N Çevrimdışı

Nickneyime 

Aktif Üye
30 Nis 2020
90
32
kulübe katılacam gibi duruyor.
Ben robx r7 kullanıyorum memnunum ama alan temizliği deyince bazen başka odaya gidebiliyor ve harita silinebiliyor. Satış sonrası hizmet konusunda da çok ilgililer. Çöp istasyonuna gerek yok derseniz de robogil 500b modelini tavsiye edebilirim. Yıllık ücretsiz bakım hizmeti, mop için suya sirke vb. köpüksüz temizlik ürünleri de konulabileceğini iddia ediyorlar. Fakat sanırım cihaz yere çok yakın eğer 2 cm üzerinde bir yer varsa çıkamayabilir.

K Çevrimdışı

k4pt4n

Yeni Üye
24 Kas 2018
5
36
mop 2 pro vs mop 2 pro plus

bu iki süpürge arasındaki fark nedir ? siz olsanız hangisini tercih edersiniz

S Çevrimdışı

silverman

Yeni Üye
10 Tem 2019
20
43
TCL sweeva 6000 robot süpürge modeline denk gelen oldu mu var mı bilgisi olan. Bir anda 4800 liraya işimizi görür mü dedim. Bir de 360 s10 modeline takıldım.

Araştırdıkça o kadar çok şey çıkıyor ki karşıma. Çöp boşaltma istasyonsuz istiyoruz bu arada.
Geç gördüm, umarım işinize yarar yorum. Öncelikle belirtmek isterim ki 12 yıl boyunca roomba kullandıktan sonra robotun bozulması yüzünden Tcl ürününü kullanmaya başladık. Haritalaması ve süpürme performansı bizi tatmin etti. Uv lambalı olması bizim tercihimizi etkiledi. Toz hazneli olan model şuanda trendyol da indirimde. Toz haznesiz bu cuma bime yeniden geldi. Bence tam bir fiyat performans ürünü. Ben alırken adam akıllı yorum yoktu. Şuanda çok fazla yorum oluşmaya başladı. Çok fazla memnuniyet var. Roborock s7max, mop pro 2 ile kıyaslamalarda eksikliğinin olmadığı belirtilmiş. Siz de inceleyin yorumları.

MutluTEKİR Çevrimdışı

MutluTEKİR 

Aktif Üye
29 Tem 2022
215
34

plusın gücü, süpürme süresi çok daha fazla. harita çıkarmak için pro lazer kullanırken, pro plus kamerasıyla çok daha kompleks bir şekilde çalışıyor, bu nedenle 3d nesne tanıma özelliği var.

Muhammet Sarıçam Çevrimdışı

Muhammet Sarıçam 

Süper Üye
20 May 2018
751
34

Ben pro 2 kullanıyorum. Öncelikle, eviniz büyükse pro 2’yi direk eleyin. Çünkü batarya kapasitesi az. Mop 2 pro’da sensörle haritalandırma yaptığı için kameralı modeller gibi iyi değil. Pro plus bu serinin en iyisi bence.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
Ecovacs T9 ilgili tecrübelerim.

Öncelikle samsung marka telefonlarda haritayla ilgili problem var.

Telefon dili Türkçe olduğunda harita gözükmüyor telefon dilini ingilizce yapınca harita gözüküyor bu sorun güncelleme sonrası yaşanmış önümüzdeki guncelleme de çözüleceğini düşünüyorum.

iyi yazılım lidar,kamera ve sensörler yardımıyla çok iyi işler çıkarıyor.
pata küta sağa-sola vurmadan girebileceği her girip çıkabiliyor.
bazen nesnelere nazikçe ince dokunuşlar yapıyor.

krom kanepe ayaklarına karşı ciddi takıntısı var. basit bir alan olmasına rağmen kafasını karıştırıyor çok defa etrafında turlamasına neden oluyor
önümüzdeki gunlerde ayakları değiştireceğim.

bence en iyi özelliğinin titreşimli mopunun olması.
zemine yaptığı vuruşlar sayesinde parke yüzeyinde leke bırakmıyor.

temizlik yaptığı alan yaklasik 70m2
(girmediği, alan çıkınca)

orta seviye vakumda yaklaşık %35 şarj tüketiyor.

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

bugi03

Aktif Üye
23 Mar 2021
54
30
Merhabalar. 3 model arasında kaldım, evde 2 tane kedim var. Haftada 1-2 kere genel süpürme yapması bana yeter. Genellikle akşam çalıştıracağım için hem çok gürültülü olmaması hem de karanlıkta işini yapabilmesi benim için çok iyi olur. Üç model arasında kaldım harici tavsiyeniz olursa değerlendirmek isterim. Teşekkürler şimdiden.

iRobot Roomba j7​

Ecovacs Deebot T9​

Roborock S7 Vmax​

MutluTEKİR Çevrimdışı

MutluTEKİR 

Aktif Üye
29 Tem 2022
215
34
Merhabalar. 3 model arasında kaldım, evde 2 tane kedim var. Haftada 1-2 kere genel süpürme yapması bana yeter. Genellikle akşam çalıştıracağım için hem çok gürültülü olmaması hem de karanlıkta işini yapabilmesi benim için çok iyi olur. Üç model arasında kaldım harici tavsiyeniz olursa değerlendirmek isterim. Teşekkürler şimdiden.

iRobot Roomba j7​

Ecovacs Deebot T9​

Roborock S7 Vmax​

Bende roomba 960 var, arkadaşlarımda xiaomi. hepsi aynı işi görüyor. Stabilite isterseniz roomba. j7 ye o kadar fazla para vermek yerine i3 ün toz hazneli istasyonlu modelini almanızı tavsiye ederim. 960'da belki de tek sorunumuz haznenin nispeten çabuk dolması.

B Çevrimdışı

bugi03

Aktif Üye
23 Mar 2021
54
30
Bende roomba 960 var, arkadaşlarımda xiaomi. hepsi aynı işi görüyor. Stabilite isterseniz roomba. j7 ye o kadar fazla para vermek yerine i3 ün toz hazneli istasyonlu modelini almanızı tavsiye ederim. 960'da belki de tek sorunumuz haznenin nispeten çabuk dolması.
Yorumunuz için teşekkür ederim i serisi önerdiğiniz için söylüyorum. i7 toz haznesi olmayan modelde bütçeme göre uygun kalıyor aslında o cihaza ne diyorsunuz?

MutluTEKİR Çevrimdışı

MutluTEKİR 

Aktif Üye
29 Tem 2022
215
34
Yorumunuz için teşekkür ederim i serisi önerdiğiniz için söylüyorum. i7 toz haznesi olmayan modelde bütçeme göre uygun kalıyor aslında o cihaza ne diyorsunuz?
Detaylı olarak farklarına bakmadım hiç alma arifesinde olmadığımdan. Fakat iphone gibi nispeten daha az özellik ekleyip sunuyorlar. Sanırım i serisinde odalara ayırma özelliği geldi irobot 900 serisi üstüne, j serisinde de kamera özelliklerini geliştirip evcil hayvanın dışkısını ve kabloları görüp bunların etrafından dolaşma özelliği getirdiler zannediyorum.
960 kullanıcısı olarak ben şu anda toz boşaltma istasyonu olan bir model kullanmak isterdim. Kabloları toplamak 2 dk almıyor, hayvan dışkısını pas geçme özelliği de bence gerek yok, kedilerinizin öyle bir huyu yoksa eğer.
Fiyat performans açısından xiaomi vacuum mop pro 2+ ı da tavsiye edebilirim.

G Çevrimdışı
19 Haz 2019
137
58
Robogil 500B Stella modeli

İlk robot süpürge deneyimim olduğunu göz önüne alarak diğer marka modeller ile karşılaştırma yapamıyorum. Kampanyadan faydalanarak Robogil firmasının sitesinde 25.10.2022 tarihinde siparişi geçtim, 28.10.2022 tarihinde robotu denemeye başladım. Tuya programı ile robot bağlantısını yaptım. Tabii bayağı uğraştırdı beni. Müşteri hizmetlerini aradım ama açan olmadı, bunda gecenin bi yarısı olduğunu düşünerek çok da kafaya takmadım açıkçası. Yalnız hata ne programda, ne robotta ne de modemdeydi. Hata direk bendeydi, çünkü ben akıllı ne hikmetse her defasından ev ağımın şifresini yanlış girmişim (göz yanılsaması, algı bulanıklığı falan ). Neyse bağlantıyı kurunca dili hemen Türkçe yapıp ilk haritalamayı çıkarmak için robota yol verdim. İlk haritalamayı standart-x1 (bir yönlü temizlik)-fırçalı olarak ve şarj %100 olarak yaptım. 94 dakikada 86m² alan temizliği yaptı, şarjı %20’ye düşünce şarja döndü. Şarjı %80 olunca eksik kalan yere gidip kaldığı yerden görevini tamamladı. Toplamda 88 m² alanı 97 dakikada tamamlamış oldu. Böylece ilk haritalamayı eksiksiz çıkarmış oldu. Ama garip şekilde odaları bölerek haritalama yaptı. Programdan oda birleştirmeye girerek bölünmüş odaları manuel olarak birleştirip, isimlerini verdim. Halen o ilk haritayı kullanıyorum. Yalnız odaları birleştirme yapmadan önce yatak odasındaki yatağın olduğu yeri gösteren harita, oda birleştirmesinden sonra yatağın altını temizlik yapılmayan alan olarak işaretledi. Bu da “oda temizliği” modunda yatağın altına girmeme sorunu yaptı. Ama ilginçtir ki “alan temizliği” modunda yatağın olduğu bölgeyi seçince hiç sorunsuz olarak yatağın altını temizliyor.

Şarjı en fazla doğal olarak halı yoğunluğu fazla olan odalarda harcadı. Bunda halı tipi de önem kazanıyor. İkinci sırada ise mobilyası (koltuk, yatak, sandalye v.s.) fazla olan odalarda harcadı. Tabi bu gayet doğal. Shaggy (şagi) halılarda ( bende tam shaggy sayılmayan 2 adet, orta boy sayılacak halı var) kenarlardan çıkarken bazen zorlandı, bazen de hiç zorlanmadı. Tabi bu halının üstüne köşeden çıkmaya çalışınca zorlanma oldu.

İlk süpürme işlemini doğal olarak mutfaktan başlattım, çünkü evde 5 yaşında çocuk olunca haliyle mutfakta çok kırıntı oluyor. Standart-1x (bir yönlü) temizlik başlattım. 9 dakikada 12 m² alan temizledi, tabi buna temizlik denirse! Çünkü ıslak zeminde halıya çıkarken, halı kenarına çarpınca kırıntılar dökülüyordu. Hep böyle olursa sıkıntılı diye düşünmeye başladım. Hatta bunu gören hanımda söylendi, aldığın robot bu mu diye. Ama robot süpürgelerin mantığı bu değildi. Çekim gücü en ekonomik ayarda, ve 1x temizlikte hergün yapılması gerektiğini (forumları takip ederek-videoları izleyerek, az çok bildiğim için) çok fazla sorun etmedim, (etmemeye çalıştım, ne de olsa ilk robot süpürge deneyimiydi bu benim için). Dediğim gibi mutfakta çeşitli zamanlarda 4-5 kere temizlik yaptırınca şu anda (hanım da dahil) robot süpürgeyi iyi ki almışız dedik.

Telefonum android, hiç bağlantı kopması yaşamadım. Saniyelik gecikmeli de olsa nerede ne yaptığını görebiliyorum. Haritayı bir kez kaydırmasına rağmen şarja gönderince düzeltti ve hala stabilitesini korumaya ısrarla devam ediyor. İstediğim temizleme modunda istediğim şekilde temizlik yaptırabiliyorum, sadece x2 temizlik istersem “alan temizliği” modunu kullanıyorum.

Şimdi her gün 1 veya iki odayı ekonomik-1x-sessiz modda görev vererek temizletiyorum, anında gidip halledip geliyor. Şarja gelince temizliğini illa ki yapıyorum. Açıkçası ben memnunum. Tavsiye derseniz, yine bana göre (daha çok kullanıp deneyimlerim arttıkça yorumda güncelleme yaparım) şimdilik kesinlikle tavsiye ederim.

Tabi emiş gücünün 2500-3000 Pa olmasını, pilin kapasitesinin de 3200-5200 mAh seviyelerinde olmasını isterdim. Ve lidar-kamera olmasını, nesne tanımasını da. Gel gör ki istekler bu yönde olunca fiyatlarda uçuveriyor. Ben 500B Stella’yı kampanyadan 7.999 TL’ye aldım fakat 02.11.2022 tarihi itibari ile 9.499 TL olmuş – bu kötü oldu – fakat kampanya 200 adet ile sınırlıydı. Bana göre f/p oranı iyi olan bir süpürge aldığım için memnunum.

Stella’yı almadan önce radarımda olan ciddi ciddi almayı düşündüğüm robotlar şunlardı:

• Ecovacs AIVI T9 (Amazon – Almanya bir ara 300€ düşmüştü – yurtdışından getirmesi zaman alacağından ve de garanti olayı problemli olduğundan vazgeçmek zorunda kaldım)
  • 360 S10 -7.800 TL civarındaydı (servis sorunu olması, bir takım kronik sorunları olması, yedek parça sorunu –benim inceleme yaptığım sıra sherman satış yapıyordu, şimdi Ankara menşeli roborge firması da satış yapıyor ve yedek parça tedariği düzelmiş diyorlar - nedeniyle tercih dışı kaldı)
  • Fantom Galaxy XY-38 – 5.050 TL – ucuz olması en büyük avantaj olmasına karşın yapay zeka olmaması, servis olayını iyi olmasına karşın yedek malzemenim tedariğinin zor olması (yorumlara bakarak)

Eksi yönlerinden bazıları;

• “oda temizliği” modunu seçip görev verdiğimde 2x (2 yönlü temizlik) seçili olmasına rağmen x1 (tek yönlü) temizlik yaptı. “alan temizliği” seçerek gönderdiğimde x2 olarak temizlik yapıyor.
  • Halıya çıkarken, halı kenarına çarpma anında kırıntı dökebiliyor.
  • Süpürme işlemine ilk önce kenar temizliği ile başlayarak haritası çıkmış dahi olsa odanın tekrardan (muhtemelen eşyaların yerinden oynamasına karşı tedbir olarak düşünülmüş olabilir) haritasını alıyor, akabinde temizliğe başlıyor.
  • X2 modunda “alan temizliği” modunda gönderdiğimde ilk önce kenar temizliği yaparak yatay veya dikey temizliğe geçiyor. Arkasından x2 olduğu için yataysa dikey, dikeyse yatay ikinci turuna geçmeden yine kenar temizliğine başlıyor ki bu bana mantıksız geldi. İlk kenar temizliği yapıp hemen diğer yönlü temizliğe geçmesini beklerdim açıkçası. X2 temizlikte sabit koltuk, yatak ayaklarında da aynı şekilde temizlik yönü değiştiğinde çift dikiş geçişleri mutlaka yapıyor. Hem zaman kaybı, hem enerji kaybı hem de ömürden yiyor. Bana göre bu yazılım güncellemesi ile düzeltilmesi gereken bir sorun.
  • Robotun “durumsal farkındalık -AI” olayı bir kez oldu bende. O olayda “oda temizliği” görevinde kendi şarj aletinin ince kablosuna dolandı, çıkamayınca elle müdahale etmek zorunda kaldım. Robotu kapattım, şarj aletinin önüne taşıyıp robotu açarak şarja yolladım. Bir gün şarjda bıraktıktan sonra ertesi gün başka bir yere göndermek için görev verince robot doğal olarak neredeyim, etrafımda neler var diye sağı solu dolaşıp şarj aletinin karşısına geldi. Şarj aletine girmeden verdiğim görevi yapıp geldi.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959

iRobot Roomba j7​

Ecovacs Deebot T9​

Roborock S7 Vmax​

Merhaba kediniz var silikon-kauçuk fırcalı modeller yerine kıl fırçalı modellere bakın kıl,tüyü daha iyi toplayacaktır.

İrobot roomba j7 sadece kuru temizlik yapar moplama özelliği yok.
ecovacs deeboot şuan aktif olarak kullanıyorum kafanıza takılan herşeyi sorabilirsiniz.
roborock s7 vmax bütçeniz yetiyorsa diğer ürünlere bakmayın bile ama rakibi Ecovacs Omni X1 gözatın.

Geri
Üst Alt