samsung çam.mak. kaçak akım rölesini attırıyor

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
bu tip makinelere aşina değilim. gözle, elle takip edilebilir mi, emin değilim. makineler gavur ölüsü gibi. yerinden çıkarsam, sorunun rezistansta olduğunu tespit edip, sipariş verip değiştirsem, ek bir arıza varsa yine bana heyheyler gelecek. servis kaydı açtırdım bakalım.
aynen takiple bulabilirdin. Neyse artık top serviste.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
oem rezistans da çok. 120-200 tl fiyatla bulunabiliyor. değiştirmeyi de yaparım. gözüm kesiyor. ama işte başka yerden çıkarsa diye olan tereddüt sıkıntı.
oem olduğunu düşündüğümüz ama aslında kalite olarak uzaktan yakından alakası olmayan tonla ısıtıcısı piyasada fink atıyor.

Gecen sene Şofben için rezistans almıştım.
Arkadaş kademeyi 3 getiriyorum su ancak ılık oluyor duş alman mümkün değil.

Bir tanıdık vasıtasıyla başka biryerden aldık.
Bingo 2 kademede duşu rahatlıkla alabilirsin.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Makinanın fişini ters çevir dene yine atarsa boşuna masrafa girme prizden topraklama kablosunu çıkar çalışır
Kaçakakım rölesini kullanmanın mantığını da anlatır mısınız? Şasedeki, makinanın toprak hattına verdiği akıma kapılan birinin olması halinde Can güvenliği tehlikeye giren ev halkıyla ilgili vebali kim alsın?

Lütfen bir tavsiyede bulunurken can güvenliğini ve oluşabilecek tehlikeleri göz önünde bulundurun!

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
şaşırmayın hocam. netice itibarı ile türküz. fişi ters çevir, bir iki yumrukla, o da olmadı, kapat aç denenen ilk şeylerdir. :krokop
Üstadım, şaşırmaktan ziyade korktum. Ama tepkimin sebebi fişi ters çevirmeye değil, toprak hattını devreden çıkarmayaydı. Fişi ters çevirirseniz bir ihtimal fazı doğrultan devrede sorun varsa cihaz ters ayaktan faz alır çalışır ya da çalışmaz. Ama toprağı devreden çıkarırsanız kaçak akımı cihazın şasesinden doğrudan kendinize alırsınız. Allah korusun. 😮

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
servis gelip, tahmin edildiği gibi rezistansı değiştirdi. eski rezistans kireç kaplı, iki yerden patlak çıktı. buna rağmen, rezistans değiştirilmeden k.a.r. ni attırmamıştı. demek ki bir kısmı halen çalışır haldeymiş. ama bununla yola çıkılmaz tabi ki.
neyse yeni rezistans ile makine işler hale geldi. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
servis gelip, tahmin edildiği gibi rezistansı değiştirdi. eski rezistans kireç kaplı, iki yerden patlak çıktı. buna rağmen, rezistans değiştirilmeden k.a.r. ni attırmamıştı. demek ki bir kısmı halen çalışır haldeymiş. ama bununla yola çıkılmaz tabi ki.
neyse yeni rezistans ile makine işler hale geldi. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
Rezistans patladığı için kısa devre oluşuyor.

Geri
Üst Alt