Ömer Çolak
Süper Üye
- 17 Tem 2021
- 1,050
- 29
Hocam öyle deme. VDSL ile 8 mbit upload bile mucizeyken Fiber ile 20 ve 50 upload seçenekleri geliyor. Hatta teorik olarak download kadar upload da verebilirler. Gelecekte belki en azından. Fırsat varsa döşenmeli mutlaka.Daha ne olsun fibere ne gerek var netgalaksi 100 mbps yi 119 liraya veriyor sanirim
Ayrıca olur da binanıza işi internet üzerinden işleyen birisi yaşamaya gelirse mesela benim gibi, müşterisinin oyununda kritik müdahale gerektiğinde 10GB veriyi 3 dakikada indirebilme şansı olur. Şu an ben 7-8 dakikada indiriyorum ama VDSL ile 15 dakikadan az sürmez. Yeri geliyor 30-40GB veri indirmek gerekebiliyor.
Veya gecikmiş video işi geliyor. Geceden yüklüyorlar sabahtan indirip yayınlamam gerekiyor mesela. Proje boyutu 40-80GB arası olabiliyor. Sabah 4 gibi kalkıp yetiştirmek zorunda kalıyorum. İndirdikten sonra bir de render mevzusu var ki düşman başına. Ekonomik durum yüzünden o projeyi 15-20 dakikada renderleyebilecek donanımlara 3000 dolar veremediğimden yine 2-3 saat de render bekliyorum.
Konu teknoloji olduğunda matbaada olduğu gibi en geriden değil en önden koşmak gerekiyor sorgusuz sualsiz. Bu gün ihtiyaç olmayabilir ama yarının garantisi yok. Özellikle de elde basit bir fırsat varken ve telafisi zorken kesinlikle kaçırmamak gerekiyor.