Sony Android Tv İlginç Kumanda Algılama Sorunu

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Televizyonun içini açıp buradaki kabloları kontrol ettim . kabloların hiçbiri çıkmış gibi görünmüyordu ben gene de çıkartıp geri taktım. televizyonu topladıktan sonra baktım hiçbirşey demişmedi. En alttaki resimdeki infrared kızılötesi alıcının arızalı olup olmadığını nasıl anlarım ? Bu arızanın teşhisi için illa sony servisini mi çağırmak gerekiyor. Ben büyük bir arızası olduğunu düşünmüyorum . Servis gelse bile servise tv yi götürürler mi . ? Elimde tvnin kutusu yok

IMG_20190825_231516.jpg

28aa91bb52d86c3f7.jpg

10299eb1cf86678b0.jpg

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Televizyonun içini açıp buradaki kabloları kontrol ettim . kabloların hiçbiri çıkmış gibi görünmüyordu ben gene de çıkartıp geri taktım. televizyonu topladıktan sonra baktım hiçbirşey demişmedi. En alttaki resimdeki infrared kızılötesi alıcının arızalı olup olmadığını nasıl anlarım ? Bu arızanın teşhisi için illa sony servisini mi çağırmak gerekiyor. Ben büyük bir arızası olduğunu düşünmüyorum . Servis gelse bile servise tv yi götürürler mi . ? Elimde tvnin kutusu yok

IMG_20190825_231516.jpg

28aa91bb52d86c3f7.jpg

10299eb1cf86678b0.jpg
Söktükten sonra soketleri kontak spreyle temizleseydiniz keşke belki düzelirdi

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Elimde hiç ekipman yok. Açıkçası tv elimde kalır diye düşünüyorum. Sanırım servisi çağıracağım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Söktükten sonra soketleri kontak spreyle temizleseydiniz keşke belki düzelirdi

Bu şekilde temizleme yaparken tv de bozulma olur mu. ? Kontak spreyler nasıl uygulanıyor. Bazı yerlerde elektronik devreleri aşındırdığı yazıyor

Son düzenleme:
blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Screenshot_1-2.jpg

2 ay tv'yi telefondan kontrol ettikten sonra bugün sony servisine gittim orada tamir yapan yetkili kişiyle görüştüm. Sorunu bir bir uzun şekilde güzelce anlattım. Sorunun tv üzerindeki verici ledden kaynaklanmadığını anakarttan kaynaklandığını söyledi. Kendisinin dediğine göre elektrik kesintisi yada güç kaybından dolayı anakartta deforme olduğunu söylüyor . Uzun süre bu şekilde kulanmaya devam edersem ileride tvnin hiç açılmayacağını söyledi. Daha tvye bile bakmadan sorunun anakartta mı alıcı gözde mi olduğunu hemen nasıl anladı bana ilginç geldi .Arızayı bulup anakartı tamir edecek . Eğer ki Anakarttaki Arızayı bulamazsa yada arıza kırmızı kutu içine aldığım kısımda ise yeni anakart takılması gerekiyormuş. Yeni anakart 1.5 bin -2 bin lira civarı tutar dedi . Tvnin içini bende açıp baktım anakart üzerinden herhangi bir deformasyon görmedim bende az çok elektronik parça değiştirip lehim yapabiliyorum. adamın dediği pek kafama yatmadı çünkü kumada algılama dışında tvde hiçbir anormallik yok ne düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Anakartta deforme olmak :)
Yani malzemede belki olurda anakartta olduğunu okuyunca şaşırdım inan :) ,peki o kırmızı kutuyu açınca ne çıktı içinden ki.
Sanırım alıcı gözü hiç ölçmeden verdi bu cevabı ,göz derken gelen voltaj falan yani.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Screenshot_1-2.jpg

2 ay tv'yi telefondan kontrol ettikten sonra bugün sony servisine gittim orada tamir yapan yetkili kişiyle görüştüm. Sorunu bir bir uzun şekilde güzelce anlattım. Sorunun tv üzerindeki verici ledden kaynaklanmadığını anakarttan kaynaklandığını söyledi. Kendisinin dediğine göre elektrik kesintisi yada güç kaybından dolayı anakartta deforme olduğunu söylüyor . Uzun süre bu şekilde kulanmaya devam edersem ileride tvnin hiç açılmayacağını söyledi. Daha tvye bile bakmadan sorunun anakartta mı alıcı gözde mi olduğunu hemen nasıl anladı bana ilginç geldi .Arızayı bulup anakartı tamir edecek . Eğer ki Anakarttaki Arızayı bulamazsa yada arıza kırmızı kutu içine aldığım kısımda ise yeni anakart takılması gerekiyormuş. Yeni anakart 1.5 bin -2 bin lira civarı tutar dedi . Tvnin içini bende açıp baktım anakart üzerinden herhangi bir deformasyon görmedim bende az çok elektronik parça değiştirip lehim yapabiliyorum. adamın dediği pek kafama yatmadı çünkü kumada algılama dışında tvde hiçbir anormallik yok ne düşünüyorsunuz ?

O kısımdaki parça soğutucu blok sanırım. Altında işlemci ve bellek gibi elemanlar var galiba.
Anakart fiyatının bu denli yüksek olması da bana mantıklı gelmedi.
Garantisi bitmiş ürünse güvenilir bir tamirciye gösterin bence. :bilmiyom

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Anakartta deforme olmak :)
Yani malzemede belki olurda anakartta olduğunu okuyunca şaşırdım inan :) ,peki o kırmızı kutuyu açınca ne çıktı içinden ki.
Sanırım alıcı gözü hiç ölçmeden verdi bu cevabı ,göz derken gelen voltaj falan yani.
O kısımdaki parça soğutucu blok sanırım. Altında işlemci ve bellek gibi elemanlar var galiba.
Anakart fiyatının bu denli yüksek olması da bana mantıklı gelmedi.
Garantisi bitmiş ürünse güvenilir bir tamirciye gösterin bence. :bilmiyom

Bir de benim anlamadığım garantisi olan ürünlere bakmıyoruz dedi o sırada bende sormayı unuttum siz yetkili servis değil misiniz nasıl yani diye .. 125 lira servis ücreti istiyor tamir vs haric. sahibinden de 750 liraya ikinci el anakart buldum. bir de ne kadar güvenilir bu sitede 300 liraya satılıyor .

Kesin anakarttan olduğunu bilsem alıp kendim de takabilirim. Televizyonunda kutusunu zamanda saklamadık götürüp taşımak da bi ayrı dert ekran büyük olunca. Ekran çok ince kırılacak gibi esniyor

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bir de benim anlamadığım garantisi olan ürünlere bakmıyoruz dedi o sırada bende sormayı unuttum siz yetkili servis değil misiniz nasıl yani diye .. 125 lira servis ücreti istiyor tamir vs haric. sahibinden de 750 liraya ikinci el anakart buldum. bir de ne kadar güvenilir bu sitede 300 liraya satılıyor .

Kesin anakarttan olduğunu bilsem alıp kendim de takabilirim. Televizyonunda kutusunu zamanda saklamadık götürüp taşımak da bi ayrı dert ekran büyük olunca. Ekran çok ince kırılacak gibi esniyor
Haydaaa :) tam komediymiş sevgili blaki ,garantisi devam ediyorsa firmaya yaz bence olayı :oku

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Günaydın, Ban atv nin etiketini paylaşırmısınız rica etsem. SONY servisi arkadaşımdan bilgi rica edeyim sizin için. :ok

(Başka yorum yapmadım zira ustalarımız zaten olası senaryolardan bahsetmişler)

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Günaydın, Ban atv nin etiketini paylaşırmısınız rica etsem. SONY servisi arkadaşımdan bilgi rica edeyim sizin için. :ok

(Başka yorum yapmadım zira ustalarımız zaten olası senaryolardan bahsetmişler)

İlginiz için teşekkür ederim . Cevabınız için beklemedeyim

1149e8493cc55ee204.jpg

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
artık mahalle arasında bir tamirciye göstereceğim başka çare kalmadı.
sizin probleminizle ilgili sony community de paylasilan bir bilgi var denemek isterseniz, yapmaniz gerekenleri asagidaki gibi aciklamislar

Re: W805C - Girişe cevap vermiyor (cihazdaki uzaktan kumanda ve düğmeler)
Desteğin yardımı şöyle:

Fabrika ayarlarına sıfırla

Cihazı kapatın ve fişini prizden çekin.

Ardından uzaktan kumandanın pillerini (kutup değiştirme) ters takin (eksi olan yere arti baslik gelecek) ve taktiktan sonra birkaç tusa bastırın. Ardından pilleri doğru şekilde yerleştirin.

TV'yi başlatın ve aşağıdakileri değiştirin.

-otomatik olarak tarih ve saati kapatma

Uzaktan çalıştırma açık

-Bravia Senk kontrolü kapalı

Almanca sayfayi incelemek isterseniz ;

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
sizin probleminizle ilgili sony community de paylasilan bir bilgi var denemek isterseniz, yapmaniz gerekenleri asagidaki gibi aciklamislar

Re: W805C - Girişe cevap vermiyor (cihazdaki uzaktan kumanda ve düğmeler)
Desteğin yardımı şöyle:

Fabrika ayarlarına sıfırla

Cihazı kapatın ve fişini prizden çekin.

Ardından uzaktan kumandanın pillerini (kutup değiştirme) ters takin (eksi olan yere arti baslik gelecek) ve taktiktan sonra birkaç tusa bastırın. Ardından pilleri doğru şekilde yerleştirin.

TV'yi başlatın ve aşağıdakileri değiştirin.

-otomatik olarak tarih ve saati kapatma

Uzaktan çalıştırma açık

-Bravia Senk kontrolü kapalı

Almanca sayfayi incelemek isterseniz ;

Sayfayı biraz inceledim sanırım benim sorunuma çok benziyor. Yazılar 2016 da yazılmış bunun üzerine bir kaç güncelleme geldi. Ben donanımsal olduğunu düşünüyorum fakat aynı model tvlerin aynı yerden arıza vermesi ilginç zira ben normal reset , hardreset herşeyi denedim. Yazımda da güncelledim

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt