Sınav Sorusu - Sizce cevap nedir?

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
teraspy teraspy Emmi bak diğer soru da şu, Sence hangisi olmalı doğru cevap?

Radyo programcısının ekip arkadaşları ile yapılan planlamaya uygun hareket etmesi onun hangi özelliğini vurgulamaktadır?

A Uyumlu Kişilik
B Nesnellik tarafsızlık
C Rekabetçi Kişilik
D Esneklik
E Çalışma Disiplini

Doğru cevap bence E

Kişi uyumsuz, arıza, burnu kalkık, egoist vb. her şey olabilir. Ancak çalışma disiplini farklı bir konudur. Birlikte çalıştığınız kişileri seçemezsiniz. Onlardan nefret de edebilirsiniz. Ancak çalışma disiplini gereği onlara gerekli saygıyı göstermek ve iş akış planına uymanız gerekir.

Seneler önce bir arkadaşım çanak anten işi yapıyordu. Maçların Cine5'te yayınlandığı zamanlar. Nasıl becerdiyse saha ekibinin stüdyoya aktarma yayınını yakalamış. Maçın yorumcuları da iki ayrı stüdyoda. O zamanlar da çok sevdiğim bir spiker vardı. Yayın diğer stüdyoya döndüğünde o benim beğendiğim spiker oldu sana canavar. Kameramanından makyözüne alayına nasıl bağırıyor, gömüyor öyle böyle değil. "Evlat olsa sevilmez" dedim. Ama yayın tekrar onun olduğu stüdyoya dönmeden önce sanki az önce bağıran o değilmiş gibi yayına devam etti.

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
341
Bence bağlamından koparılmış her sorunun, tüm şıkları bize doğru gelebilir.
Konu içeriğini tanimlamazsaniz,her şık makul ve mantıklı gelebilir.

Bir ameliyatı gerçekleştirmeden önce sorulması gereken ilk soru.........
Boşluğu dilediğiniz gibi doldurun?

Sınavınızda başarılar diliyorum şimdiden...
A.Ö.F. sınavı sanıyorum.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bence bağlamından koparılmış her sorunun, tüm şıkları bize doğru gelebilir.
Konu içeriğini tanimlamazsaniz,her şık makul ve mantıklı gelebilir.

Bir ameliyatı gerçekleştirmeden önce sorulması gereken ilk soru.........
Boşluğu dilediğiniz gibi doldurun?

Sınavınızda başarılar diliyorum şimdiden...
A.Ö.F. sınavı sanıyorum.
Evet AÖF. Ders mantık ile ilgili olsa kuramsal yaklaşayım diyeceğim de yahu ders zaten Radyo ve Televizyon Programcılığının Tenmel Kavramları. Somut konular yani soyut düşünmemizi gerektirecek bir durum da yok sanki :alala
Neyse, ders çalışmaktan daha iyi oluyor sınav soruları üzerinden ilerlemek. Onların kafayı anlayınca iş çözülüyor :kiskis

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
412
Geçmiş yıllarda çıkan sorular ile kendime bir sınav yaptım
7 Yanlışım çıktı bu da onlardan birisi, size bilerek sordum böylece kafamda da yer etmiş oluyor ancak bu ve birazdan soracağım bir soru daha var dostlar gerçekten yoruma çok açık.

20211125_005453.jpg
Hangi dersin / bölümün soruları Adem Bey?
AÖF mi okuyorsunuz?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Çok sevindim sizin adınıza Adem Bey.

Radyo TV Sinema lisans mezunu YL öğrencisiyim. Birlikte fikir teatilerinde bulunabiliriz :)
Ben de çok sevindim gerçekten.

Benim ortaokul yıllarımda da ilginç ders çalışma tekniklerim vardı.
hayatımın hiç bir aşamasında ezberi sevmedim, sevemedim. Okumaktan ziyade yazarak anlardım o yüzden kitaptan okuduğumu kendi defterime yazardım o yıllarda (Sene 1986 vs) Tabi sonrasında gelişen olaylar ortaokul terk bir gençlik yaşamama neden oldu(Kendi kararımdı) devamında kıytırık bir lise diploması yüzünden çalıştığım kurumda o dönem için inanılmaz bir pozisyonu kaçırdım ki bana zaten işi teklif edip evraklarımı istediler düşünün yani, benim ortaokul terk olduğumu o zaman öğrenip ''Nasıl olur, gerçekten mi?'' demişlerdi ama devamında ne kadar aranan bilinen kalifiye personel olsanız da o diploma engeli önüme takılınca çok pişman olmuştum. Benim bu pişmanlığımı gören eşim bana bir alicengiz yapıp gezmeye gidiyoruz vs derken baktım biz Bodrum çarşıda gezerken bir pasaj gibi yere girdik, kimliğimi istedi, e oluyor ne ediyor demeye kalmadan baktım koltuğumuzun altında ortaokul 3 üncü sınıf ders kitapları ile çıktık dışarı :) Halk eğitime kaydımı yaptırdı ve onun bana olan bu inancı ile ben önce ortaokulu sonra da liseyi bitirdim açıktan, işte geçen yaz sınava girdim, Aslında sosyal medya yöneticiliği okumak amacı ile sınava girmiştim, puanım da oldukça yetiyordu ama bu Radyo Televizyon bölümünü eşim kendisi tavsiye etti, bana da mantıklı geldi ve işte bu günlerdeyiz :)

Burada sizlerle bu tarz diyaloglara girmemin sebebi de aslında kendimce bir ders çalışma taktiği. Ezberlemek yerine öğrenmek, pekiştirmek, istişare etmek ve ezberleyip unutmak yerine zihnime kazıyıp lazım olduğunda kullanmak istiyorum :ok

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
412
Ben de çok sevindim gerçekten.

Benim ortaokul yıllarımda da ilginç ders çalışma tekniklerim vardı.
hayatımın hiç bir aşamasında ezberi sevmedim, sevemedim. Okumaktan ziyade yazarak anlardım o yüzden kitaptan okuduğumu kendi defterime yazardım o yıllarda (Sene 1986 vs) Tabi sonrasında gelişen olaylar ortaokul terk bir gençlik yaşamama neden oldu(Kendi kararımdı) devamında kıytırık bir lise diploması yüzünden çalıştığım kurumda o dönem için inanılmaz bir pozisyonu kaçırdım ki bana zaten işi teklif edip evraklarımı istediler düşünün yani, benim ortaokul terk olduğumu o zaman öğrenip ''Nasıl olur, gerçekten mi?'' demişlerdi ama devamında ne kadar aranan bilinen kalifiye personel olsanız da o diploma engeli önüme takılınca çok pişman olmuştum. Benim bu pişmanlığımı gören eşim bana bir alicengiz yapıp gezmeye gidiyoruz vs derken baktım biz Bodrum çarşıda gezerken bir pasaj gibi yere girdik, kimliğimi istedi, e oluyor ne ediyor demeye kalmadan baktım koltuğumuzun altında ortaokul 3 üncü sınıf ders kitapları ile çıktık dışarı :) Halk eğitime kaydımı yaptırdı ve onun bana olan bu inancı ile ben önce ortaokulu sonra da liseyi bitirdim açıktan, işte geçen yaz sınava girdim, Aslında sosyal medya yöneticiliği okumak amacı ile sınava girmiştim, puanım da oldukça yetiyordu ama bu Radyo Televizyon bölümünü eşim kendisi tavsiye etti, bana da mantıklı geldi ve işte bu günlerdeyiz :)

Burada sizlerle bu tarz diyaloglara girmemin sebebi de aslında kendimce bir ders çalışma taktiği. Ezberlemek yerine öğrenmek, pekiştirmek, istişare etmek ve ezberleyip unutmak yerine zihnime kazıyıp lazım olduğunda kullanmak istiyorum :ok

Sanırım benim gibi herkes şaşırmıştır bu duruma, zira fazlasıyla münevver ve kalem ehli bir kişiliğiniz var. Çok kıymetli hanımefendi tam da gönlümden geçeni yapmış, iyi de yapmış :) Başarıyla bitireceğinizden eminim, fakat bu bir nihayet değil başlangıç olmalı. Örgün eğitime girip lisans diploması da almanızı tavsiye ederim.

Bilim ve öğrenme yolunda atılan her adım, her emek huzur veriyor insana :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sanırım benim gibi herkes şaşırmıştır bu duruma, zira fazlasıyla münevver ve kalem ehli bir kişiliğiniz var. Çok kıymetli hanımefendi tam da gönlümden geçeni yapmış, iyi de yapmış :) Başarıyla bitireceğinizden eminim, fakat bu bir nihayet değil başlangıç olmalı. Örgün eğitime girip lisans diploması da almanızı tavsiye ederim.

Bilim ve öğrenme yolunda atılan her adım, her emek huzur veriyor insana :)
Sayın Hocam özellikle bizim (yani eskiden dahil olduğum) sektör eğitimi ASLA bırakmamayı gerektiren sektörlerden lakin günümüz değerli ustaları ile aynı noktada buluşamıyoruz ne yazık ki.

Resmi bir bağlayıcılığı olmasa da okulu bıraktıktan sonra sürekli harici eğitimlere yöneldim, Özellikle Bilgeiş portalı ile ODTÜ nün ortak çalışmalarında Temel Elektronik, PYTHON Programlama dili, Ticari Dron, Hukuki Mevzuat, İşletme Yönetimi vs gibi şu an hatırlamadığım bir çok programa dahil olup sertifikalarını aldım.

Fakat baktım ki elde resmi geçerliliği olan hiç bir şey yok, girdik bu yola bakalım. Nasipse tavsiyenize uymak seve seve kabulleneceğim bir durum :ok

Geri
Üst Alt