Samsung 55Q60R nasıldır?

Ü Çevrimdışı

Ümit.

Yeni Üye
30 Tem 2019
19
33
Yardımcı olabilirsem, araştırıp ru7400 aldım ancak şu anda iade sürecindeyim.
İade sebebini anlattığınız bir konu var mı, kısaca bahseder misiniz? Ben fiyat bakımından birbirine yakın sony ve samsung televizyonlar arasında kaldım diyebilirim. 7 bin lira civarında bu iki model qe55q60ra ve sony 55xf9005, en azından samsung tarafında bilginiz varsa o da tercihim açısından yardımcı olur. Teşekkürler.

C Çevrimdışı

creatures

Aktif Üye
17 Tem 2019
72
42
İade sebebini anlattığınız bir konu var mı, kısaca bahseder misiniz? Ben fiyat bakımından birbirine yakın sony ve samsung televizyonlar arasında kaldım diyebilirim. 7 bin lira civarında bu iki model qe55q60ra ve sony 55xf9005, en azından samsung tarafında bilginiz varsa o da tercihim açısından yardımcı olur. Teşekkürler.
Q6 ile samsung’un nu8000 i hemen hemen eş değer gözüküyor. Sony seçim olarak daha iyi olur.
Görüntü spesifik Titreme (sabit görüntüde, kamera hareket ettiği zaman) ile parlaklık yansıması hoşuma gitmedi o yüzden iade ettim. İdare edebilecek (ortalama) bir tv yine de.
Aşağıda test sonuçlarına bakabilirsiniz.

Ü Çevrimdışı

Ümit.

Yeni Üye
30 Tem 2019
19
33
Q6 ile samsung’un nu8000 i hemen hemen eş değer gözüküyor. Sony seçim olarak daha iyi olur.
Görüntü spesifik Titreme (sabit görüntüde, kamera hareket ettiği zaman) ile parlaklık yansıması hoşuma gitmedi o yüzden iade ettim. İdare edebilecek (ortalama) bir tv yine de.
Aşağıda test sonuçlarına bakabilirsiniz.
Alacaksam q6 mı nu8000 mi diye kapı kapı gezmeyeyim yani, hangisi stoktaysa ve fiyatı uygunsa alayım geçeyim yani. Peki hocam sony'nin araştırdım kağıt üzerinde neredeyse bütün özellikleri az da olsa daha iyi fakat samsung'un bu input lagı 10ms civarındayken sony'de 25ms civarında, tv'den bağlayıp film vs izleyen az da olsun oyun oynayan biri için çok fark oluşur mu bilginiz var mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dizi izlemek için alsam 2000tl satılan bir şey alıp geçerim, bütün derdim pc takıp kaliteli filmleri, oyunları iyi görebilmek.

C Çevrimdışı

creatures

Aktif Üye
17 Tem 2019
72
42
Alacaksam q6 mı nu8000 mi diye kapı kapı gezmeyeyim yani, hangisi stoktaysa ve fiyatı uygunsa alayım geçeyim yani. Peki hocam sony'nin araştırdım kağıt üzerinde neredeyse bütün özellikleri az da olsa daha iyi fakat samsung'un bu input lagı 10ms civarındayken sony'de 25ms civarında, tv'den bağlayıp film vs izleyen az da olsun oyun oynayan biri için çok fark oluşur mu bilginiz var mı?

Dizi izlemek için alsam 2000tl satılan bir şey alıp geçerim, bütün derdim pc takıp kaliteli filmleri, oyunları iyi görebilmek.
Qledlerde 7 ve üzeri tavsiye ediliyor.
Sony deki 9005 seris qled, oled den hemen sonra iyi görüntü veriyor.
Bahsettiğim sitede çeşitli kategoriler var gaming de var. Sizin bahsettiğiniz gibi sony daha altlarda kalmış. Amaca yönelik seçin önemli.

Ü Çevrimdışı

Ümit.

Yeni Üye
30 Tem 2019
19
33
Qledlerde 7 ve üzeri tavsiye ediliyor.
Sony deki 9005 seris qled, oled den hemen sonra iyi görüntü veriyor.
Bahsettiğim sitede çeşitli kategoriler var gaming de var. Sizin bahsettiğiniz gibi sony daha altlarda kalmış. Amaca yönelik seçin önemli.
Teşekkürler yorumunuz için, site de aydınlatıcı olacak. Fakat 7'ler 9 liralar civarında, 7 lira sınır benim için, o paraları televizyona vermek pek mantılı gelmiyor. Input lag daha çok oyun gibi ekranın bizden aldığı komuta tepkimesi oluyor sanırım, pc'den yüksek kalitede film izlemek istediğimde bir fark oluşmaz sanırım. O zaman film odaklıysam ki öyle sony alayım, oyun oynayacağım ben diyen q60 alsın, her ne kadar önerilmese de 10ms tepkime süresi çok iyi duruyor.

Yeni televizyon olarak kendinize ne bakıyorsunuz? Gözünüze kestirdiğiniz bir model var mı başka?

C Çevrimdışı

creatures

Aktif Üye
17 Tem 2019
72
42
9005'deki panel QLED'miymiş? :alala
Yok değil tabii görüntü kalitesinden bahsediyorum. Genel görüş qled-oled lerden sonra geldiği yani en iyi led kullanımı sağladığı. Qled’in giriş seviyesi olan q6 hariç.

Ü Ümit. Bir ara kampanya yaptılar yaklaşık iki hafta önce sony de 55” 6000 tlye düştü.
Mağazada gördüğüm kadarıyla da iyi görüntüsü. Edge lit değil full array - direct lit kullanılmış. Bu arada 2019 serisi daha iyi makul fiyata inerse onu tercih etmek lazım.
Lakin ben 65” baktığım için fiyat seviyesini çok çok aşıyor. Ben de 7 civarlarına bakıyorum olmadı boyut küçülteceğiz. Qled 7 7000 civarları olursa olabilir diye düşünüyorum. Kampanya denk gelirse ne ala

Ü Çevrimdışı

Ümit.

Yeni Üye
30 Tem 2019
19
33
Yok değil tabii görüntü kalitesinden bahsediyorum. Genel görüş qled-oled lerden sonra geldiği yani en iyi led kullanımı sağladığı. Qled’in giriş seviyesi olan q6 hariç.

Ü Ümit. Bir ara kampanya yaptılar yaklaşık iki hafta önce sony de 55” 6000 tlye düştü.
Mağazada gördüğüm kadarıyla da iyi görüntüsü. Edge lit değil full array - direct lit kullanılmış. Bu arada 2019 serisi daha iyi makul fiyata inerse onu tercih etmek lazım.
Lakin ben 65” baktığım için fiyat seviyesini çok çok aşıyor. Ben de 7 civarlarına bakıyorum olmadı boyut küçülteceğiz. Qled 7 7000 civarları olursa olabilir diye düşünüyorum. Kampanya denk gelirse ne ala
Q7 o fiyata inerse en iyi seçenek olur, dün akşam teknosa q7 8099 liraya düştü, bu fiyatlardan aşağıya düşeceğini sanmam. Belki bu aralar dövizde sert bir düşüş yaşanacak diyorlar, ama olur mu? Düşse ne kadar elektronik fiyatlarını etkiler bilemiyorum. Sony'de ise F9 fiyatına G8'ler var yeni fakat bariz görüntü olarak geri bir televizyon, G9 da zannetmiyorum 7 binlere insin, iyimser fiyatı 9-10'larda dolaşıyor.

zatrox Çevrimdışı

zatrox

Aktif Üye
5 Haz 2019
73
41
Hocam ben Sony 55XF9005 aldım ama ne yazık ki ekranda çıkan lekeler nedeniyle kurulumdan geri gönderdim. Yeni cihaz bekliyorum.

Geri
Üst Alt