Sony özelinde,bunlar hemen hiç bir şeyi çok uzun zamandır zaten üretmiyorlar!
en eski ve en güzel "toplamacı" da Sony dir,eskiden bu işi çok daha kaliteli ara
elemanlar ile yaparken şimdiler de(en azından son7/8 yıldır)daha az kaliteye
yıkarak devam ediyor! (TV işinden bahsediyorum)
örneğin bir zamanlar alemin Kralı olan da LOEWE ve Bang&Olufsen de "toplamacıydı"!
CRT zamanlarında kendileri üretiyordu ama LCD işinde toplamacı oldular ki bu toplama
işine en güzel örnek olacak iki dünyanın en kaliteli Markası dır bunlar
TV işine gelirsek,bu iş bir kere ayağa düşmüştür! capon da saha da kalmadı ki bu sahadan
kaçan caponlar içinde Sony nin daha esamesi okunmaz yaw! kaçanlar ana üreticiydi,Sony
hiç bir zaman bazı kalemlerin dışında zaten üretici olamadılarki! ancak Sony nin işi toplamacı
olarak da her zaman hemen hemen en iyisi sayılır!
Toshiba/Fujitsu/Hitachi ve diğerleri referance idiler,hem üretim hem sistem!
Sharpı saymıyorum bile!!!
Pio da kısmen topmamacı idi ama en iyisi bunlar idi özellikle PDP de
NEC i hiç saymıyorum PDP nin kralı di(Pio paneller buradan çıkıyordu!)
caponlar içinde en garibanı Sony dir,ama bana göre en akıllı ticaret adamıda bunlardı ve zaten
bir tek bunar kaldı sahada(Panasonic ise ne yapacağını saşırmış vaziyetde neyseki devreye OLED leri
soktular yine bir numara bu işte Pany oldu)
Sony, taaa CRT nin Flatron/BlackTrinitron zamanın da beri "üretici" işini bırakmıştır!
bence akıllılık yaptılar ve bu işi üretimle değilde günümüz piyasası neyi istiyorsa ona göre
takım çıkardılar sahaya ve hiç bitmediler!
Şimdi sahaya Çin liler çıktı herkesi sildiler! raconu bu herifler kesiyor artık
HiSense manyak paralar basarak Marka lisansları,Bölge lisansları,üretim lisansları v.s ne varsa
topluyorlar
en basit misali Toshiba ya tam 142milyon dolar basarak Toshiba TV(OLED dahil) marka kullanım lisansını
aldı yaw! Sharp için "Amerika kıtası" marka kullanım lisansını aldı! rakamın yine manyak olduğu söyleniyor!
Taiwanlı Foxconn daha da manyak paralar basarak Sharpı satın aldı(komple değil tabiki)
CMO/Innolux u da satın aldılar...
Bu herifler de para tam manyak,koyacak yer bulamıyorlar,dünyada en çok mal/mülk şirket mirket
herifler ne varsa silip süpürüyorlar öyle rakamlar basıyorlarki herifler sankim parayı sokakta bulmuşlar yaw
Ve bu adamların hepsi de ana üretici konumundalar,yani her şeyi üretiyorlar