Samsung 55RU7400 vs LG 55UM7450

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
32
[SUP]55ru7400 var smart ta sorun yasamazsin googdan film sitesi sectigim anda 12 mblik internet ile 1 saniyede site komple hazır açılıyor bastığım anda Netflix YouTube fln zaten seri görüntü olarak bence gayet yeterli normal yayınlara fazla bile imkan olsa LG kumandasi olsa keşke Air mouse özelliği fln Samsung servisi ben seviyorum yan battı yok sorun onlardaysa hallediyorlar LG alicak olsam nanocel gücüm yetse kesin LG derim kumanda ve weibos için giriş seviyesi için Samsung derim kumanda ve webosdan vazgeçerim ama nanocel Samsung üst seri panelleri ile başa baş olduğunu düşünüyorum yazılım ve kumanda konforu olarak Samsung geçtiğine göre üst serilerde LG kesinlikle saygılarımla [/SUP]
Çok teşekkür ederim,

Bende LG Nanocell diyordum ama bazı sözde bilir kişiler aşırı derecede gömüyor nanocell hikaye falan diyorlar, IPS'de parlaklık kontrast yok deyip duruyorlar adamı korkutuyorlar.

K Çevrimdışı

kızılelma34

Yeni Üye
18 Mar 2019
35
35
Çok teşekkür ederim,

Bende LG Nanocell diyordum ama bazı sözde bilir kişiler aşırı derecede gömüyor nanocell hikaye falan diyorlar, IPS'de parlaklık kontrast yok deyip duruyorlar adamı korkutuyorlar.
Nanocel süper bir cihaz parasida güzel ben şahsen 7400 u ikinci el aldım ama nasıl henüz on gunlukdu kutuda. Cikmis servis kurmuş geri koymuşlar Teknosa faturalı 600 TL daha uyguna geldi 3800 e aldim böyle birşeyde bakılabilir ekmek arası değil sonucda bir aylık fln bir TV alınabilir faturası önemli nereden alındığı servisin kurduğu fiş fln

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Çok teşekkür ederim,

diyen kim arkadaş?

"gömme" biraz fazla olmuş ama uçtuğu da hiç yok!
"hikaye" de kısmen doğru kısmen yalnıştır,bunu açman gerekiyor??

ve IPS de parlaklık sorunu vardır,örneğin benim için yoktur ama çoğu kişi içinde vardır
hele hele "HDR" işin içine girdiği zaman! benim HDr ile de işim yok ama HDR li diye adam
panel alıyorsa bunu da isteyebilir!

ve Contrast ta çok kötüdür IPS ler,gerçi bu da kişiye göre ve izleme ayarlarına göre değişse de
bu devirde herhalde hiç kimse 800:1 veya 950:1 CR oranı da istemez değilmi?

ama sen korkma devam et,IPS uzman adam için iyi dir veya çok iyidir v.s IPS alacak adam işi
biliyorsa sorun olmaz ama bilmiyorsa sonra sorun olur,ya da hiç bir şeyden anlamıyorsa yine
sorun olmayacaktır yani korkmaya gerek yok,bundan sonrası kişinin ne alıp da neyi alacağını
bilmesiyle ilgilidir!

Ve LGE TR yaramaz kardeşim,gerçi çoğu sıkıntılı ama LGE/TR en sıkıntılısıdır!

şimdi gelelim hangisi alınır olayına;örneğin SM9500(TR de yok!) sanırım SM9000 TR de vardır
bunlar en üst seri panel kullandıkları ama FILM de çuvallayan TV leridir! ancak bence yine
alınabilir(IPS faktörünü bilenler için tabiki) ama çok ciddi pahalıdır ve bu para da IPS için verilmez!
ama elinde 2.veya 3.panel alacak adam için IPS leri de biliyorsa ve de parası varsa alınır paneldir
örneğin ben böyle birisi olsam alırım ama TR de 9500 yok,diğerini ise zaten almam

veya son olarak kimisi parasına göre odaklanır kimisi başka bir şeyini sever ona göre davranır neticede bunların hepsi
bir şekilde müşterisini buluyor

LGE de ilk günden beri kuraldır,en üst serisi alınır panellerdir! yine IPS i bilenler için
millet forumlarda bilip bilmeden sallıyor,örneğin IPS de contrast beş para etmez ama "aydınlık sahne"
performansın da ise en doğru resmi IPS üretiyor! en iyi monitörler(prof.olanlar tabiki) her zaman IPS neden oldu??
LAG değeri daha düşüktür! ama TV yi üreten üretici işi iyi bilmiyorsa LAG kötü olur ama Toshiba(eski Toshlar)
ise LAG de alemin Kralı olur gibi faktörler vardır ki bende böyle bir Tosh IPS panelim vardır üstelik 3D lidir
ve LAG daha fazla olması gerekirken sıfıra yakındır LAG

gibi bazı IPS artıları da vardır,IPS in en üst panellerini kimse kullanmıyor(örneğin SM9500 böyledir)zaten fiyatından belli
oluyor! benim kullandığım panel de IPS ve en üst serisidir(bu devirde tabiki ama bugünde süper dir modeli 2011)

millet "kağıt üstü" verilere bakarak sallıyor yaw,adam FILM ci değilse(prof.düzeyde)IPS ona hitap eder!
hatta daha da iyi gelir

bitmedi daha eskiden "capon Tosh" IPS lerin Kralını yapardı!
günümüzde böyle Kral TV(IPS li) yapan kalmamıştır) biraz Panasonic var o da TR yoktur
Philips de en üst seri Nano ise bu TVler LGE den çok daha başarılıdır

gibi yaz yaz bitmeyecek IPS gerçekleri vardır! bütün bunları bilmeyenler IPS dandik der kısaca
ve bu da sözüm ona yorum olarak kalır!

VA ları herkes biliyor ama IPS gerçeklerini kimse bilmez,adam "filimciyim" der,gider ayarlarına bakarım herifin
ne kadar süper filimci olduğunu şak diye anlarım! alakası yok adamın filimle filan laf aramızda

K Çevrimdışı

kızılelma34

Yeni Üye
18 Mar 2019
35
35
55ru 7400 de d smart bağladım tek kumanda ile kanal değişim ses aç kapa yapıyor sorun yok ama d smart kutusunu kapatmaya illa kendi kumandasında mi yaomaliyim yoksa bir ayarı var mı bu tek kumanda özelliği güzelmiş bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
bazı durumlarda Dekoker lar TV nin kumandasıyla kapanmaz! normaldir bu durum
öncelikle bunun için her iki cihazdan da "HDMI CEC" ayarlarını yapman gerekiyor!
ancak bu da bazı durumlar da iş görmez haberin olsun

senin dekoder hangi marka bilmiyorım ama bizde de vardı aynen kapanmıyordu mecburen
kendi kumandasıyla OFF yapıyorduk

K Çevrimdışı

kızılelma34

Yeni Üye
18 Mar 2019
35
35
bazı durumlarda Dekoker lar TV nin kumandasıyla kapanmaz! normaldir bu durum
öncelikle bunun için her iki cihazdan da "HDMI CEC" ayarlarını yapman gerekiyor!
ancak bu da bazı durumlar da iş görmez haberin olsun

senin dekoder hangi marka bilmiyorım ama bizde de vardı aynen kapanmıyordu mecburen
kendi kumandasıyla OFF yapıyorduk
Saol hocam tesekkur ederim

illetyus Çevrimdışı

illetyus 

Yeni Üye
10 Nis 2020
23
45
LGE nin sadece 9xx serileri kısmen daha kaliteli ve iyi dir ancak pahalıdır,en üst serisi de TR de zaten yoktur
8/7 ler daha alt serilerdir,bunlar da fena sayılmaz ama aynı paneli kullanan başka markalarda var
(ben sadece "NANO-LED" olanlardan bahsediyorum!!) Philips ve Grundig örneği gibi

Not;Grundig de resim kalitesi iyi ama diğer her bir şeyi yaramaz özellikle de SMART desteği
Philips Android dir kimisi için tercih nedeni olabiliyor

ancak Nano lar pahalı paneller dir!

Hocam Philips panelleri LG'den mi alıyor?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
evet LGD den alır,ancak şimdiler de başka(daha da ucuz)Çin işi paneller de kullanıyor ki bunu artık Sony dahil
herkes yapıyor:kiskis

IPS lerin,TV ler de en iyileri Nano-LEd olanları dır bunlar da sadece LGE/TPV(Philips)/Grundig v.s gibi TV ler de kullanılıyor

bunlara bakarak buradan değerlendirmek yalnış olacaktır,bu "panel" tipi işleri eskiden daha belirgin veya iyiydi v.s
günümüzde böyle kaliteli veya üst düzey paneller takılmadığı için ben ce sizler de panellere fazla takılmayın
gidin görüntüye bakın veya Smart v.s işlerine bakın hepsi budur

Geri
Üst Alt