Samsung mu? Arcelik mi? Sizce

T Çevrimdışı

tati_splendid

Yeni Üye
15 Nis 2018
29
40
Mrb arkaslar bayadir tv bakmaktayim bir kac model arasinda kaldim sizce bunlardan hangisi alinir bizi yormaz kullanisli benim kullanim alanim film ve smart yonunde
Samsung Mu 7000 fiyat 2900
Arçelik A49L 9783 5S Ultima UHD+fiyat bulamadim
Arçelik A49L 9785 5S fiyat 3600
Arçelik A49L 8752 fiyat 2900
bu modeler arasida kaldim yardimci olursaniz cok tsk ederm Adem Helvacı Ado albanez albanez

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Azizim kağıt üzeri verilere göre ürün araştırmayın lütfen. Mutlaka ama Mutlaka önce tv leri izleyin, inceleyin. Sonra aklınıza yatan modelleri not alıp gelip buraya yazın sorun, sizde bıraktığı etkileri yazın, sonuca bu şekilde ulaşmanız en doğrusu olur :ok

T Çevrimdışı

tati_splendid

Yeni Üye
15 Nis 2018
29
40
Azizim kağıt üzeri verilere göre ürün araştırmayın lütfen. Mutlaka ama Mutlaka önce tv leri izleyin, inceleyin. Sonra aklınıza yatan modelleri not alıp gelip buraya yazın sorun, sizde bıraktığı etkileri yazın, sonuca bu şekilde ulaşmanız en doğrusu olur :ok
Cok dogru soyluyonda abim benim urfa merkez ve ilcelerde arcelik urunlerini 8752 disinda hic bir yerde yok arcelik merkezi bile aradim sikayette bulundum bolge sorumlusu aradi beni izah ettim tekrar durumu bir bayi ile girusturdu beni ben 9 serilerinden bahsediyorum baui bana 5 serilerinden elinde kalani soyluyor.

[BGCOLOR=transparent]Bu durumdan dolayi bu moddelleri inceleme sansim olmadigi icin burdan bilgi edinmek zorunda kaliyorum[/BGCOLOR]

Adam bayi acmis istedigim modelleri soyluyorum abi bunlar bizde yok siparisle ancak getirebiliriz diyor neden diyor ee fiyat yuksek teshire bu urunu acmiyor ee nasil inceleyem ee sltemizde bilgileri mevcut urunlerizin diyor kagit uzerimdeki veripere gore al diyor

Boyle olunca noluyor kayiyoruz samsunga lg ve baska markaya sonra diyozki neden tr mali bir yere gelemiyor bu daha en basit bir ornegi.samsung magaza aciyor tv den tut tlfna beyqz esya ya hemen hemen ginceo butun urunlerinin tehirini yapmis al incele kullan bak kararini ver diyor 1 tane grunding magazasi yok soyluyorum neden yok ee arcelik yada beko bayilerinden ulasabilirsiniz deniyor

Sen soyle abi ben ne yapayim .... Mecbur bilenlere sormaya calisiyoruz belki urunu bir yerlerde gormus denemislerdir de fikirlerini bizede aktarirlar .

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cok dogru soyluyonda abim benim urfa merkez ve ilcelerde arcelik urunlerini 8752 disinda hic bir yerde yok arcelik merkezi bile aradim sikayette bulundum bolge sorumlusu aradi beni izah ettim tekrar durumu bir bayi ile girusturdu beni ben 9 serilerinden bahsediyorum baui bana 5 serilerinden elinde kalani soyluyor.

[BGCOLOR=transparent]Bu durumdan dolayi bu moddelleri inceleme sansim olmadigi icin burdan bilgi edinmek zorunda kaliyorum[/BGCOLOR]

Adam bayi acmis istedigim modelleri soyluyorum abi bunlar bizde yok siparisle ancak getirebiliriz diyor neden diyor ee fiyat yuksek teshire bu urunu acmiyor ee nasil inceleyem ee sltemizde bilgileri mevcut urunlerizin diyor kagit uzerimdeki veripere gore al diyor

Boyle olunca noluyor kayiyoruz samsunga lg ve baska markaya sonra diyozki neden tr mali bir yere gelemiyor bu daha en basit bir ornegi.samsung magaza aciyor tv den tut tlfna beyqz esya ya hemen hemen ginceo butun urunlerinin tehirini yapmis al incele kullan bak kararini ver diyor 1 tane grunding magazasi yok soyluyorum neden yok ee arcelik yada beko bayilerinden ulasabilirsiniz deniyor

Sen soyle abi ben ne yapayim .... Mecbur bilenlere sormaya calisiyoruz belki urunu bir yerlerde gormus denemislerdir de fikirlerini bizede aktarirlar .

Sen de haklısın ne diyeyim bilemedim ki şimdi :alala

Biz de haklıyız o kadar para veriyorsun sana piyango çıkmasın diye düşünüyoruz.
Bayi de haklı her modelden teşhire ürün açması mümkün değil. kaldı ki Ülkemizdeki işletme anlayışı ile yabancıların ki birbirini tutmuyor, SAMSUNG dediğin kurum destekli, ARÇELİK dediğin şahısların açtığı mağazalar ile ilerleyince ortaya bu manzara çıkıyor elbette.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
yaw kardeşim ne Urfa sın dan bahsediyorsun,Antalya gibi yer de bile yok! hatta çoğu seriyi ne Bayi biliyor ne de bazı mağazalar:uyku
kimisi de böyle bir model yok diyor sallıyor,ben 2 sene evvel 9595 modelini günlerce aradım telefon ettim,en sonun da tesadüfen
bir mağazada buldum ve gidip incelemiştim,Beko Grubu TV işine hiç bakmıyor kardeşim! mal olsun çeşit olsun diye üretiyorlar!

Bazı iyi TV lerini de örneğin 9595 modelini Almanya/Avrupaya ihraç için üretmişlerdi el de kalanları da ben çok kısa
sürede millete aldırmıştım,yaw adamların sattığı mal da haberleri yok ülen bu nasıl iştir,o zaman TV işini bırakın:hayir

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Şimdi sizden ricam Merkeze şunu sorun,sanırım buna cevap veriyorlar ama günler sürüyor dönmeleri,sanırım Çin e gidiyorlar
panelin üreticisini buluyorlar soruyorlar abi bu IPS midir yoksa VA mıdır filan diye sonra da geri dönüş yapıyorlar:yeah

sakın başka bir şey sormayın şunu sorun yeter; .....9785 modelin de hangi panel vardır,IPS mi yoksa VA mı dır ve bazı serileri
karışık olabilir örneğin 49 olanı IPS veya VA ama 65 başka gibi..... böyle sorun cevap verirler

Ben çıplak gözle nerede var bilmiyorum yoksa gider anlarım

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Bu adamlar TV işine bakmadıkları için ve çok fazla da "tok satıcı" oldukları için;TV ler satılmış-satılmamış umurlarında
değildir! örneğin 9xx serisi sıkı bir panel de olabilir veya tam tersi hikaye de olabilir!

Benim bahsettiğim 9595 çok çok iyiydi ama daha sonra 96xx ve devamı hikaye idi gibi!!!

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu adamlar TV işine bakmadıkları için ve çok fazla da "tok satıcı" oldukları için;TV ler satılmış-satılmamış umurlarında
değildir! örneğin 9xx serisi sıkı bir panel de olabilir veya tam tersi hikaye de olabilir!

Benim bahsettiğim 9595 çok çok iyiydi ama daha sonra 96xx ve devamı hikaye idi gibi!!!

Can abim nasip olurda yüzyüze görüşürsek bir gün, neler anlatırım sana oturup birlikte güleriz ağlanacak halimize. Kaldı ki sen benden kat kat iyi biliyorsun neler anlatabileceğimi zaten tahmin ediyorsundur üretimlerle ilgili :kiskis

Adamlar ne ürettiklerini bilmiyor ki, satıcıları ne sattığını bilmemiş çokmu? :kop

T Çevrimdışı

tati_splendid

Yeni Üye
15 Nis 2018
29
40
Can abim nasip olurda yüzyüze görüşürsek bir gün, neler anlatırım sana oturup birlikte güleriz ağlanacak halimize. Kaldı ki sen benden kat kat iyi biliyorsun neler anlatabileceğimi zaten tahmin ediyorsundur üretimlerle ilgili :kiskis

Adamlar ne ürettiklerini bilmiyor ki, satıcıları ne sattığını bilmemiş çokmu? :kop
Adem Helvacı Ado albanez albanez abi adama diyorum 49 "tv leriniz hangisi incden almam diyor bana kac ekram cm olarak soyle diyor ee ben buna ips mi va mi desem der kufur ediyor herhal der 444 nu noyu aradim hatta bekletti 9785 icin dondu diyor o bilgi yok bizde urfadaki servise yonlendirdi beni orayi arayip soracam simdi donus yaparim size

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado albanez albanez abi adama diyorum 49 "tv leriniz hangisi incden almam diyor bana kac ekram cm olarak soyle diyor ee ben buna ips mi va mi desem der kufur ediyor herhal der 444 nu noyu aradim hatta bekletti 9785 icin dondu diyor o bilgi yok bizde urfadaki servise yonlendirdi beni orayi arayip soracam simdi donus yaparim size

Servis de bilmiyorsa arkana bakmadan kaç artık değerli kardeşim

Daha satın alım sürecinde bunları yaşıyorsan sonrasını düşünmekistemem :alala

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Bak kardeşim,bu adamlar özellikle ihracata yönelik bazı panellerin çoğu bilgilerini bilmezler!
Bu modeller de öyle olabilir,"MIDEON" markasıyla çok büyük ihtimalle de Almanya ya ihraç
edildiler veya edilmeye de devam ediyor olabilir ki Beko Grubu yıllardır bunu yapıyor dolayısıyla
yerli piyasaya mal fazla olarak v.s çıkmıyorsa,memlekette bunları kimse bilmez,web sayfalarında
tüm serileri gösteriyor olabilirler ama hepsi yerli piyasaya çıkmıyor bunların!

Bunların 9xx serileri onlarca en üst serileri dir! ama hepsi yerli piyasada olmuyor örneğin benim
bahsettiğim 9595 de böyle bir seriydi! hem malın devamı olmadı hem de kalanlar da sayıcı çok azdı
ve biz uyanınca o kalan malalrı da birileri bir şekilde mağazalardan bulup temizlemişlerdi!

Dikkat edeseniz genel de "olabilir" gibisin den yazıyorum,çünkü daha tam ne olduğunu kendileri bile
bilmiyorki ben nasıl bileyim yaw:hmm

Adamları arıyorsun "Call Center" orası zaten,onlar alo der başka bir şey de bilmezler pek!
soralım-dönelim v.s diye cevap verirler,bazen 3 günde bazen de 10 veya 20 günde dönerler

Ama Allah için adamların hakkını yemiyeyim mutlaka dönüyorlar yaw:ogg
10gün veya 20 gün veya 1 hafta filan ne ki kardeşim,adam dönüyormu;dönüyor işte böyle

Ben bir anımı yazayım bu heriflerle ilgili;bir şey sormuştum;
sorum şuydu;

.....bu model de 3D desteği var ama Aktifmi yoksa Pasifmi belirtmemişsiniz ve ben de bunu öğrenmek istiyorum.....

Ben bu soruyu da aslında bunu öğrenmek için değil de;panelin VA mı yoksa IPS mi olduğunu öğrenmek için
sormuştum!! çünkü o zaman 3D modası vardı ve teknik olarak da bazı özel durumları vardı;bana aktif veya pasif
demeleri yetiyordu paneli öğrenmek için;zira IPS mi yoksa VA mı diye sorarsanız çoğu zaman sallarlar veya şöyle
bir komik cevap verebilirler

bunu bir kere sordum heriflerin cevabı şu oldu; ......efendim bunda LED LCD panel vardır....:haha

gelde kafayı yeme şimdi

Memleketin çoğu yer de hali aynen böyledir kalitesiz-ehliyetsiz adamlar iş tutuyor,soru sorunca da komik
cevaplar veriyorlar:hayir

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
Servis de bilmiyorsa arkana bakmadan kaç artık değerli kardeşim

Daha satın alım sürecinde bunları yaşıyorsan sonrasını düşünmekistemem :alala
Sonrasını ben yaşadım üstadım. 49L9683 dü de inanılmaz bir ışık sızması bulutlanma vardı, bu da yetmez miş gibi UHD yayında ekran adeta kafayı yiyordu bazen TV kapatıp açınca düzeliyordu, değişim verildi, gelen daha beter, tekrar değişim kararı çıktı ve adeta tüy diktiler tamir görmüş beter bir TV geldi ve iade ettim. Marka karalamak gibi anlaşılmasın, bu kötü tecrübemin bir kaç fotosu duruyor.

20161022_180245-jpg.jpg

20161028_003027-jpg.jpg

20161028_003111-jpg.jpg

Geri
Üst Alt