Samsung Makinesi Körükten Su Kaçırma.

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
491
35
Merhaba başlıkta belirttiğim gibi makine kapağın altından su kaçırıyor. Bugün körüğe baktım az birşey yırtılmış. Ama sanırım bu yırttık bile yetiyor.

Bunun bir çaresi varmı yoksa körük değişimimi gerekli? Biraz araştırdım kimileri körüğü ters çevir vs demiş. Kimiside ters çevirirsen olmaz, aşağıda su tahliye delikleri var demiş. Bilemedim. Aranızda bu konuda bilgisi olan aydınlatabilirmi?

Makine modeli:

1000274412.jpg

1000274420.jpg

1000274421.jpg

Xentios Çevrimdışı

Xentios

Aktif Üye
7 Eyl 2025
60
45
Eğer sorun sadece orası ise uygun bir yapıştırıcı ile yapıştırmayı deneyin. Baştan diyim Japon'un uygun olacağını sanmam. Isıya dayanıklı sıvı conta belki olabilir ama daha önce bu tarz bir uygulamada kullanmıştım çok yavaşta olsa zamanla eriyordu.

Para sorun değilse normal bir servis hizmeti görmesi en sağlıklısı.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
1,006
Ters çevirirsen olsa bile oradan çıkacak olan su buharı makinenin içini ve kontrol kartını nemlendirip paslanma ve kartı bozma ihtimali var.

Yapıştırma seçeneği olarak, körüğü kapaktan çıkarıp iç yırtık kısmını hafif zımpara geçtikten sonra bu lastik yamalarında kullanılan bali tarzı bir yapıştırıcı var fiyatları da fena değildir, ondan sürüp, o yırtık kısma dışarıdan bir bant ile yapıştırıcı kapağa değmesin diye bantladıktan sonra makinenin kapağını kapatıp yapıştırıcı kuruyunca kapağı açıp bantı çıkarttıktan sonra test edin muhtamelen güzel bir yapışma sağlar ve esnek yapısını bozmaz. Bali tarzı yapıştırıcılar suyla titreşimle kauçuktan kendisini salar ama Lastik yama yapıştırıcısı lastiği birbirine kaynatarak yapıştırır.

Tavsiye ederimm.

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
691
57
Aynısı benimde başıma geldi. Bende de Bosch marka çamaşır makinesi var onun körüğü delinmişti, bende lastik yaması yaptım iki aydır su kaçırması kesildi. Tavsiye ederim.

001f01cdc17aee57145.jpg

Son düzenleme:
heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
491
35
Sanırım Vulkanize yapıştırıcı diye geçiyor tam emin değilim, görüntüsü kokusu vesaire bali gibi ama plastiği güzel kaynaştırıyor.
Ustam sizce şuna senş vereyim mi? Bisiklet lastiği için diyor ama bilemedim. Bunda yapıştırıcı hem kimyasal deterjanlara maruz kalacak hem sıcak suya hemde titreşime. Bisikletten farklı yani..

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
1,006
bisiklet dediğine bakma yapıştırıcı cinsi aynı, büyük araçlara da aynı yapıştırıcı uyguluyorlar ama tabi onlarda kullanılan yama parçası daha büyük ve araca uygun oluyor.

Titreşim kimyasal sıcak soğuk basınç hepsine dayanıyor lastikte.

Geri
Üst Alt