çanağı kontrol edeceğim ama ne şekilde edeceğimi bilmiyorum. televizyoncu da çağırmak istemiyorum. ne şekilde yapmalıyım.
37 ekran tv+mini uydu alıcısı+LNB ile uydu alıcısı arasında kullanmak için yeter uzunlukta anten kablosu+3lü priz+uzatma kablosu...
Yukarı çıkıyorsun,eğer merkezi sistem varsa, boş bir çıkışa anten kablosunu tak,yoksa direk LNB tak,diğer ucunu uydu alıcısına tak.Cihazların tümünü bağlantıları yaparak aç,uyduda sinyalleri görecek şekilde anten ayarlarına gel,çalışan bildiğin frekens seç ,çanağın önünden değil,yan tarafından (önünü kesme,sinyal kaybolur anlamazsın) ,önce LNB ye bak, bunun için LNB yi tutan vidaları çok hafif gevşet,ve sağa-sola oynat ,bunu yaparken gözün tvde deki sinyal seviyelerinde olsun tabii.
Yok bu beni aşar çıkartamam tv falan dersen ,iki telefon kullan,önce sinyali çok kötü olan kanalı aç,sinyaller görünecek şekilde kalsın ekranda sonra tv başındaki telefonu görüntülü ara,telefonun sesini de kıs ,herkes duymasın
,elindeki veya görebileceğin yere koyduğun telefonadaki görüntüye bakarak önce LNB sonra çanak ayarını yap,Sakın vidalarını çok gevşetme,bir tık gevşetsen yeter ,çünkü çanağın ayarı tam kaçarsa bu kez tamirci çağırman gerekecek
,Nerede sinyaller yükseldi ,orada bırakıp vidaları sık güle güle kullan