Sıvı Sabundan Kopuk Sabun Yapimi

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,730
40
Selamlar;

Uzun süredir el temizliği için köpük sabun kullanıyorum. Köpüğün rahatlığına alıştıktan sonra bir daha sıvı sabun kullanmak istemiyorsunuz.

Sıvı sabun köpük kadar bereketli olmuyor, köpüğe dönüşme aşamasında bir kısmı elden kayıp ziyan oluyor + iyi durulanmazsa elde kalıntı bırakıyor. Bu kalıntıyı şöyle anlayabilirsiniz; ellerinizi yıkadıktan sonra kolonya sürüp ellerinizi birbirinize sürterseniz, beyaz sabun kalıntıları çıkacaktır.

Malzemeler;
- 250 ML Sıvı sabun
- 500 ML sıcak su
- 1 adet köpük sabun dispanseri (Eyüp Sabri Tuncer hem şık duruyor hem daha sağlam)
- İsteğe göre 1 çay kaşığı doğal, bitkisel yağ. Ben Hindistan Cevizi Yağı tercih ediyorum. Hem elleri nemlendirmesi, hem de mikrop kırması için.

Burada altın oran; su miktarının, sabun miktarının 2 katı olması, yani 500 ML sabuna 1 litre su ekleyerek 1,5 litre köpük sabun elde edebilirsiniz.
Çok yoğun sabunlarda su miktarını arttırabilir veya ince sabunlarda su miktarını azaltabilirsiniz. Malzemeleri birbirine karıştırıyorsunuz ve olay bitiyor.

Soğuk su yerine sıcak su kullanırsanız, sabun suyun içinde daha kolay eriyor.

Kimyasal içermeyen, bitkisel ağırlıklı ve kaliteli sabunlar kullanırsanız, aynı köpükle yüzünüzü de yıkayabilirsiniz. Ben bazen duş jelinden bile yapıyorum 🙂

IMG_8833.jpg

kopuk_sabun.gif

Buradaki kısa videoda da nasıl yapılacağı anlatılmış. Çalkalama yerine yavaşça alt üst yaparsanız fazla köpürmeyecektir.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Süper ,köyde yaptığım ve kullandığımız ,köy evini satınca şehirde kullanmaya devam ettiğimiz temizlik ürünüdür :)
Hatta banyoda ufalan sabunları da mini rendede rendeleyip içine katardım,ramazan abi bir gün gördü ben yaparken sıvı sabunu ve sordu.Ben de anlattım ,o zamandan beridir evden bitmiş sabun atmıyorlardı :)
Eline sağlık :ok

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,730
40
Süper ,köyde yaptığım ve kullandığımız ,köy evini satınca şehirde kullanmaya devam ettiğimiz temizlik ürünüdür :)
Hatta banyoda ufalan sabunları da mini rendede rendeleyip içine katardım,ramazan abi bir gün gördü ben yaparken sıvı sabunu ve sordu.Ben de anlattım ,o zamandan beridir evden bitmiş sabun atmıyorlardı :)
Eline sağlık :ok
Biz kalıp sabundan yapmayı beceremedik, istediğimiz gibi olmadı 😀

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Valla o dediğini bizim valide denedi, rendeleyip kaynattı falan ama istediğimiz gibi olmadı :hihi
Kaynatmaya gerek yok,sıcak suya koy bırak ,arada karıştır çok su koyulursa cıvık bir şey oluyor ama iş görüyor yine de ,az koyulursa katı oluyor :)
Ben biraz zeytinyağında da kaynatmıştım,iyi olmamıştı ama kullanmıştım yine de,en azından köyde işimi görmüştü :ok

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,730
40
Kaynatmaya gerek yok,sıcak suya koy bırak ,arada karıştır çok su koyulursa cıvık bir şey oluyor ama iş görüyor yine de ,az koyulursa katı oluyor :)
Ben biraz zeytinyağında da kaynatmıştım,iyi olmamıştı ama kullanmıştım yine de,en azından köyde işimi görmüştü :ok
Sırf merakımdan deneyeceğim ilk fırsatta 👍

Geri
Üst Alt