satıcı internetten alınan ekran kartı iadesini kabul etmiyor

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,561
Hdd detaylı kontrol edersen büyük ihtimal kullanılmış ürün geldiğini görürdüm.

Farklı satıcılardan 4tb hdd aldık hepside kullanılmış çıktı.
Iade vss uğraş para hesaba geri geçsin cidden meşakkatli oluyor.
Piyasada refurbished hdd çok.
Gerçek anlamda sıfır olanı sadece bilgisayar firmaları satıyor.
Tabi bilindik ve büyük olanları.
Bir de Hepsiburada, Amazon'un kendisi falan.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
944
Hdd detaylı kontrol edersen büyük ihtimal kullanılmış ürün geldiğini görürdüm.

Farklı satıcılardan 4tb hdd aldık hepside kullanılmış çıktı.
Iade vss uğraş para hesaba geri geçsin cidden meşakkatli oluyor.
yok sıfır kullanılmamıştı baktım, zaten açıklamaya yazmışlar yenilenmiş değil sıfırdır diye. Lakin 7 senelik harddisk göndereceklerini yazmamışlar. İlk enerjiyi verdiğimde çıkan sesten sıfır olduğunu anladım (ilk devirlenme sesi fazlaydı). WD Purple serisi 7/24 okuma yazma için tasarlanmış okuma yazma oranını %50 şeklinde ayarlamışlar, o sebeple kafası agresif çalışıyor, tasarımın kendisinde ses ve vibrasyon konusunda çok üstüne düşülmemiş. Aldığım sesi şöyle yorumlayabilirim, eski tek devirli PC fanlarının sesinin üstüne 5-10 saniyede belirsiz aralıklarla tık tık tıkır tıkır kafa tıkırtısı ekleniyor, vibrasyonu da kayıt cihazında hissediliyor. PC de yazma hızları 35-40mb geliyor, dışarıdan bakınca hepsi normal HDD gibi gözükse de ihtiyaca yönelik HDD almak gerekiyor. Yani çalışması normal de olabilir, kafası birazcık karışmış da olabilir. Zaten HDD de garanti işi olmaz, olur da işte... İade versem bi ton iş, bir de iade reddi ile uğraşırsam HDD'nin kargoda kafası cacık gibi olup elimde kalır.

Gerçek anlamda sıfır olanı sadece bilgisayar firmaları satıyor.
Tabi bilindik ve büyük olanları.
Giresundayım hocam ya, Vatan bilgisayar evime uzak, internetten mağazadaki HDDleri görmek için sitesine girdim, adamlarda hiç HDD yok, belki mağaza satışı vardır aklıma gelmedi işte. Teknosanın internet sitesinde de yoktu. Mediamarkt filan zaten yok giresunda. Bunu yazarken akıma geldi şimdi vatanı bi arayayım dedim, adam da giresunda bi esnafa yönlendirdi abi güvenilir dedi, aradım onlar da siparişle getireceklermiş, yine aynı durum extra olarak aracı komisyonu da vereceğim. Hepsiburadaya baktım kendi sattıkları var mı diye onlarda da 320Gb laptop hddsi var sadece. Amazon aklıma gelmedi açıkcası, şimdi ona ad baktım onda da kendi satmıyor. Yani genel olarak bir HDD kıtlığı var ülkede sanırım.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,561
Giresundayım hocam ya, Vatan bilgisayar evime uzak, internetten mağazadaki HDDleri görmek için sitesine girdim, adamlarda hiç HDD yok, belki mağaza satışı vardır aklıma gelmedi işte. Teknosanın internet sitesinde de yoktu. Mediamarkt filan zaten yok giresunda. Bunu yazarken akıma geldi şimdi vatanı bi arayayım dedim, adam da giresunda bi esnafa yönlendirdi abi güvenilir dedi, aradım onlar da siparişle getireceklermiş, yine aynı durum extra olarak aracı komisyonu da vereceğim. Hepsiburadaya baktım kendi sattıkları var mı diye onlarda da 320Gb laptop hddsi var sadece. Amazon aklıma gelmedi açıkcası, şimdi ona ad baktım onda da kendi satmıyor. Yani genel olarak bir HDD kıtlığı var ülkede sanırım.
Piyasa artık ucuz da olsa NVME SSD'lerin hakimiyetine geçti diyebiliriz.
Herkes Samsung alamıyor ama mutlaka SSD alıyor.
Malum yeni oyunlar hdd ile performanslı çalışamıyor.
Güvenlik kayıt cihazlarında da dediğim gibi alıcılar ilgilenmediği için satıcılar da refurbished ürünlerle kazançlarına kazanç katıyorlar.
Size kaç TB HDD lazım?

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
944
Piyasa artık ucuz da olsa NVME SSD'lerin hakimiyetine geçti diyebiliriz.
Herkes Samsung alamıyor ama mutlaka SSD alıyor.
Malum yeni oyunlar hdd ile performanslı çalışamıyor.
Güvenlik kayıt cihazlarında da dediğim gibi alıcılar ilgilenmediği için satıcılar da refurbished ürünlerle kazançlarına kazanç katıyorlar.
Size kaç TB HDD lazım?
1TB bütçeme uygun geldi onu aldım, evet öyle eskiden SSD nin yanına depolama için HDD alınırdı şimdi SSDyle aynı paraya geliyor. HDD almaya da satmaya da riskli, vatan bilgisayara uzun süredir HDD hiç gelmiyormuş. Şu anda 4k telefondan çekilmiş video bile muhtemelen HDDden zor oynatılıyordur.

Kayıt cihazların bile e-SSD olanları çıkmış hem de kaliteli markalarda, demekki güveniyorlar SSDlere.

Geri
Üst Alt