SONY 65xf9005 tavsiye

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
BU TV NASIL TOSHİBA OLED65İNC
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İyi de bu panel bizim eski Tosh lar değil ki!

Sanırım(hatta eminim diyeyim ama Adem hoca yazsın bir şeyler şimdi?) Vestel üretimi OLED

OLED olması(modeli de önemli bu arada,yaw kaç model bu panel şimdi?? 2017 ve öncesi Burn-in e
daha yakınken 2018 sonrası LGE bir takım çalışmaları sebebiyle biraz düzeltildi bu sıkıntı,Panasonic
ise kendi Pio dan aldığı mühendis takımı ile bu konuda en iyi olan durumuna geldi,biraz da
bu işler üreticinin(modeül ünitesini üreten LGD den bahsediyorum)+TV yi toplayan üreticinin de
bir takım çalışmalarıyla klasik şu "yanma" olayı LGE/Sony de bana göre berbat iken,başta Panasonic
sonra da TPV de daha iyi hallere geldiler!

>Panasonic;2010 da Pio işi kapattıktan sonra,Panasonic mühendis takımını komple transfer etti
Panasonic bünyesine! ondan dolayı 9x serisi LCD ile OLED ler olarak Panasonic en iyisi hale geldi:ok:ok:ok

>OLED iyi güzel de işin iki ayağı var birisi bunu üreten tek üretici olan LGD ki o hala çok ilerlemedi
sadece işin uzmanları özellikle 2017/18 de heriflerin daha iyi getirdikleri OLED panelleri

>ikinci ayak ise kesnilikle OLED TV yi üretende dir,neden Pany en iyisi de Sony/LGE yarı yoldalar???
TPV de Pany nin altında yer alıyor!

Çünkü Pany,Pio ile birlikte en iyi PDP yi üreten ikinci üretici idi,yani işi daha iyi biliyor:hoba1

++

Şimdi bu bahsettiğiniz Vestel veya Beko/Arçelik filan hepsi aynı zaten LGD panelli ama
örneğin Vestel nasıl bir iş başarmış bu Ole de şu meşhur MB li filan engine mı var yoksa
birisi yazılımmı verdi bunlara,işte soru budur? kim verdi sistemi?

yoksa al aynı makineyi tak diğer kasaya,klasik TÜRK işi olur valla biz de bunlar yaw:kiskis
yani arabayı yürütürüz ama nedir nasıldır filan hiç sormayın!

M Çevrimdışı

mehmet50600

Yeni Üye
28 Ocak 2020
19
37
İyi de bu panel bizim eski Tosh lar değil ki!

Sanırım(hatta eminim diyeyim ama Adem hoca yazsın bir şeyler şimdi?) Vestel üretimi OLED

OLED olması(modeli de önemli bu arada,yaw kaç model bu panel şimdi?? 2017 ve öncesi Burn-in e
daha yakınken 2018 sonrası LGE bir takım çalışmaları sebebiyle biraz düzeltildi bu sıkıntı,Panasonic
ise kendi Pio dan aldığı mühendis takımı ile bu konuda en iyi olan durumuna geldi,biraz da
bu işler üreticinin(modeül ünitesini üreten LGD den bahsediyorum)+TV yi toplayan üreticinin de
bir takım çalışmalarıyla klasik şu "yanma" olayı LGE/Sony de bana göre berbat iken,başta Panasonic
sonra da TPV de daha iyi hallere geldiler!

>Panasonic;2010 da Pio işi kapattıktan sonra,Panasonic mühendis takımını komple transfer etti
Panasonic bünyesine! ondan dolayı 9x serisi LCD ile OLED ler olarak Panasonic en iyisi hale geldi:ok:ok:ok

>OLED iyi güzel de işin iki ayağı var birisi bunu üreten tek üretici olan LGD ki o hala çok ilerlemedi
sadece işin uzmanları özellikle 2017/18 de heriflerin daha iyi getirdikleri OLED panelleri

>ikinci ayak ise kesnilikle OLED TV yi üretende dir,neden Pany en iyisi de Sony/LGE yarı yoldalar???
TPV de Pany nin altında yer alıyor!

Çünkü Pany,Pio ile birlikte en iyi PDP yi üreten ikinci üretici idi,yani işi daha iyi biliyor:hoba1

++

Şimdi bu bahsettiğiniz Vestel veya Beko/Arçelik filan hepsi aynı zaten LGD panelli ama
örneğin Vestel nasıl bir iş başarmış bu Ole de şu meşhur MB li filan engine mı var yoksa
birisi yazılımmı verdi bunlara,işte soru budur? kim verdi sistemi?

yoksa al aynı makineyi tak diğer kasaya,klasik TÜRK işi olur valla biz de bunlar yaw:kiskis
yani arabayı yürütürüz ama nedir nasıldır filan hiç sormayın!

model yılı 2019 yazıyor. 65 inc oled 9 bin tl baya ekonomik gibi geldi

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
hocam ben paneli sormaktayım,gerçi bunu belirtmezler ama şöyle bir durum vardır,elde kalmış veya
eksi model olan paneller de satılıyor daha ucuza!
Oled işin de 2017 öncesi ve sonrası önemlidir!
2017 de olabilir 2016 da olabilir veya 2018 gibi

benim bildiğim Vestel bunu ne zaman üretti? zaten satılamadığı için bugünlere kadar sürünüp geldi
açıkçası ben Oled konusun da güvenmiyorum,daha öncede Arçelikleri incelemiştim,o da kesmemişti beni
fiyat cazip olacak tabi,yoksa kiömse almaz ki ve almadı da bugüne kadar zaten
bazı TV ler de fiyatlar aldatmasın sizleri!

M Çevrimdışı

mehmet50600

Yeni Üye
28 Ocak 2020
19
37
hocam ben paneli sormaktayım,gerçi bunu belirtmezler ama şöyle bir durum vardır,elde kalmış veya
eksi model olan paneller de satılıyor daha ucuza!
Oled işin de 2017 öncesi ve sonrası önemlidir!
2017 de olabilir 2016 da olabilir veya 2018 gibi

benim bildiğim Vestel bunu ne zaman üretti? zaten satılamadığı için bugünlere kadar sürünüp geldi
açıkçası ben Oled konusun da güvenmiyorum,daha öncede Arçelikleri incelemiştim,o da kesmemişti beni
fiyat cazip olacak tabi,yoksa kiömse almaz ki ve almadı da bugüne kadar zaten
bazı TV ler de fiyatlar aldatmasın sizleri!
Teşekkür ederim yorumlarınız için
Kafam çorba oldu fiyat çıktıkça çıkıyor on bu paralara değecekmi diyorum bazen vestele mi baksam diyorum 100 hz yok sony nin 65xg8596 modeli de uygun fiyatlı ve 100 hz edge panel 8200 fiyatıda

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
o zaman fazla takılma,ne demişler atalarımız ....oturup düşünmektense uyuz olup kaşınmak daha iyidir.....:hoba1

bu rakamlara çıkabiliyorsan al gitsin XF yi

haa değermi-değmezmi,valla orasını bilemem gari

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
o zaman fazla takılma,ne demişler atalarımız ....oturup düşünmektense uyuz olup kaşınmak daha iyidir.....:hoba1

bu rakamlara çıkabiliyorsan al gitsin XF yi

haa değermi-değmezmi,valla orasını bilemem gari

Samsung QLED panel alsa bu fiyata, daha küçük boyutta, daha iyi olmaz mı?
LCD'ye 8000 TL vermek pek içime sinmiyor.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
yaw piyasa belli bir rakamlara oturmuş gidiyor,ne desek hikaye zaten!

adam gidiyor mağazaya izliyor 100/120mb lik Samsung/LGE/Sony filan demolarını
"görüntü budur" diyor!
paneli getiriyor eve sonra hayal-kırıklığı oluyor tabi ki
sonra kendi kendine bir şeyleri düşünerek;yani kendisini teselli etmek babın da yok yaw
benim aldığım TV gerçekten harikaymış diyor ama kafasın da bazı soru işaretleri
hala duruyor tabi:hmm ülen ben şimdi bu kadar para bayıldım gerçekten değdimi diye!

Bir gidiyor QLED panel olayı,takılmayın böyle şeylere zira çok fazla yalnış gaz veriliyor!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Beyler şimdi Sony den iki TV var;2019 model kendileri

birisi 49XG8396 diğeri de XG9005,ikiside de 100Hz/8+2-bit panel(sanırım ikisi de CMO panel bunların
ya da daha ucuza olan Çin işi bir panel,gerçi hepsi Çin işi de,Sony burada da uyanıklık yapıyor nasılsa
"MARKA" satabiliyorum ayağına:hayir

8396 yı "kağıt" üstün de inceledim sadece! TR de satılıyor bu seri şimdilik fiyat 5,5 kağıt gibi
bana pek uymaz bu rakam bu arada,bazı H/W değerlerine baktım ve beğendim!
9005 de öyle ve bu biraz daha iyi H/W olarak,ancak TR de varmı bilmiyorum bu seri???

dikkatimi çekti ikisi de,6/8 ay gibi bekleyip 3/4 kağıda düşermi acep:hmm

M Çevrimdışı

mehmet50600

Yeni Üye
28 Ocak 2020
19
37

birisi 49XG8396 diğeri de XG9005,ikiside de 100Hz/8+2-bit panel(sanırım ikisi de CMO panel bunların
ya da daha ucuza olan Çin işi bir panel,gerçi hepsi Çin işi de,Sony burada da uyanıklık yapıyor nasılsa

8396 yı "kağıt" üstün de inceledim sadece! TR de satılıyor bu seri şimdilik fiyat 5,5 kağıt gibi
9005 de öyle ve bu biraz daha iyi H/W olarak,ancak TR de varmı bilmiyorum bu seri???

Sony 65Xg8596 nasıl acaba xf9005

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
yaw şimdi küfür edeceğim ama olmayacak!
Sony yi çok "seviyorum" diyeyim de bari anlayın gerisini

CRT zamanların dan kalma ki daha Çin li/ ve Kore li filan saha da yoklar!
hep aynı pazarlama numarası devam ediyor,siz bunun adına pazarlama mı
dersiniz yoksa başka bir şeymi orasını da bilemem gari!

devamını getirmiyeyim,canımı çok sıkıyor bu Sony çünkü :sopa1

ben şimdi 49" arıyorum,başkası beni kesmiyor,aday diye orta da adam gibi bir şeyler
olmayınca mecburen dümeni farklı yönlere çeviriyorum,bu arada sürekli eski model,
teşhir,2.el filan da bakıyorum ama yok işte özellikle de 49 ve altı iyice dandik olmaya
başlayınca alınası panel yok gibi!

bu bahsettiğim yukarıdaki 2 adet Sony de adayım filan değil,zaten bu markaya acaip
gıcığım ben ama yine de çok "seviyorum":kiskis
ayrıca MARKAsını yiyeyim,ortada marka diye peşinden gidilecek bir şey yok benim için
kim gelirse alırım valla,bazı kriterlerimi yerine asgari şekilde getirirse eyvallah diyeceğim

Çin li ve Hint li çocuklar da sahaya çıkmayınca Türkiye de,malum MARKA diye bir şeylerin
peşine takılıyor insanlar!

3 kağıt bile etmeyecek 49" TV yi MARKA olunca 5,5 kağıda satmak da neyin nesi yaw:hayir
yemişim Sony yi şimdi,en bariz malum sorunlar bile çıksa ....abi bunlar normaldir... diyen
ayrıca MARKAMI olur??

maçin 2. yarısı başlıyor izlemeye devam:cay molası verdim

M Çevrimdışı

mehmet50600

Yeni Üye
28 Ocak 2020
19
37
yaw şimdi küfür edeceğim ama olmayacak!
Sony yi çok "seviyorum" diyeyim de bari anlayın gerisini

CRT zamanların dan kalma ki daha Çin li/ ve Kore li filan saha da yoklar!
hep aynı pazarlama numarası devam ediyor,siz bunun adına pazarlama mı
dersiniz yoksa başka bir şeymi orasını da bilemem gari!

devamını getirmiyeyim,canımı çok sıkıyor bu Sony çünkü :sopa1

ben şimdi 49" arıyorum,başkası beni kesmiyor,aday diye orta da adam gibi bir şeyler
olmayınca mecburen dümeni farklı yönlere çeviriyorum,bu arada sürekli eski model,
teşhir,2.el filan da bakıyorum ama yok işte özellikle de 49 ve altı iyice dandik olmaya
başlayınca alınası panel yok gibi!

bu bahsettiğim yukarıdaki 2 adet Sony de adayım filan değil,zaten bu markaya acaip
gıcığım ben ama yine de çok "seviyorum":kiskis
ayrıca MARKAsını yiyeyim,ortada marka diye peşinden gidilecek bir şey yok benim için
kim gelirse alırım valla,bazı kriterlerimi yerine asgari şekilde getirirse eyvallah diyeceğim

Çin li ve Hint li çocuklar da sahaya çıkmayınca Türkiye de,malum MARKA diye bir şeylerin
peşine takılıyor insanlar!

3 kağıt bile etmeyecek 49" TV yi MARKA olunca 5,5 kağıda satmak da neyin nesi yaw:hayir
yemişim Sony yi şimdi,en bariz malum sorunlar bile çıksa ....abi bunlar normaldir... diyen
ayrıca MARKAMI olur??

maçin 2. yarısı başlıyor izlemeye devam:cay molası verdim

ne alsam acaba bir türlü karar veremedim şimdi sony parasına göre hakkını veriyor gibi gelmişti. sinir oldum yoksa gidecem 50 hz samsung alacam65ru7440 7 bin fiyat verdi samsung 10 taksit ve askı aparatlı. yada 65xf9005 9200tl yada 65xg8596 8200tl. yada samsung 60q60r 9.9bin tl

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
ne alsam acaba bir türlü karar veremedim şimdi sony parasına göre hakkını veriyor gibi gelmişti. sinir oldum yoksa gidecem 50 hz samsung alacam65ru7440 7 bin fiyat verdi samsung 10 taksit ve askı aparatlı. yada 65xf9005 9200tl yada 65xg8596 8200tl. yada samsung 60q60r 9.9bin tl

50 Hertz panel 7000 TL mi? Yazık günah bence.
Piyasa iyice coşmuş fiyat konusunda.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011

Düşmesine dair bir beklentin olmasın derim abi, ancak satılamama durumu olursa ya da teşhir olursa denk gelirsin bence.:bilmiyom

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
ben teşhiri daha çok tercih ederim,takılmam böyle şeylere hiç,yeterki fiyatı tatlı olsun
ancak Sony teşhir de olsa hala kazık fiyat dan satıyor bunları bile!
biraz inceledim yabancı yorumlar dan,açıkçası beni pek da açmadı!

bu arada 48/49 dan büyük 50Hz tercih etmeyin hele hele 65 olursa!
yaw 10 senedir yerinde sayıyor şu nalet TFT-LCD işleri,ülen gıdım
ilerleme olmadığı gibi geriye düşüşler var,sonra MARKA diye birileri
bir şeyleri öne sürüyor,Sony ise o marka yemişim ben Sony leri
ülen 2010 model X4500 çıkardılar,hala teknik olarak en iyi malları bu be
RGB-LCD+FALD panel,bu mu Sony şimdi??? X4500 efsane oldu sonra
herifler yan gelip yattılar,millet 9005 diyor şimdi yok XG filan diyor:haha

Geri
Üst Alt