Philips 55Pus7303 inceleme

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
Philips 55Pus7303
TV özellikleri:

VA Panel, 50 hz Direk led aydınlatma
HDR10, HLG ve HDR plus desteği mevcut
Enerji tüketimi A+, ortalama tüketim 86 W

Polanya motaj
Kumanda çift taraflı, diğer tarafında klavye mevcut ve youtube da aramada ses komut desteği mevcut. Kumanda ses komutlarında sorun yaşamadım, bu özellik iyi çalışıyor.

Ölü piksel göremedim, ışık sızması bulutlanma sıfır. Modem benim odamda ve salondaki Tv ile arasında yaklaşık 7 metre mesafe var, wifi gizli ağ olarak kullanırım, TV de ağ adı ve şifreyi girdiğim anda bağlantı kuruldu ve yazılım güncellemesini (Web den indirdiğimde dosya 1.2 gb idi) hemen yaptım. Yotube son derece seri açılıyor.
Tv 4K Hdr özelliğine sahip, bildiğiniz gibi 4K Hdr yayın Hotbird ve Astra 19.2 uydularında mevcut ve Vu uno 4Kse uydu alıcımla bu kanalları açtığım sağ alt köşede hemen "HDR " yayın olduğu penceresi açılıyor.
Ses olarak çeşitli seçenekler sunulmuş menüde, Orjinal, Film, Müzik, Oyun, Haberler (Konuşma) ve Uzman modu mevcut, Uzman mod içinde ekolayzır ayarı yapabiliyorsunuz. Bu şekilde ses tatmin edici geldi bana.
Görüntü ayarları seçenekleri ile fazla ayar yapmadım, ufak tefek değişiklikler yaptım şimdilik.
Aşağıda bir kaç foto ekliyorum (Yayın TV'nin kendi alıcısından değil uydu alıcısından).
İlk izlenimlerim bunlar, TV'ye oyun konsolu ya da pc bağlayıp oyun oynama alışkanlığım olmadığından bu konuda bilgi veremeyeceğim, bunun dışında merak edilenlere yanıt vermeye çalışırım.

img_20180416_192304-jpg.jpg

img_20180416_210157-jpg.jpg

img_20180416_193910-jpg.jpg

img_20180416_174354-jpg.jpg

Yaklaşık 5 aylık kullanım sonunda deneyimlerimi de ekleyeyim:
TV nin kendi uydu alıcısını kısa süreliğine de olsa test ettim, 4 uydu taramasını gayet makul bir süre içinde yaptı, kanal listesinde kanalların sıralaması değiştirilemiyor ( ya da ben bulamadım) bunun yerine favori oluşturmak daha pratik görünüyor.
Kendi uydu alıcısında görüntü kalitesi gayet tatminkar geldi bana.

Bu süreçte yaşadığım olumsuzlukta oldu. Kullanımdan 3 - 3 buçuk ay kadar sonra TV ekranında 2 adet siyak nokta oluştu 3-4 gün sonra ise üçe çıktı, ilk olarak ölü piksel olarak algıladım meğer ekrana toz girmiş, bu arada çok az olan "vertical banding" (dikey bantlanma ya da servisin tabiri ile dikey bar) belirginleşti ve bu iki sebepten ötürü servise verdim, ekran temizlendi. Bu süreçte değişim talebim Philips merkez tarafından ret edildi, gerekçeleri "Firma standartlarında çalışıyor" oldu! Kısaca; Servis ve Philips'in ürününe sahip çıkma noktasında olumsuz bir düşünce oluşturdu.
Yine de şu an bu fiyata alınabilecek en iyi TV'lerden biri olduğunu söyleyeyim.

Yazılım güncellemeleriyle bazı iyileştirmeler yapıldı. Görüntü kalitesi ilk günlerden daha iyi durumda.
Yazılım yüklemeyle ilgili olarak özellikle USB'den yükleyeceklere tavsiyem, önce TV yi kapatıp elektrik bağlantısını kesmeleri, daha sonra varsa HDMi bağlantısını ya da uydu kablosunu çıkarın, TV açıp yazılımı yükleyin, TV açıldıktan sonra TV yi kapatıp elektrik bağlantısını kesin ve 2 dakika kadar bekleyip bağlantıları yaptıktan sonra TV yi açın.

Güncel yazılım versiyonu: TPM171E: 105.1.2.17

Not: Konuyu düzenleme imkanı veren forum yönetimine teşekkür ederim.

Son düzenleme; Yaşadığım sorunlardan dolayı (ekrana toz girmesi, vertical banding, kirli ekran efekti) değişim talebim ret edildiğinden ve bu durumlar normal göründüğünden tüketici hakem heyeti kararı ile (bilirkişi incelemesi ve raporu doğrultusunda) TV yi iade ettim.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sizler sayesinde bu forum, gerçekten tarafsız, ticari kaygıları olmayan, insanların pazarlamacılar arasında değil, dostlar ve belli konuları deneyimlemiş insanlar arasında bilgi alışverişi yaptığı/yapabileceği bir ortam halini alıyor.

İncelemeniz için teşekkür ediyor, ürününüzü güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.

Sakıncası yok ise zaman içerisinde, kullanım sonrası yeni teşhis/tespitleriniz ve düşüncelerinizi yine bu başlık altında paylaşırsanı sevinirim :ok

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
Sizler sayesinde bu forum, gerçekten tarafsız, ticari kaygıları olmayan, insanların pazarlamacılar arasında değil, dostlar ve belli konuları deneyimlemiş insanlar arasında bilgi alışverişi yaptığı/yapabileceği bir ortam halini alıyor.

İncelemeniz için teşekkür ediyor, ürününüzü güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.

Sakıncası yok ise zaman içerisinde, kullanım sonrası yeni teşhis/tespitleriniz ve düşüncelerinizi yine bu başlık altında paylaşırsanı sevinirim :ok
Çok teşekkür ederim. Tabi ki zaman içinde olumsuz durumlar dahil karşılaştığım ayrıntıları konuya eklerim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
abi "Polonya" montajı ne demek merak ettim yaw:ara

Bilgi;Polonya montaj işinde en boktan ülke dir!!
Çek/Slovak/Letonya/Slovenya/Macar/Romanya gibi tüm eski DoğuBloku ülkeleri bu panel ve diğer
cihaz işlerini yapıyorlar,en boktanı Polonya dır!

en iyisi(artık bunlar yok) UK dir:ok Pioneer ve Toshiba(eski Tosh lar) ları İngilizler toplardı,bu heriflerin
topladığı kaliteyi capon/kore robotları bile o kalite çıkaramazlardı bu derece herifler süper iyi idi!

Global pazar da(tüm dünya olarak) ana üretim/montaj ülkeleri

1-Amerika "Kıtası" için;Meksika dır,alayını bunlar montajlıyor! en iyisi de bunlardır!
2-Asya/Afrika ve diğer kalan yerler;Çin/Taiwan(ağırlıklı olarak buradan çıkar)Malezya alayı dandiktir!
3-Avrupa;tüm eski DoğuAvrupa ülkeleri vasat dır!(eski UK ve daha sonra İspanya hariç tabiki)

Meksika/Çin en büyük montaj ülkeleri dir!

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
abi "Polonya" montajı ne demek merak ettim yaw:ara

Bilgi;Polonya montaj işinde en boktan ülke dir!!
Çek/Slovak/Letonya/Slovenya/Macar/Romanya gibi tüm eski DoğuBloku ülkeleri bu panel ve diğer
cihaz işlerini yapıyorlar,en boktanı Polonya dır!

en iyisi(artık bunlar yok) UK dir:ok Pioneer ve Toshiba(eski Tosh lar) ları İngilizler toplardı,bu heriflerin
topladığı kaliteyi capon/kore robotları bile o kalite çıkaramazlardı bu derece herifler süper iyi idi!

Global pazar da(tüm dünya olarak) ana üretim/montaj ülkeleri

1-Amerika "Kıtası" için;Meksika dır,alayını bunlar montajlıyor! en iyisi de bunlardır!
2-Asya/Afrika ve diğer kalan yerler;Çin/Taiwan(ağırlıklı olarak buradan çıkar)Malezya alayı dandiktir!
3-Avrupa;tüm eski DoğuAvrupa ülkeleri vasat dır!(eski UK ve daha sonra İspanya hariç tabiki)

Meksika/Çin en büyük montaj ülkeleri dir!
Sayın albanez,
ürün, gerek Teknosa gerekse Vatan web sitelerinde "menşei Çin" olarak tanıtıldığından arka barkod foto'suyla belirtmek istedim, ilgilenecekler bu ayrıntıyı da bilsin diye.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383

amann abi malum forumu iyi biliyorsun,çakallar basmış orasını! amnn diyeyim,şimdi o "adiler" çok yakında burayı
dillerine dolayıp ve sana bana dolayıp laf sokarlar millete!buraya giremezler ama uyanık olun,anında sızma olursa
vurun kıçlarına şutlayın! hele hele bir kaç tane pislik var ki evlere şenlik yaw!
"Bilgi sıfır" ama satışta on numara bu adiler!

uyanık olun ltf buranın içine sıçmasınlar

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
amann abi malum forumu iyi biliyorsun,çakallar basmış orasını! amnn diyeyim,şimdi o "adiler" çok yakında burayı
dillerine dolayıp ve sana bana dolayıp laf sokarlar millete!buraya giremezler ama uyanık olun,anında sızma olursa
vurun kıçlarına şutlayın! hele hele bir kaç tane pislik var ki evlere şenlik yaw!

Ama çok iyi pazarlama yapıyorlar.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Sayın albanez,
ürün, gerek Teknosa gerekse Vatan web sitelerinde "menşei Çin" olarak tanıtıldığından arka barkod foto'suyla belirtmek istedim, ilgilenecekler bu ayrıntıyı da bilsin diye.

Hocam takılmayın bunlara;TPV zaten dünyanın en büyük bir kaç "ana üreticisinden" biridir millet bilmez bunu yaw!

malın tamamı zaten ÇİN malıdır hocam!

Taşıma riskleri ve vergiler v.s sebebiyle örneğin Avrupa daki paneller bahsettiğim ülkeler de "montajlanıyor"

"ASSEMBLED" olayı budur,ayrıca bir panelin arkasın da "MADE IN bilmem ne" diye yazmaz,yazamaz çünkü!
yazıyorsa da YALAN dır buna da takılmayın ltf örneğin Made in Taiwan yazan Samsung lar vardır küllüm yalandır bu da!
ülen Made in Taiwan yazsa ne olacakki ayrıca???

Hepsi harbi Çin malıdır,yerli-fason v.s olarak Çin den çıkıyor bunlar! sonra birileir de "topluyor" malı!

++

Panelin hayırlı olsun

Daha önce de yazmıştım

1-"IPS" panel isteyen ilk adres TPV dir sonra diğerlerine bakarsınız!

2-TPV de 50Hz/VA lar vasat/orta v.s gibi bazıları da oldukça iyi gibidir,örneğin bizde ki "iyi gibi" olandır
ama şimdiki yeni modellere bakınca bizim TPV HiEnd gibi kalıyor yaw:hoba1

3-50Hz/VA panel de Contrast oldukça iyi hatta bayağı iyi+baclit de DirectLED(senin ki gibi örneğin)olursa
malum sorunlar(clouding/ışık sızmaları v.s gibi)çok daha az olurlar! veya hiç olmazlar gibi

100/120Hz/10-bit(ama çakma değil harbi 10-bit)olsaydı çok çok daha iyi olurdu ama TPV ana üretici olduğu için
böyle pahalı panelleri üretmiyor(bence ciddi yanlış yapıyorlar!)

4-VU+ az biraz hikaye dir resim kalitesin de bunu bil! onun veya onun gibi Receiver ların ne işe aradığını sanırım
sen de çok iyi biliyorsun!

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
Hocam takılmayın bunlara;TPV zaten dünyanın en büyük bir kaç "ana üreticisinden" biridir millet bilmez bunu yaw!

malın tamamı zaten ÇİN malıdır hocam!

Taşıma riskleri ve vergiler v.s sebebiyle örneğin Avrupa daki paneller bahsettiğim ülkeler de "montajlanıyor"

"ASSEMBLED" olayı budur,ayrıca bir panelin arkasın da "MADE IN bilmem ne" diye yazmaz,yazamaz çünkü!
yazıyorsa da YALAN dır buna da takılmayın ltf örneğin Made in Taiwan yazan Samsung lar vardır küllüm yalandır bu da!
ülen Made in Taiwan yazsa ne olacakki ayrıca???

Hepsi harbi Çin malıdır,yerli-fason v.s olarak Çin den çıkıyor bunlar! sonra birileir de "topluyor" malı!

++

Panelin hayırlı olsun

Daha önce de yazmıştım

1-"IPS" panel isteyen ilk adres TPV dir sonra diğerlerine bakarsınız!

2-TPV de 50Hz/VA lar vasat/orta v.s gibi bazıları da oldukça iyi gibidir,örneğin bizde ki "iyi gibi" olandır
ama şimdiki yeni modellere bakınca bizim TPV HiEnd gibi kalıyor yaw:hoba1

3-50Hz/VA panel de Contrast oldukça iyi hatta bayağı iyi+baclit de DirectLED(senin ki gibi örneğin)olursa
malum sorunlar(clouding/ışık sızmaları v.s gibi)çok daha az olurlar! veya hiç olmazlar gibi

100/120Hz/10-bit(ama çakma değil harbi 10-bit)olsaydı çok çok daha iyi olurdu ama TPV ana üretici olduğu için
böyle pahalı panelleri üretmiyor(bence ciddi yanlış yapıyorlar!)

4-VU+ az biraz hikaye dir resim kalitesin de bunu bil! onun veya onun gibi Receiver ların ne işe aradığını sanırım
sen de çok iyi biliyorsun!

Evet 10 bit desteği yazılımla, unutmuştum bunu da eklemiş olayım. Panel kontrastı tatmin edicibuldum ki 55 inçleri bir süre inceledim ve çok daha pahalı olan modelleri elemiştim.
Vu+ bu modeli fena değil üstadım, daha önce Giga quadplus kullanıyordum, abime hediye ettim, o bundan bir tık daha iyi gibiydi görüntü kalitesi olarak. Ancak işte sizinde üstü kapalı belirtiğiniz yanları daha üstün.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Paneli ilk günler de ayarlama!
Ayar yapmadan önce de 3/5saat iyice ısınsın sonra yaparsın!
"TV" izlerken Standard/Doğal/Natural gibi mode lardan birisine getir orada kalsın uzun bir süre!
Çoğu ayarları da "OFF" yap yada alayını OFF yap gitsin:cool

Bizim menü sizdeki gibi değildir,bana bazı ayarları bildir?
Panele VU+ haricinde neler bağlı? HDD/USB-stick den bahsetmiyorum!
Panele "HDMI" ile bağlı başka cihazlar varmıdır?

"TV" yi de sanırım VU+ dan izliyorsun?

Bu seri bildiğim kadarıyla(7xx)DirectLED;bu güzel bir durum dur! ancak her ebatı farklı paneldir
örneğin 55/50Hz VA dır ama 7303 49 olanı biliyormusun acaba? VA olabilirmi,ben görsem anlarım
ama henüz görmedim!

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Yok Can abim, Sota Sota ile, sizler ile adım adım, karış karış emek vererek oluşturuyoruz bu ortamı, artniyetli satıcıların bu forumda işi olamaz.

Adam bu işin ticaretini yapıyor ise forumun sahibi ile irtibat kurup ticari ünvanını alır, gelir forumda o ticari ünvan ile istediği bilgiyi paylaşır başımız gözümüz üstüne lakin gizli pazarlamacı ve yardakçılarının hiç bir işi olamaz burada, anında tepkimizi ve etkisini görürler.

Adam gelip de PHILIPS pazarlamacısıdır ancak profilinde veya üye bilgisi kullanıcı adı alanında bu bilgi yazar ki herkes görsün herkes bilsin. Yazı karakterinden de kendi karakteri ortaya çıkar zaten.

Takipteyim abi için rahat olsun :ok

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
Paneli ilk günler de ayarlama!
Ayar yapmadan önce de 3/5saat iyice ısınsın sonra yaparsın!
"TV" izlerken Standard/Doğal/Natural gibi mode lardan birisine getir orada kalsın uzun bir süre!
Çoğu ayarları da "OFF" yap yada alayını OFF yap gitsin:cool

Bizim menü sizdeki gibi değildir,bana bazı ayarları bildir?
Panele VU+ haricinde neler bağlı? HDD/USB-stick den bahsetmiyorum!
Panele "HDMI" ile bağlı başka cihazlar varmıdır?

"TV" yi de sanırım VU+ dan izliyorsun?

Bu seri bildiğim kadarıyla(7xx)DirectLED;bu güzel bir durum dur! ancak her ebatı farklı paneldir
örneğin 55/50Hz VA dır ama 7303 49 olanı biliyormusun acaba? VA olabilirmi,ben görsem anlarım
ama henüz görmedim!
Bu serinin 49 u yok 50 var, Teknosa mağazalarına ben bu modeli aldıktan sonra geldi, inceleme sitelerinde VA olarak geçiyor ancak canlı görmedim.
HDMİ'den başka cihaz bağlı değil, evet TV'yi Vu+ dan izliyorum.
Görüntü ayarları Kişisel, Renk 63, Kontrast 87 (Standart mod da 85 di), Keskinlik 7, Parlaklık 49, Gelişmiş ayarlar ise; Renk geliştirme "Orta", Renk sıcaklığı Normal, Kontrast Modu "Normal", Keskinlik "Ultra resolution "açık" (Standart) şeklinde.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ama çok iyi pazarlama yapıyorlar.
DH yönetimi, işten anlamayan (Hakaret anlamında değil ciddi gerçek bilgidir bu) yönetim kadrosu oluşturduğu sürece bu konulara önlem alamaz. Kaldı ki bundan para kazanıyorlar fakat karşılığını üyelere veremiyorlar. Ben orada yönetici iken KLİMA bölümünde çıkan kavgaları engelleyecek girişimlerde bulunduğumda üst yönetim ile aramda İLK büyük bir sorun oldu, sonradan anladım ki @albanez Can abinin de beyan ettiği gibi bu kavgalardan nemalanıyor bu adamlar. Zira devamında TV ve BEYAZ EŞYA bölümünde de pazarlamacılara karşı takındığım tavır nedeniyle aramızdaki anlaşmazlıklar zirve yaptı ve en son beni şutlayıp rahatladılar :kiskis

Yani DH nin derdi birileri bilgi paylaşsın ve bu bilgi DOĞRU bilgi olsun derdi değil, Birileri forumda sürekli yazsın da, yasa dışı olmadıkça ne yazarsa yazsın, yeter ki forum hi alsın mantığındalar.

TV bölümünde @albanez Can abi çok mücadele etti ama mantık bu olunca sonuç da belli oldu.

Gerçekler er geç büyük bir hız ile yayılıp kimlerin mal pazarlamaya çalıştığı, kimlerin ise gerçek bilgi ve tecrübe paylaştığı, DOĞRU BİLGİ paylaştığı ortaya çıkacak ve DH ne halt ettiğini o zaman anlayacak.

O artık onların sorunu, biz işimize gücümze bakmaya devam edelim en iyisi. Bu vesile ile destekleriniz için de teşekkür ederim :ok

Geri
Üst Alt