İki yıl kadar önce bu markanın 1.9 lt'lik termosunu almıştım. İkinci ya da üçüncü kullanışımda içine koyduğum sıcak suyun ısısını dışarıdan hissettiğimi farkettim. Muhtemelen termosun iç yansıtıcı zırhı bir noktadan açıldığı için vakum boşalmıştı. Distribütör firma olan Kutup Ayısı'na ürünü yolladım; firma yetkilisi termosu yenisi ile değiştirme konusunda çok da istekli olmadı açıkçası; bana 1lt'lik bir termos yollama teklifi ile geldiler ilk etapta, tabii ağızlarının payını alınca paşa paşa aynı hacimdeki yeni ürünü yolladılar.
Yani bir marka dünya genelinde ne kadar itibarlı olursa olsun, Türkiye'de olay farklı işliyor. Her ürün sorun çıkarır, bu tip premium markalarda mesele satış sonrası hizmet kalitesi ve Türkiye'de hepsi bir şekilde şark kurnazı zihniyetine bürünüyorlar.
Kampçılığı ve doğa sporlarını seven biri olarak vakumlu termoslar hakkında önereceğim çok önemli bir şey var: BİR VAKUMLU TERMOSU KESİNLİKLE HACMİNDEN DAHA FAZLA SIVI İLE DOLDURMAYIN. Hacminden daha fazla sıvı ile dolu bir termosu kapatırken yarattığınız sıvı basıncı termosun iç çeperini cart diye yarabilir (sıvı basıncını hafife almayın). "Ömür boyu garanti" tatavasına da aldanmayın; vakumlu termoslar çok dayanıklıdırlar, ama bahsettiğim sorun hepsinin yumuşak karnınını oluşturur ve açık ara en büyük termos arızası nedenidir. Stanley'nin ısı yalıtımı konusunda diğer premium markalardan bir tık daha iyi olduğunu söylüyorlar. Ben anlamlı bir fark göremedim, ama sağlamlık konusunda "thermos"un ürünleri daha iyi olduğunu söyleyebilirim..