Bu doğru olabilirmi acaba
Birgün Dr gittim,sağ omuzumda sıkıntıdan bahsettim,ne iş yapıyorsunuz dedi,ütücüyüm dedim,bana "bu meslek hastalığıdır,bununla yaşamaya alışmalısın" dedi,tabii kabaca yazdım, keşke benim zamanımda ütü böyle olsaydı,ütüyü koyunca kendi ütüleseydi
Pantolonun iki paçasını üst üste ütülersen öyle olur tabii,hatta çift çizgi olur,bırak kırışmayı
Kazanlı olanlar daha çok buhar verir sadece,birisi pıss der,kazanlılar pufff
kumaşı havada bile ütülersin ,masaya gerek kalmaz, kalite marka ütü , bıraktığında "abi,bu kumaşı ütüleyemem" diyorsa süper olur,ama demiyorsa o zaman kullancı ütüyü bilemiyordur
mesela hanıma gömlek ütülemesini gösterdim,şaşırdı,bu kadar kolay olacağını bilmiyordum alo dedi,aynı zamanda pantolonu da tabii
Ütü masasının sivri ucu pantolun beli girecek kadar olmalı,geniş olmamalı ,pantolunu giyer gibi masaya yerleştirmeli,çevire çevire ütülenmeli,paçalar üst üste değil de solu çizgisinden tutup, ağına kadar masaya yatırıp ütülenmeli,sonra sağ veya tersi (ben solakım da) ,ama önce mutlaka belden başlanmalı
Ütünün pahalısı da ucuzu da aynıdır,içindeki rezistans ısınır, bu ısı tabanı ısıtır , ısınan tabanı kumaşa sürtersin ,kumaş düzelir ,hepsi standarttır,bazı modellerde flip-flop (kabaca yazdım) denilen aç kapa (220v) devre vardır,bazılarında ısı ayar tekerleği, tek fark budur,çünkü şimdilerde hepsinin tabanı neredeyse aynıdır ,önemli olan yıkarken kullanma talimatına uymaktır ,30 diyorsa 30da yıkanmalı ,yoksa bırak kendi kendine gezip ütüleyen ütüyü (!) ,ütünün feriştahı olsa o kumaşı açamaz