SONY markasının kullandığı panellerin kronik arızasıdır bu. Yan tarama hattı sorunu, işaretlediğim yerdeki gate kısadevre o nedenle bu sorunu yaşıyorsunuz.
Bunun sonraki aşaması aşırı ısınma neticesi polipropilen erimesi olacaktır.
İşte bu mevzular SONY markasında olunca ARIZA, ama bir şekilde VESTEL markasında olunca REZALET oluyor ve ekşide abuk subuk başlıklar açılıyor
Halbuki SONY ile VESTEL de kullanılan paneller aynı, arızaları da aynı. İnsanlara sorsan ''Olmaz öyle şey aaabi, SONY ile VESTE in paneli bir olu rmu?'' derler.
Olur kardeşim, olur
Ekşisözlükte rastladım. İlginç bir durum olduğundan buraya aktarayım dedim: https://eksisozluk.com/9-eylul-2020-vestel-televizyonumun-erimesi--6680238 Her yönüyle ibretlik görünüyor. Konu sahibinin müsaadesine sığınarak cevap girilmiştir :)
tavsiyeforumu.com
Bu arada aklıma gelmişken bu mevzu için açtığım konuya yeni bilgi gireyim.
Allah'ın öyle bir adaleti var ki, Bu şaklabanın feryat figan edip haksız yere değiştirttiği vestel tv bozulmuş
Neyse değerli kardeşim, sizin tv ye opencell değişikliği gerekir bu işin kesin çözümü budur. Yalnız malum dolar kuru ülkenin durumu vs derken paneller eskiden değiştirmeye değiyordu da, şu aralar değmez.
Bu nedenle ben, yeni bir taktik öneriyorum insanlara ve gidip yeni tv almalarını ancak bu (Değerli) eski tv leri saklamalarını tavsiye ediyorum.
Kim ne derse desin bu işin böyle gitmeyeceği kesin. Yurt dışında 600tl olan panel bizde 3000tl. Bunun mutlaka ilerleyen zamanda bir çözümü bulunur. 1-2 yıllık vadede güzel ülkemde her şeyin değişeceğini düşündüğüm gibi bu fiyat politikası da değişecektir.
Yine de ''Ben yeni tv almam, illa bunu yaptıracağım'' diyorsanız tv nin arka kapak etiketini buraya paylaşın, size panel değişim maliyetini ve değiştirtebileceğiniz yeri yazayım