slm dost, hala bekliyorsun da GX cihazda CuteFtp ile bağlantı yaptığımda bahsini etmiş olduğun alanlar yok, görünmüyor, sevgili teraspy nasıl olacak o iş ? istersen AnyDesk vereyim kendin bağlan bak başka ne diyebilirim
Burada çay içe içe bir hal oldum,gelemedim bir türlü Cennetçeşme'ye mubarek
Tamam ,ben göreceğimi gördüm ,biliyordum ama görmem iyi oldu
Çok karıştırmayayım konuyu sevgili omega ,ama gömülü linux kullanan cihazların tamamı nand flash kullandığından swap kullanmazlar ,genelde kullandıkları ve mount ettikleri (bağladıkları) kısım(diyeyim kabaca) genelde "tmpfs" olur ,ki cihaz kapatılınca silinsin
Bunu tv modifiye kısmında açıklamıştım kabaca , çünkü kullanıcılar genelde" tv reset attı,iptv dondu, v.s" yazınca basitçe nedenini yazmıştım ki genelde tmpfs doluyor ,tv reset atıyor, tekrar çalıştığında dolana kadar güzelce izleniyor ,dolunca hadiiiii
Ya da şöyle yazayım ;
Bu konuda çok bilgim olmasa da pc türü linux(kabaca yazdım) kullanmayan tüm gömülü linux sistemlerde swap(takas alanı) olmaz,swap yerine genelde tmp veya tmpfs kullanırlar,çünkü nand flashta tabiri caiz ise oku-yaz ,oku-yaz yapa yapa nand flash ömrü 5 yılsa 2.5 yıla iner (bu ömür hesabı da kabaca) ,yani bana göre usbde olan swap (takas) alanı işe yaramaz ,ama şöyle olabilir ,yazılım içine kod eklenir ve o kod sayesinde usbdeki swap (takas) alanını kullanması sağlanır ,bunun olabilmesi için de swap olarak tanımlanması gerekir diye düşünüyorum.
Ben sungate yazılımını çözdüğümde ne fstab ne de swap görmediğimden,konu ilgimi çekti ,bu arada sevgili memolinin verdiği yazılımı indirdim tabii,elimde dursun ,her ne kadar linux kullansam da oğlum hala window$ devam ediyor
Ve bu işlem benim tvde olmadı ,görmedi tv swap alanını,aslında görmesini de beklemiyordum açıkça ,yok çünkü fstab tvde
ama belki yeni modellerde vardır ve işe yarar
Kendi tvde yaptığımı kaydettim ,ama sadece foto atayım buraya:
Aşağıdaki foto swap olarak biçimlenmiş usb bellek:
bu da belleğin tvye takılması ve işlem yapılması,tabii swap (takas) alanını görmeyince bir de fdisk yapayım bakalım bizim usb urada duruyor mu dedim,duruyormuş (filmden bir kesit)