REGAL 48R6520F Ürün Bilgilendirme Konusu

M Çevrimdışı

~mustafa~

Aktif Üye
12 Mar 2018
53
Evde internet olmadigi icin girayin programini indirdim kurulumsuz olanı ve mesela movie sense ozelligini actim bt yide actim ama bir turlu TV menüde gözükmüyor
Acaba anakartta mı yok yani harici blutooth mu almam gerekiyor
Birde hocam kusura bakma bu pixxilence mevcutmu nasil acariz

O Çevrimdışı

ofc80

Yeni Üye
5 Nis 2018
1
44
Ado hocam 43 inç regal tv ile 48 inç aynı özellikteki hd regal tv yi karşılaştıracak olursak veya 50 inçi ,ekran büyüyünce görüntü kalitesinde olumbir kayıp olur mu? Bir de 50 inç ve üstü inçlerde uhd tvler mevcut hd tv yayınlarında görüntü kalitesinin artmasına fayda sağlar mı?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ado hocam 43 inç regal tv ile 48 inç aynı özellikteki hd regal tv yi karşılaştıracak olursak veya 50 inçi ,ekran büyüyünce görüntü kalitesinde olumbir kayıp olur mu? Bir de 50 inç ve üstü inçlerde uhd tvler mevcut hd tv yayınlarında görüntü kalitesinin artmasına fayda sağlar mı?

Benim görüşüm tam aksine FHD yoğunlukta yayın izlenecekse UHD tv almamak gerektiği yönde. Gerçi ben daha önceki tespitlerimde ve test ettiğim UHD tv lerde FHD yayın kalitesini beğenmiştim ancak FHD yayın yapmak için dizayn edilmiş tv de FHD yayın izlemek ile, UHD Yayın yapmak için dizayn edilmiş tv de yazılım ile FHD yayın izlemek arasında bence hissedilir fark oluyor.

Görmek istemek ile istememek arasında ince bir farktır bu :ok

Ekran büyüdükçe UHD ye geçiş yaamak gerekliliği ise elbette inkar edilmemesi gereken bir durumdur. ''Hangi büyüklükten sonra UHD olmalı ?'' sorusunun cevabı ise izleme mesafesi gibi unsurlarda gizlidir. :ok

M Çevrimdışı

~mustafa~

Aktif Üye
12 Mar 2018
53
Hocam şu an televizyonu kullanıyorum bir problem yok bu real vision demo modunda bakiyorum ekran ikiye bolunuyor acik kapali diye ama ikiside ayni fark yok gozumde Yapılacak bir şey yoksa sorun değil eğer anakartın içinde Bluetooth'u varsa aktif etmek isterim yoksa hiç gerek yok harici bluetooth alıp takmam yani İlginiz için teşekkürler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam şu an televizyonu kullanıyorum bir problem yok bu real vision demo modunda bakiyorum ekran ikiye bolunuyor acik kapali diye ama ikiside ayni fark yok gozumde Yapılacak bir şey yoksa sorun değil eğer anakartın içinde Bluetooth'u varsa aktif etmek isterim yoksa hiç gerek yok harici bluetooth alıp takmam yani İlginiz için teşekkürler

Bir süre kullanın da değerli kardeşim, Sonra kurcalama moduna geçersiniz nasılsa. Böylece aradaki fark daha iyi görülür zira ilk kullanım zihninize iyice yerleşmiş olur :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Farkı nedir acaba..
Yoksa 49" alayim
1600 tl

Bu adamların neye göre karşılaştırma yaptıklarını ben anlamıyorum, 48R6520 de 4 , 49R6520 de 3 farklı üretim var. Farklı üretim demek farklı panel ve farklı anakart demektir. performanslarını neye göre değerlendirip puanlama yapıyorlar ki? Bu puanlamanın gerçeklik ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Sizin sorunuzun cevabı için de aslında aynı şeyi yazabilirim. SAMSUNG panellisi var, CMO panellisi var, LG panellisi var, MB110 anakartlısı var, MB211 anakartlısı var, neye göre ''48 mi veya 49 mu?'' diyebileceğiz ki :ok

Siz de haklısınız tabi tüketici olarak modele ve özelliklere bakacaksınız ancak ürün performansları sadece o özelliklerde yazdığı gibi olmuyor maalesef. :ok

E Çevrimdışı

ertemli

Yeni Üye
16 Şub 2018
43
DH paylaştım ama ilgi görnedi..
herkes Sammy, Lg fırsatı kovalıyor..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
DH paylaştım ama ilgi görnedi..
herkes Sammy, Lg fırsatı kovalıyor..

Abicim DH maalesef aldığı komisyona göre ürün öneriyor, Bu aralar SAMSUNG borsası yüksek prim ödediği için sürekli SAMSUNG a koşuyorlar :kiskis

Kimse demiyor ki ''yahu vatandaşın parası var mı acaba?''

Bizler satıcı pazarlamacı değiliz o nedenle kişiye uygun ürün önermeye çalışıyoruz. Yeri geliyor ''Sen AWOX al boşa para verme'' diyoruz, yeri geliyor ''Aman abi ona o parayı verebiliyorsan burada sana daha uygun olan şu var'' diyoruz.

Yani bizde ibre hep değişkendir.

Can abimizin kriterleri başkadır, benim kriterlerim başkdır, Teknik olarak farklı baksak da sonuç olarak hep tüketici odaklı yaklaşırız.

Bu anlamda ben öncelikle marka değeri adı altında gereksiz para vermenin önüne geçmek mümkünse önce ona bakıyorum, Tüketici eğer normalin üzerinde hassas ise ana markalara yönleniyorum, Tüketici afedersiniz KIL bir tip ise profesyonel marka modellere yöneliyorum.

Bu nedenle tv önermeden evvel kullanıcı profilini analiz etmek önemlidir. :ok

3 yıl garantisi, Kullandığı kaliteli panel markaları, Satış sonrası hizmetlerinde yarattığı fark, 2012 den sonra katettiği büyük yol nedeniyle ben güvenerek VESTEL üretimi ürünleri oldukça önerdim çok şükür hemen hemen hiç de yanılmadım kişiye özel önerdiğim modellerde, geri dönen arkadaşlar sağ olsun hep olumlu yorumlar yazdılar ürünlerle ilgili.

JVC 50'' konusunda beğenmeyip iade eden bir kaç arkadaşımız oldu lakin ben onların da iade ettiklerine pişman olacaklarına adım gibi eminim :kiskis

Hele ki son yayınladığım yazılımdan sonra JVC kullanıcısı kardeşlerimizin aşırı mutlu geri dönüşlerinden sonra bu neredeyse artık KESİn diyebileceğim bir öngörü oldu :ok

Sizde de durum farklı değil azizim.

Geri
Üst Alt