Bütün olay bu.
Şu A'nın önüne eklenen her plus yıkama performansından bir tık daha çalıyor. Evde presostatı bızıklamak yemediği için hatunun görmez tarafından su dehliyorum içeri. Özellikle benim yağırlı çamaşırlarda.
Arçelikleri taktir ediyorum bu noktada. Ekstra su butonu var.
Bu arada kim ne derse desin sıcaklığı 50 derece ve üzerine çıkarmak kiri pişiriyor. Onun yerine en uzun programı, mümkünse daha da uzatarak (lekeliler yoğun programında lekeliler tuşuna basarak / bkz: bosch maxx 7) bol su ile çarpa çarpa yıkatmak. O zaman 30-40 derecede cillop gibi sonuç alıyorum dandik 3 harfli market deterjanları ile. Sonuçta işi yapan aynı benzen halkalı yüzey aktifler.
Bulaşık makinasında da aynı numarayı yapıyorum (su eklemiyorum elbette) Eko program kullanıyorum. Tek numarası suyu çevirdiği süreyi uzatıp sıcaklığı düşürmek. Zira suyu ısıtmak ve o ısıyı korumak makinaya en çok enerji harcattıran iş. Öteki türlü sadece motor çalışıyor.
Bu arada suyun kalitesi de çok önemli bana göre. Eğer su kaba ise girişe bir silifoz filtre takarak ucuz yollu bir çözüm üretebilirsiniz. Gıda tipi silifozlar pahalıdır ama endüstriyel silifozlar işinizi ucuza görür. Bir 10" housing ve silifoz, bitti gitti.
Suyum çok dandik, canım da biraz para harcayıp fantağzi yapmak istiyor derseniz de silifozun önüne sediment filtre ekleyip bi tık daha arttırırsınız su kalitesini.