Arkadaşlar,
Çok uzun bir gün oldu, bir o kadar da enteresan.
Öğleye doğru yukarıdaki mesajı atmamı takiben tv yi almak için tamirhameye gidiyordum. Tamirhanenin bana verdiği bilgiyi kullanarak, Cof lar ve oksitlenme bir kez daha google yaptım.
Tvuzmanı isimli sayfa da bu problemlere ilişkin bir yazı vardı. Cof lar üzerinde oksitlenme ve tamir ile ilgili. Oldukça umut verici yazının altında adresi de Ümraniye olarak görünce adresi bulup yerlerini gittim. Durumu anlatıp, yapılan işlemleri söyleyince paneli görmek istediler. Bu arada orayı nerden bulduğumu sordular, tamamen google üzerinden desim
neyse... Verdikleri bilgiye göre Türkiye de bir tek orada yapılabilen Lazer kaynak (veya benzeri) bir işlem yapılacağını ve sorunun ortandan kalkacağını, garantili bir işlem olduğunu belirttiler. Bir kaç ustayla birlikte çizgilerin durumunu kontrol ettiker, iç panelin tipinden sabıkalı modellerden olup olmadığını kontrol ettiler. Biraz muhabbeti takiben oradan ayrıldım. Büyük bir panel tamir merkeziydi, benim paneli lazer tezgahı boş olduğu için hemen onarıma alıp gün sonuna yetiştirmeye çalışacaklarını söylediler
Dedikleri gibi gün sonuna yetişti. Tüm gün uğraşılmış hatları düzeltmek için ve bence %98 gibi bir başarı sağlamışlar. 1m ve ötesinden görülmeyen, çok yakından, çok dikkatle bakıldığında 1-1.5mm kalınlığında, renklerin biraz daha soluk gözüktüğü bir hat dışında tertemiz olmuş. Dediklerine göre oradaki bir kaç hatta karmaşa varmış, ondan olmuş o ... ama yani hiç görülebilen bir konu bile değil. Yok kabul edilir direk.. yine aynı bölgede bir problem olursa tv yi direk oraya getirmemi, düzeltileceklerini eklediler.
İstanbul elektronik isminde bir yerdi. Sahibi de gayet hoş sohbet, kültürlü bir elektronik mühendisi.
Kendilerine teşekkür edip evime döndüm. İşin ehli bir panel tamir merkezinin, “bu panel olmaz, çürüme var” demesiyle dibi görmüştük lakin biraz ısrar ve kesinlikle şansın etkisiyle günü kurtardık...