Philips 55pos901f

A Çevrimdışı

amonhotep

Yeni Üye
30 Nis 2018
44
47
Android tabanlı Philips Sony tvlere kısıtlı Google Play diye okumuştum. Ben IPTV kullanıyorum, mesela ekstradan bu app.ler yüklenmiyor mu? Kullanan var mı?

A Çevrimdışı

azrael85

Aktif Üye
31 Ara 2017
219
Merhaba. İzlediğiniz yayınlar 4K çözünürlükte değilse puslu görüntü oluşması normaldir.
Aslında OLED'de de görüntü keskinliğini kaybeder ancak işin teknoloji tarafı bunu örtbas edebiliyor.
LCD ise aydınlatma yapısı gereği bütün falsoları göz önüne serebiliyor / oluşturabiliyor.

gümüzde 4k yayın olmadığından bu büyük bir sorun, full hd oled tv ile full hd led tv yi karşılaştıracak olursak oled yine açık ara önde, iade bozuk çıktı kırıldı felan filan derken yaklaşık 4-5 aydır tv lerle uğraşıyorum oled diyorum başka bieşey demiyorum.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
paneli kırılan 55ht1800ud tv nin yerine aldım,
55ht1800ud hitachide güzelmiş.üzerine ne kadar fark istediler?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

gümüzde 4k yayın olmadığından bu büyük bir sorun, full hd oled tv ile full hd led tv yi karşılaştıracak olursak oled yine açık ara önde, iade bozuk çıktı kırıldı felan filan derken yaklaşık 4-5 aydır tv lerle uğraşıyorum oled diyorum başka bieşey demiyorum.

katılıyorum led tvlerdeki ışık sızması bulutlanma benim için çok büyük sorun.

A Çevrimdışı

azrael85

Aktif Üye
31 Ara 2017
219
55ht1800ud hitachide güzelmiş.üzerine ne kadar fark istediler?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

katılıyorum led tvlerdeki ışık sızması bulutlanma benim için çok büyük sorun.

değişim ile ilgili bir başlık açtım, 176 lira fark verdim ama boşuna verdim, ben kendi tv mi istiyodum ama vestel sağolsun öyle olmadı , zaten aynı tv

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cevaplariniz için teşekkür ederim sn. Adem Helvacı Ado ,sn. meebbe meebbe ,sn. A azrael85 .. peki sn. meebbe meebbe nin yazdığı gibi ve sizin belirttiğiniz burn in özelliği gibi logo yanığı oluşması durumunda ekran temizleyici bir özellik bu 55pos901f de var mıdır sn. Adem Helvacı Ado ? Herhalde bu TV sadece, film,dizi,klip izlemek için tasarlanmış, yani uydu yayını normal TV yayını için değil.paramizin değeri bu kadar düşmüşken bu meblaglari veripte sonunda üzülmek olduğu için en doğru kararı vermek istiyorum, kusuruma bakmayın. Bu TV ye fiyat olarak eşdeğer led olarak sony 55xe8505, lg 55sj850, Philips 55pus8602, Samsung 55mu8000 alınabiliyor. Acaba LED alıp ışık sızması, banding, motion blur vs. hatalarla karşılaşma riskine mi girsem? Yani bir TV almanın bu karar zor olacağını hiç düşünmezdim

Aklınızı karıştırmak ve mide bulandırmak değil amacımız elbette lakin bu TV yi satın aldıktan sonra kullanırken de bu fpruma geleceğinizi bilen insanlar olarak size mümkün olduğunca tüm olasılıkları göstermeye çalışıyoruz bu nedenle aklını8zın bir nebe karışması normal.

Temel olarak ise benim yaklaşımım şu dur. Ne alırsanız alın bozulacak bunun kaçarı yok. OLED almayıp da LED aldığınızda 2 sene sonra panel bozulursa gelip bize ''Yahu bozulmasın diye LED aldık panel gitti'' deme olasılığınız da çok yüksek zira zaten panel teknolojisine zerre kadar güvenmiyorum.

Bu anlamda bir OLED alıp 2-3 yıl keyifle izlemek ve bunun karşılığında araba parası vermek ile, LED tv alıp sorunları görmezden gelip OLED e nazaran bir kaç yıl daha uzun süre kullanmak arasında seçim yapmanız gerekir.

Şu an size ''Bak şu arkadaş 6 yıldır OLED kullanıyor çok da memnun'' diyebileceğimiz bir örnek yok, ancak benim elimde 6-8-9-14 üncü aylarında değişik sorunlar çıkartan OLED bilgileri mevcut.

Bunun yanısıra internette araştırsanız 1 ay sonra logo yanığından muzdarip arkadaşlar olduğunu da görürsünüz.

Buna paralel LED alıp 3 günde bozulan, LED alıp 2 senede paneli bozulan, LED alıp banding clouding blur vs sorunları ile boğuşan binlerce insan da bulursunuz.

Eğer olaya ''Hiç bozulmasın hiç sorun olmasın'' gözüyle yaklaşırsanız o teknoloji henüz çıkmadı azizim.

İmzamda bilerek yazdım, Kusursuz TV de, Kusursuz Panel de yok maalesef, hem de teknolojisi ne olursa olsun :ok

naviga Çevrimdışı

naviga

Yeni Üye
27 Tem 2017
29
Android tabanlı Philips Sony tvlere kısıtlı Google Play diye okumuştum. Ben IPTV kullanıyorum, mesela ekstradan bu app.ler yüklenmiyor mu? Kullanan var mı?
Philips'i bilmiyorum ancak Sony için yanıt verebilirim; Uygulama TV'deki mağazada olmasa dahi apk dosyasını bilgisayardan indirip usb vasıtasıyla Sony TV'ye kurabiliyorsunuz. Bir kısıtlama yok.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011

OLED elbette öne geçer ancak bulanıklığın nedenini açıklamak için öyle söyledim ben.
Bulanıklık panelin doğal çözünürlüğünün altında bir içerik görüntülemekten kaynaklanan bir sorun demek istedim.
Yoksa 4K OLED ve 4K LCD'ye aynı 4K içeriği oynatın, OLED renk ve keskinlik yönünden alacaktır.
Aydınlatma tam homojen (eşit) çünkü.
OLED'de siyah pikseller sönük oluyor, aydınlatma piksellerin her birinin LED olması sayesinde yapılıyor.
Ama LCD'de ise Karagöz Hacivat oynatır gibi arkadan aydınlatma mevcut. :sirit

Geri
Üst Alt