Salih445
Süper Üye
- 21 Mar 2021
- 853
İlk terimi yeni duydum videosu 8 sene önce yayınlanmış, yani epsonun şu an yaygın kullandığı sistem bu sanırım. Micro piezo'yu biliyorum.Epsom yazıcıları inceleken 2 baskı yöntemi gördüm. Gündelik kullanıcı olduğumu düşünürken hangisini tercih etmeliyim ( Ara sıra fotoğraf çıktısı alabilirim)
PrecisionCore™ Baskı Kafası
Epson Micro Piezo™ baskı kafası
İlk dediğiniz sistem ile 2. arasında çalışma prensibi olarak fark yok, sadece micro piezo ilk sistemin daha küçük nozzle'a sahibi. Yani cm başına 100 mürekkep deliği düşüyorsa micro piezo olanında 150 filan düşüyordur (rakamlar farazi) o şekilde anlatabilirim. Bilindik bir örnek vermek gerekirse birisi 1080p ise diğeri 2k gibi düşünülebilir. Tabi delik küçüldükçe kafa donma olayı daha zor düzeltilebilir. Yanlış anlamayın yazıcı kafası donar demiyorum, ama kullanılmayıp donarsa da daha zor açılabilir. Mürekkepleri orjinal kullanmak daha çok önem taşır.
Şu videodaki yazıcı micro piezo teknolojisi olması lazım.
Biraz sizin tercihinize kalmış, dediğiniz iki teknoloji de aynı çalışma şekline sahip. Gözünüz kaliteyi seçiyorsa, yazıcıyı unutmadan üzmeden kullanıcaksanız micro piezo çok kaliteli bir tercih olabilir.
Ama gündelik çıktıda daha çok siyah beyaz evrak tarzı şeyler çıktısı alıcaksanız fotoğraf da nadir basarım diyorsanız normal olanın kalitesi de fazlasıyla iyidir, günümüzde bile 10 senelik epsonla aldığım çıktı kalitesi gözümü dolduruyor, şöyle de bir ayrıntı vereyim, FA04010 yazıcı kafası neredeyse 40 epson modeliyle uyumlu.
Yani demek istediğim pek de bir fark etmiyor yeterki düzenli kullanılsın donmasın