Sony Müşteri Temsilcisinin Donanım Bilgilendirmesi

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
SONY'den dönüş geldi, onu ilk mesajı güncelleyerek yazdım, buradaki herkesin tahmin ettiği bir cevap geldi tabi ki ama okumak isteyen olursa bilgilendirmiş olayım :)
Neden, olan şeyi söymezler anlamıyorum???

Global piyasada daha uygun fiyata daha gelişmiş ürünleri Sony kalitesi ile sunabilmek için böyle bir üretim stratejimiz var.

Demek akıllarına gelmiyor mu acaba?

C Çevrimdışı

cetinsalih

Yeni Üye
2 Ara 2019
35
29
Neden, olan şeyi söymezler anlamıyorum???

Global piyasada daha uygun fiyata daha gelişmiş ürünleri Sony kalitesi ile sunabilmek için böyle bir üretim stratejimiz var.

Demek akıllarına gelmiyor mu acaba?
Benim aklıma şu geliyor; marka imajı vesilesi ile oluşturulmuş yüksek fiyat politikalarının donanımsal bazda alt fiyat bareminde satışa sunulan marka/model televizyonlarına karşı rekabet edemeyeceklerini biliyorlar.

Halihazırda televizyon satış düzeni donanımsal özellikleri alıcıya aktarmama politikasını benimsemiş olduğu için bu kadar rahatlar. Düzenin böyle bir husustan alıcıyı haberdar dahi etmemesi ve televizyonların özellikle marka bazlı fiyatlandırıldığı gerekçesi ile bu özelliklerin açıklanabilmesi kurulu düzenin alt üst olması demek. Şahsen benim televizyon alırken yürüttüğüm akıl şu şekilde oluyor; eğer ki içerisinde yer alan donanımlar ve aksamlar A markasının A1 modelinde ve B markasının B1 modelinde aynı ve aralarında ciddi bir yazılım mühendisliği ve işçilik farkı yok ise marka ayırt etmeksizin uygun olanı tercih ederim. Benim gibi düşünmeyecek kişiler de vardır muhakkak, bir marka ile "kalite" değeri olarak kurduğu tecrübeye dayalı veya duygusal ilişki o kişiyi o markadan vazgeçirmiyor. Herkesin farklı beklentileri ve markalara/ürünlere tavrı/yaklaşımı farklılık arz edecektir fakat bu dönemde bir/birden fazla aylık ücretimi ayırıp beklenti duyduğum bir ürünü almadan önce bahsettiğim özelliklerini bilmek istiyorum ve bunu düzen kabul etmese de bir hak olarak görüyorum. Eşimin paltosundan, kendi ayakkabımdan, öğlen yemeğimden ayırıp kenara koyarak emekle biriktirdiğim paranın bu denli bir bilinmeze gitmesini ve satış sonrasındaki olası servis sıkıntılarını yaşamak istemiyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Benim aklıma şu geliyor; marka imajı vesilesi ile oluşturulmuş yüksek fiyat politikalarının donanımsal bazda alt fiyat bareminde satışa sunulan marka/model televizyonlarına karşı rekabet edemeyeceklerini biliyorlar.

Halihazırda televizyon satış düzeni donanımsal özellikleri alıcıya aktarmama politikasını benimsemiş olduğu için bu kadar rahatlar. Düzenin böyle bir husustan alıcıyı haberdar dahi etmemesi ve televizyonların özellikle marka bazlı fiyatlandırıldığı gerekçesi ile bu özelliklerin açıklanabilmesi kurulu düzenin alt üst olması demek. Şahsen benim televizyon alırken yürüttüğüm akıl şu şekilde oluyor; eğer ki içerisinde yer alan donanımlar ve aksamlar A markasının A1 modelinde ve B markasının B1 modelinde aynı ve aralarında ciddi bir yazılım mühendisliği ve işçilik farkı yok ise marka ayırt etmeksizin uygun olanı tercih ederim. Benim gibi düşünmeyecek kişiler de vardır muhakkak, bir marka ile "kalite" değeri olarak kurduğu tecrübeye dayalı veya duygusal ilişki o kişiyi o markadan vazgeçirmiyor. Herkesin farklı beklentileri ve markalara/ürünlere tavrı/yaklaşımı farklılık arz edecektir fakat bu dönemde bir/birden fazla aylık ücretimi ayırıp beklenti duyduğum bir ürünü almadan önce bahsettiğim özelliklerini bilmek istiyorum ve bunu düzen kabul etmese de bir hak olarak görüyorum. Eşimin paltosundan, kendi ayakkabımdan, öğlen yemeğimden ayırıp kenara koyarak emekle biriktirdiğim paranın bu denli bir bilinmeze gitmesini ve satış sonrasındaki olası servis sıkıntılarını yaşamak istemiyorum.
Sonuç olarak yıllardır yazdığımız ''Marka işi bitmiştir'' söylemimizi haklı çıkartıyor bu yazdıklarınız ve adamların ketum pozisyonları.

Adamlar sırf önünde yazan SONY LG PHILIPS SAMSUNG markalarından para kazanıyorlar açık ve net.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Sony özelinde,bunlar hemen hiç bir şeyi çok uzun zamandır zaten üretmiyorlar!

en eski ve en güzel "toplamacı" da Sony dir,eskiden bu işi çok daha kaliteli ara
elemanlar ile yaparken şimdiler de(en azından son7/8 yıldır)daha az kaliteye
yıkarak devam ediyor! (TV işinden bahsediyorum)

örneğin bir zamanlar alemin Kralı olan da LOEWE ve Bang&Olufsen de "toplamacıydı"!
CRT zamanlarında kendileri üretiyordu ama LCD işinde toplamacı oldular ki bu toplama
işine en güzel örnek olacak iki dünyanın en kaliteli Markası dır bunlar:ok

TV işine gelirsek,bu iş bir kere ayağa düşmüştür! capon da saha da kalmadı ki bu sahadan
kaçan caponlar içinde Sony nin daha esamesi okunmaz yaw! kaçanlar ana üreticiydi,Sony
hiç bir zaman bazı kalemlerin dışında zaten üretici olamadılarki! ancak Sony nin işi toplamacı
olarak da her zaman hemen hemen en iyisi sayılır!

Toshiba/Fujitsu/Hitachi ve diğerleri referance idiler,hem üretim hem sistem!
Sharpı saymıyorum bile!!!
Pio da kısmen topmamacı idi ama en iyisi bunlar idi özellikle PDP de
NEC i hiç saymıyorum PDP nin kralı di(Pio paneller buradan çıkıyordu!)

caponlar içinde en garibanı Sony dir,ama bana göre en akıllı ticaret adamıda bunlardı ve zaten
bir tek bunar kaldı sahada(Panasonic ise ne yapacağını saşırmış vaziyetde neyseki devreye OLED leri
soktular yine bir numara bu işte Pany oldu)

Sony, taaa CRT nin Flatron/BlackTrinitron zamanın da beri "üretici" işini bırakmıştır!
bence akıllılık yaptılar ve bu işi üretimle değilde günümüz piyasası neyi istiyorsa ona göre
takım çıkardılar sahaya ve hiç bitmediler!

Şimdi sahaya Çin liler çıktı herkesi sildiler! raconu bu herifler kesiyor artık
HiSense manyak paralar basarak Marka lisansları,Bölge lisansları,üretim lisansları v.s ne varsa
topluyorlar

en basit misali Toshiba ya tam 142milyon dolar basarak Toshiba TV(OLED dahil) marka kullanım lisansını
aldı yaw! Sharp için "Amerika kıtası" marka kullanım lisansını aldı! rakamın yine manyak olduğu söyleniyor!
Taiwanlı Foxconn daha da manyak paralar basarak Sharpı satın aldı(komple değil tabiki)
CMO/Innolux u da satın aldılar...

Bu herifler de para tam manyak,koyacak yer bulamıyorlar,dünyada en çok mal/mülk şirket mirket
herifler ne varsa silip süpürüyorlar öyle rakamlar basıyorlarki herifler sankim parayı sokakta bulmuşlar yaw:haha

Ve bu adamların hepsi de ana üretici konumundalar,yani her şeyi üretiyorlar

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
TV'ye özel üretilmiş bir chipseti ve özelleştirilmiş bir SDK'i takım olarakucuz fiyatlara almak varken, neden gücünü giriş seviyesi pazara bunları geliştirmek için harcasın ki?

İnsanlara görüntü kalitesi yeterli geliyor. Veriyorsun 4K60p demoyu, çerçeveleri piano black falan yapıyorsun, adam ekrana bile bakmıyor.

Bu durum için Sony'i suçlamak yersiz, piyasada arz-talep dengesi bu şekilde kurulmuş. Pioneer, Toshiba, Sharp gibi markalar fazlasını yapıp, yüksek maliyet sebebiyle fiyat kıramadıkları için; piyasayı peynir tenekesi gibi, berber aynası gibi parlak/janjanlı kasaya dandik donanım doldurup iteleyen Korelilere kaybettiler.

Şimdi Sony gibi vaktinde bileğinin hakkıyla isim yapmış bir markanın, (bu avantajını yitirmemek adına) içinde MediaTek'ler, MStar'lar olan tedarik zincirini açıklamak istememesi şaşırtmamalı. Zira Ado'nun da dediği gibi kapitalist düzen sektörü bu noktaya getirdi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi sahaya Çin liler çıktı herkesi sildiler! raconu bu herifler kesiyor artık

Bu herifler de para tam manyak,koyacak yer bulamıyorlar,dünyada en çok mal/mülk şirket mirket
herifler ne varsa silip süpürüyorlar öyle rakamlar basıyorlarki herifler sankim parayı sokakta bulmuşlar yaw:haha

Şu Alibaba tarafından satın alındıktan sonra reklam için dünyanın parasını harcayan Trenyol örneği gibi.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sonuç olarak yıllardır yazdığımız ''Marka işi bitmiştir'' söylemimizi haklı çıkartıyor bu yazdıklarınız ve adamların ketum pozisyonları.

Adamlar sırf önünde yazan SONY LG PHILIPS SAMSUNG markalarından para kazanıyorlar açık ve net.
Bu konularda ""cahil" birisi olarak bunu 10 yıldır anlatamıyorum :)

S Çevrimdışı

santiago16

Yeni Üye
12 Ara 2020
10
35

133F685C-627B-4040-807D-88D9421B14BC.png

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

133F685C-627B-4040-807D-88D9421B14BC.png
Kapanıp kendi kendine açılıyor yazılım desteği verir misiniz ustalar flash la nasıl atıcam Saygılar.

Geri
Üst Alt