tv nin karsisinda 2 kisilik kanepede esim ve ben. Salon, cikacak lojmana gore yaklasik 21 m2, kare seklinde. Film dizi ve oyunlarin keyfini artirmasi adina 65" dusunuyorum. Aklimda birkac urun var, okuyup arastirdigim kadariyla net cevaplar yok. Artilar, eksiler ve kisisel tercihler de devreye giriyor. Ama sizin de fikrinizi almak istedim, benim yerimde olsaniz hangisini dusunurdunuz.

Oncelikle 65" kategorisinde 3 tv var aklimda.
Telefunken TU7040 - Vestel UD8900 -Vestel UD9400
Bu ucu kiyas bakimindan ne durumdalar? Bu arada va panel istiyorum. Dedigim gibi sadece karsidan kullanacagim. O yuzden va'nin performansina daha yakinim. Sanirim 8900 ve 7040 birbirine cok yakin. 9400 de kullandigi panel markasi olarak 8900 den ayriliyor. Bu paneller hakkinda ne soyleyebilirsiniz? 8900 un samsung paneli vasat midir goruntu kalitesi ve performans olarak? Eger 9400 e de cikmaya karar verirsem fiyat farki gercekten fazla oluyor. En makul secenek 8900 gibi ama o da tatmin eder mi emin olamiyorum.
Kisisel tercihler de devreye girecegi icin net cevaplar vermeyi sevmediginizi biliyorum. Ama siz olsaydiniz, hangi secenegi neden secerdiniz, hangisini neden secmezdiniz? Fiyat farkini vermeye ne sebeplerden deger, ne sebeplerden degmez? Kisisel fikirlerinizi de bu sekilde belirtebilirseniz eger, karar vermemde cok yardimci olmus olursunuz.

Biraz uzun oldu, simdiden ozur diler, tesekkur ederim.

Not: 55 inc fikrinden vazgecildigi icin edit geldi.

Adem Helvacı Ado

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt