Samsung Makinesi Körükten Su Kaçırma.

heamvivma

Süper Üye
Puan 63
Çözümler 1
heamvivma
Merhaba başlıkta belirttiğim gibi makine kapağın altından su kaçırıyor. Bugün körüğe baktım az birşey yırtılmış. Ama sanırım bu yırttık bile yetiyor.

Bunun bir çaresi varmı yoksa körük değişimimi gerekli? Biraz araştırdım kimileri körüğü ters çevir vs demiş. Kimiside ters çevirirsen olmaz, aşağıda su tahliye delikleri var demiş. Bilemedim. Aranızda bu konuda bilgisi olan aydınlatabilirmi?

Makine modeli:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

1000274412.jpg

1000274420.jpg

1000274421.jpg

Ters çevirirsen neden olmaz, o körükle kazan arasındaki boşluğa biriken su küçük bir delik ile kazana akıtılıyor eğer ters çevirirsen orası hep su dolu kalır ve koku yapar.

Körük değişimi en uygun seçim olur. Akan su bir süre sonra gövdede paslanmaya sebep olur.

Eğer sorun sadece orası ise uygun bir yapıştırıcı ile yapıştırmayı deneyin. Baştan diyim Japon'un uygun olacağını sanmam. Isıya dayanıklı sıvı conta belki olabilir ama daha önce bu tarz bir uygulamada kullanmıştım çok yavaşta olsa zamanla eriyordu.

Para sorun değilse normal bir servis hizmeti görmesi en sağlıklısı.

Körüğü ters çevirirsen yeni durumda yere yakın olan altına delik açman lazım (orjinal delikler gibi) ki biriken su kazana girsin,denemekte fayda var :ok

Ters çevirirsen olsa bile oradan çıkacak olan su buharı makinenin içini ve kontrol kartını nemlendirip paslanma ve kartı bozma ihtimali var.

Yapıştırma seçeneği olarak, körüğü kapaktan çıkarıp iç yırtık kısmını hafif zımpara geçtikten sonra bu lastik yamalarında kullanılan bali tarzı bir yapıştırıcı var fiyatları da fena değildir, ondan sürüp, o yırtık kısma dışarıdan bir bant ile yapıştırıcı kapağa değmesin diye bantladıktan sonra makinenin kapağını kapatıp yapıştırıcı kuruyunca kapağı açıp bantı çıkarttıktan sonra test edin muhtamelen güzel bir yapışma sağlar ve esnek yapısını bozmaz. Bali tarzı yapıştırıcılar suyla titreşimle kauçuktan kendisini salar ama Lastik yama yapıştırıcısı lastiği birbirine kaynatarak yapıştırır.

Tavsiye ederimm.

Aynısı benimde başıma geldi. Bende de Bosch marka çamaşır makinesi var onun körüğü delinmişti, bende lastik yaması yaptım iki aydır su kaçırması kesildi. Tavsiye ederim.

001f01cdc17aee57145.jpg

Son düzenleme:
lastik yamasını lastik yama yapıştırıcısı ile kullanmak gerekiyor, bali vesaire tavsiye etmiyorum böyle yerlerde

lastik yamasını lastik yama yapıştırıcısı ile kullanmak gerekiyor, bali vesaire tavsiye etmiyorum böyle yerlerde
Sevgili salih, "lastik yama yapıştırıcısı" dediğini açıklarsan çok sevinirim , hani şu ısı ile olan mı yoksa başka bir şeymi :alala

Sanırım Vulkanize yapıştırıcı diye geçiyor tam emin değilim, görüntüsü kokusu vesaire bali gibi ama plastiği güzel kaynaştırıyor.

Sanırım Vulkanize yapıştırıcı diye geçiyor tam emin değilim, görüntüsü kokusu vesaire bali gibi ama plastiği güzel kaynaştırıyor.
Ustam sizce şuna senş vereyim mi? Bisiklet lastiği için diyor ama bilemedim. Bunda yapıştırıcı hem kimyasal deterjanlara maruz kalacak hem sıcak suya hemde titreşime. Bisikletten farklı yani..

bisiklet dediğine bakma yapıştırıcı cinsi aynı, büyük araçlara da aynı yapıştırıcı uyguluyorlar ama tabi onlarda kullanılan yama parçası daha büyük ve araca uygun oluyor.

Titreşim kimyasal sıcak soğuk basınç hepsine dayanıyor lastikte.

Sıvı conta vs denedim olmadı. En son gözü karartıp işe giriştim. 825 tl ye orjinal yedek parça aldım ve bugün taktım. İlk defa bu işe giriştiğim için biraz uzun sürdü. Ama şuan aynı işlemi yapmak istersem maksimum yarım saatimi alır. Rahat çalışmak için denge taşlarını sökmüştüm. Takarken tam sıkmadığım için gürültülü çalıştı makine. Tekrar söküp güzelce sıktım sorun kesildi.

Samsung mühendislerinede selam olsun. Bir körük değişimi için makinenin neredeyse her vidasını sökmek zorunda bıraktıkları için. :) aşağı yukarı 1500 tl cepte kaldı 😁

1000306592.jpg

07cb0592-1c26-4c36-a208-a59175b448b4-1_all_63585.jpg

Geri
Üst Alt