Sokağa Çıkma YASAĞI Uzatıldı

B Çevrimdışı

Buskerhaund 

Aktif Üye
7 Haz 2019
64
Abi ''Yangın var'' diye balkondan kendimi atasım var. Ev hayatı bana göre değil zira ben pazar günlerini dahi evde geçirebilen birisi değilim.

Haydi bunları bir şekilde atlattık da, Bayramda bu yasağı 9 güne çıkaracaklarının söylentisi ve zemini şimdiden hazırlanmış olarak görüyorum onu yapacağız kara kara düşünüyorum. :rant

Ya bir de zoruma giden, yanlış anlaşılmasın konuyu farklı yere çekmek istemiyorum ama ilçe teşkilatında tanıdığı olanlar fıldır fıldır istediği yere gidi,yor burada.

Adaletsizlik kanıma dokunuyor. Bacaklarım uyuştu evde kardeşim, 65 yaş üstü abilerimiz ne yapsın?

Tamam ''yasak'' demek kolay da bu işin bir sistemi bir ADALETİ olur. Yan binada komşum yahu, 2,5 saat önce arabasına atladı gitti adam halen yok. bir değil iki değil ne zaman yasak olsa aynı kişiler dilediği gibi gezebiliyor, biz neden hapis hayatı yaşıyoruz o zaman? Yani çoğunun işini gücünü biliyorum abi öyle kamu görevi veya statüsü vs yok. Birisi Demirci, Birisi Tekel bayisi, Birisi bilmem ne. Art niyetli olsam yazarım kaymakamlığa bir dilekçe, KAMU YARARI statüsü olan derneğim ben kardeşim ''halk yararına çalışma yapacağım, yardım toplayacağım'' diye yasal izin alarak yasak delerim de bu etik mi? Ahlaklı bir davranış mı olur şimdi?

Devletimiz ''Yasak'' dedi ise boynumuz kıldan ince diyor oturuyoruz evde ama bu sabah Allah şahittir ki 07.00 de spiral çalıştıran insan vardı dışarıda.

Ayıptır yahu..
Adem hocam
En üst katta terasım var oturabiliyor etrafı görebiliyorum, yaklaşık yarım saat önce olan olay aynen şöyle, etrafta fazla apartman yok çoğu bir iki katlı bahçeli evler, şehir tam buraya yetişmemiş, tam karşıda bir teyzem dut koparıyor bahçesinde, canım da çekiyor ? bir kaç dal yola taşmış teyze yola çıkmış topluyor dutları ohh tam o esnada sivil bir memur kardeşimiz yanında bitiverdi ben dedim canı çekmiş isteyecek, erekt bir nida ile ne işin var sokakta çabuk gir içeriye ceza mı yemek istiyorsun sözünü duydum, ne yapsın teyze girdim girdim evladım dedi, gene de dut ye canın çekiyorsa helaldir lafını da ihmal etmedi, dilim nutkum beynim error veriyor, ve de karşıda durdukları yeri görüyorum resmi ekiplerin önlerinden fıldır fıldır araç geçiyor, ya araçları biliyorlar ya da ellerindeki izin belgesini dışarıdan gören elektronik tertibatları var (hayal gücüm işte ??) ben yerleşimi olmadığı bahçeme çocukları götürmek için izin peşindeyim kes yapıştır cevabından başka bir şey alamıyorum vesselam

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
şimdi öğrendim,TV izlemediğim için bir çok şeyleri buradan veya bir şekilde bazı sosyal medya sayfalarından öğrenebiliyorum

arada Corona kanalına bakıyorum,bazı ülkeler de yükseliş hızı ya durmuş ya da inişe geçmiş gibi!
"recovery" de dün akşam baktığımıda,Türkiye en tepede idi,grafiğe bakılınca iyileşen hasta sayısı oranı(hasta-taburcu)
TR en tepede idi!

bence burasını iyi takip edin,özellikle arada güzel grafik tabloları oluyor,örneğin şimdi unuttum bazı ülkelere geç girmiş ama
şuanda ciddi bir yükselişe geçmişler!

Yine TR olarak recovery oranı hasta sayısına göre ciddi yükselmiş!

Güney Amerika ilk başlarda fazla etkilenmiş görünmüyordu ama şimdi başta Brezilya&Şili de ciddi sıkıntı var!
dün bir süre Bueno-Aires şehrinin araç-camerasın dan 1 saat kadar olan sürecini izledim(kayıt Salı günü çekimliydi)
ancak heriflerin ne maske nede bir şeyler uyguladığını hiç görmedim! hatta tek bir maskeli bile görmedim yaw

sadece birisi sabah sporu koşusu yapıyordu bir tek onda maske gördüm!

sanırım daha bir çok ülke bu olayın ciddiyetini anlamamış! örneğin yakın zamana kadar Afrikada ölü sayısı yok denecek kadar
azken bugünlerde ciddi artış var,başta Cezayir...

şimdi sormak lazım BM ne mok yer ne işe yarar!!!

en baştan oturup global tam etkin bir mücadele tablosu hazırlamadılar! hala da böyle bir etkin ortak tavır yok!

örneğin Amerikalılar en çok sıkılan insanlar,iyi de en fazla ölüm de orada varken!
birisi kalkmış komşusuna sarmış(adam zenginmiş ve stoklamış her bir şeyi)bu adam ben komşuma saldırmak üzereyim diyor
yaw!

sonuç olarak ortada ne bulunmuş bir önleyici tedavi metodu var nede bu konuda ciddi bir adım var ama bol bol orada bu bulunmuş
burada şu varmış öteki yerde bitki ilacı varmış v.s v.s diye devam ediyor....

son tedbir otur evinde çıkma hiç bir yere ile bu hastalık yenilmeye çalışılıyor!

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,272
62
Bende ilk önce sokağa çıkma yasağı pazartesi gecesine kadar uzatıldı sandım,sonra iyice araştırınca 31 il'e giriş,çıkış yasağının uzatıldığını anladım da rahatladım.Evde hapis olduk iyice,65 yaş üstünün ve 20 yaş altının Allah yardımcısı olsun,sabır versin,kolay değil evde hapis gibi yaşamak.

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
bizim Apt.yanı Düden Çayı,oraya bambuların arasından giriyorum aşağı yukarı deye boyu turluyorum:hoba1
ancak Polis uyanık! bazı yerler de Drone uçuruyor yaw,böyle yakalıyor bazı tipleri,neyse bizim burada
böyle şeyler yok,en fazla Havaalanı oldukça yakın ama şu sıralar uçak bile geçmiyor tepemizden yaw:kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bende ilk önce sokağa çıkma yasağı pazartesi gecesine kadar uzatıldı sandım,sonra iyice araştırınca 31 il'e giriş,çıkış yasağının uzatıldığını anladım da rahatladım.Evde hapis olduk iyice,65 yaş üstünün ve 20 yaş altının Allah yardımcısı olsun,sabır versin,kolay değil evde hapis gibi yaşamak.
Abi iddia etmeyeceğim ama eminim altyazıda bu şekilde yazdıklarına :kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
bizim Apt.yanı Düden Çayı,oraya bambuların arasından giriyorum aşağı yukarı deye boyu turluyorum:hoba1
ancak Polis uyanık! bazı yerler de Drone uçuruyor yaw,böyle yakalıyor bazı tipleri,neyse bizim burada
böyle şeyler yok,en fazla Havaalanı oldukça yakın ama şu sıralar uçak bile geçmiyor tepemizden yaw:kiskis
Abi kaçarın yok bir gün yanındayım :kiskis

Kapıdan kovsan market kapısında biterim :kop

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
ok beklerim,bir ara çok kişi gelmişti,ev türbe gibi oldu be yaw,ama evimiz tabiki herkese açıktır
bizim buraları o konuda oldukça sakin,Şelale de çok yakın(denize döküldüği yer 850metre)
umarım çok yakında biter bu sıkıntılar,zira sıkıldım artık,hergün yaklaşık 15/20KM yürürken
eve hapsolmak ciddi sıkıntı,üstelik tam yürüme mevsimi yaw,hatta deniz bile başladı sayılır:kiskis
böyle giderse Lara Beach-park da yasak kalacak gibi!
neyse dere-boyu Bambular arası da fena sayılmaz:haha1

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
İyide millet tutsak kaldı.yani mecburi olanlar önlem alınarak gidebilmeli...

Mecburi olanlar gidebiliyor özel aracıyla. Ama otobüs ve uçak gibi toplu ulaşımda büyük sıkıntı var. Özellikle çok fazla kişinin gitmediği illere.

Diyebilirsiniz izin verilen şartlar bana uymuyor. O zamanda ya gerçekten mecburi değildir ya da bakanlığın düşünmediği mecburi bir sebeptir. Böyle bir durumunuz varsa o durumda da da çözüm üretiliyor bildiğim kadarıyla.

Geri
Üst Alt