Estağfurullah. Yanlış anlaşılacak birşey yok. Daha önce de söylemişimdir, çok uzun zamandır yazıcı işine dokunmadım, o yüzden yanlış bilgi paylaşmamak adına araştırıyorum. Normal koşullarda gösterdiğiniz konnektörler native ölçümü yapar, ana chip üzerindeki konnektörlerden alınan akımla orjinallik kontrolü yapılır. HP neredeyse tüm ürünlerinde tonerlerin tamamının dolu olmasını ister. Daha doğrusu renkli grubu ayrı, Siyah grubu ayrı. Ancak burada şöyle bir karışıklık var. O konuda bir sorun varsa yazılım toner hatası verir ve kağıt çıktısı da alınmaz. Yani temassızlıkla ilgili o kısımdaki mantık yürütme yanlış.Peki bu ortak çalışma sebebi ile birisinde oluşacak temassızlık hepsini bozuk mu gösterir,
Yanlış anlamayın nasıl çalıştığını bileyim ki arıza sebebini kafamda bir noktaya toplayayım.
Açıkçası şu koşullarda benim savım aynı. Diğer ünitelerin sağlamlığını kendi koşullarınızda kontrol ettiniz. Drum ünitesini de yenisiyle değiştirdiğinizi hatırlıyorum.Tonerin kağıt üzerinde kalmamasını sağlayacak etkenler fiziksel olarak fuser (fırın da deriz.) ünitesinin sabitleme arızası, ya da sisin örneğinizde olduğu gibi voltaj değişimleri sonucu net komut alamamasıdır. Dolayısıyla maalesef ben yine kart diyeceğim.slowfood ne çıkarıma vardınız
toner resimlerini de ekledim, tozun dağılımında şeklinde ben bir kusur göremiyorum. Toz uyuşmazlığı gibi sorunlar olabilir mi? Toner tozu kaç volt ile yüklenir peki?Açıkçası şu koşullarda benim savım aynı. Diğer ünitelerin sağlamlığını kendi koşullarınızda kontrol ettiniz. Drum ünitesini de yenisiyle değiştirdiğinizi hatırlıyorum.Tonerin kağıt üzerinde kalmamasını sağlayacak etkenler fiziksel olarak fuser (fırın da deriz.) ünitesinin sabitleme arızası, ya da sisin örneğinizde olduğu gibi voltaj değişimleri sonucu net komut alamamasıdır. Dolayısıyla maalesef ben yine kart diyeceğim.
Toner tozu voltajla yüklenmez. Manyetik alandan etkilenerek yapışır. Tabii ki kalitesiz toner tozu olabilir bu durumda eğer kaynak toner tozu ise çözümü çok kolay.toner resimlerini de ekledim, tozun dağılımında şeklinde ben bir kusur göremiyorum. Toz uyuşmazlığı gibi sorunlar olabilir mi? Toner tozu kaç volt ile yüklenir peki?
Hmm, bu durumda kalitesiz toner tozunun yapışma konusunda da sıkıntıları olabilir o zaman, belki kalitesiz toz ile doldurulmuştur, dolumdan sonraki ilk sayfalarda da eski orjinal tozu sayesinde çıktılar alabildik, sonra doldurulmuş toza geçinde boş atmaya başladı? Araçta sallanınca da eski tozlar karıştığı için onun sayesinde parlak da olsa çıktı alabildik.Toner tozu voltajla yüklenmez. Manyetik alandan etkilenerek yapışır. Tabii ki kalitesiz toner tozu olabilir bu durumda eğer kaynak toner tozu ise çözümü çok kolay.