Philips 55pos901f

A Çevrimdışı

amonhotep

Yeni Üye
30 Nis 2018
44
47
Nasıldır

Adem Helvacı Ado
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba, sanırım TV 2016 sonu piyasaya sürüldü. Oled. 9000 den 5500e düşmüş. Sizce bu Paraları edermi sn. Adem Helvacı Ado ve sn. albanez albanez

A Çevrimdışı

azrael85

Aktif Üye
31 Ara 2017
219
bu tv yi bilmiyorum ama bence 4k led tv alıp puslu bir görüntü izlemek istemiyorsan kesinlikle oled tv almalısın

A Çevrimdışı

amonhotep

Yeni Üye
30 Nis 2018
44
47
Q
Adem Helvacı Ado

Merhaba, sanırım TV 2016 sonu piyasaya sürüldü. Oled. 9000 den 5500e düşmüş. Sizce bu Paraları edermi sn. Adem Helvacı Ado ve sn. albanez albanez[/QUOTE]

Sn. Adem Helvacı Ado bu TV nin fiyatı bütçemizin üzerinde olmasına rağmen beni cezbetti, sizce eder mi? Sanırım yogunluktan bakamadiniz, inceleme şansınız var mı? Teşekkürler ve saygılar.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sn. Adem Helvacı Ado bu TV nin fiyatı bütçemizin üzerinde olmasına rağmen beni cezbetti, sizce eder mi? Sanırım yogunluktan bakamadiniz, inceleme şansınız var mı? Teşekkürler ve saygılar.

Her ne kadar PHILIPS ve OLED söz konusu olduğunda benim favorim POS9002 olsa da, POS901 de elbette gerçek siyah başarısını sağlayan OLED teknolojisi ile ön plana çıkar lakin OLED tv ler ile ilgili korkularımızı oldukça çok defa yazdık. her ne kadar OLED olsa da bunun temeli sizin de bildiğiniz üzere PLAZMA TV dir ve PLAZMA TV lerin yok olmasına neden olan sorunların bir kısmı halen OLED teknolojisinde de mevcuttur.

Sizi çok derin teknik detaylarla boğmak istemem ve kısaca şunu yazarım.

''KEYİF içinde yüksek performans ile doya doya bir kaç yıl film, dizi, klip izlemek için mükemmel seçim. Eğer uzun ömür arıyorsanız yanlış seçim'' :ok

A Çevrimdışı

amonhotep

Yeni Üye
30 Nis 2018
44
47
Her ne kadar PHILIPS ve OLED söz konusu olduğunda benim favorim POS9002 olsa da, POS901 de elbette gerçek siyah başarısını sağlayan OLED teknolojisi ile ön plana çıkar lakin OLED tv ler ile ilgili korkularımızı oldukça çok defa yazdık. her ne kadar OLED olsa da bunun temeli sizin de bildiğiniz üzere PLAZMA TV dir ve PLAZMA TV lerin yok olmasına neden olan sorunların bir kısmı halen OLED teknolojisinde de mevcuttur.

Sizi çok derin teknik detaylarla boğmak istemem ve kısaca şunu yazarım.

''KEYİF içinde yüksek performans ile doya doya bir kaç yıl film, dizi, klip izlemek için mükemmel seçim. Eğer uzun ömür arıyorsanız yanlış seçim'' :ok
Sn. Adem Helvacı Ado Cevabınız için teşekkür ederim , anladığım kadarıyla LED TV teknoloji açısından daha geri ama ömür olarak daha uzun, dogrumudur? Birde sorun derken oled ekran yanması sorunundan mı bahsettiniz?

Sn. Adem Helvacı Ado LED TV lerin LED ömrünün 5 yıl civarlarında olduğunu illa ki günün birinde değişmesi gerektiği üzerine videonuzu izlemistim.oled için bir kaç yıl demeniz açıkçası beni korkuttu

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sn. Adem Helvacı Ado Cevabınız için teşekkür ederim , anladığım kadarıyla LED TV teknoloji açısından daha geri ama ömür olarak daha uzun, dogrumudur? Birde sorun derken oled ekran yanması sorunundan mı bahsettiniz?

Sn. Adem Helvacı Ado LED TV lerin LED ömrünün 5 yıl civarlarında olduğunu illa ki günün birinde değişmesi gerektiği üzerine videonuzu izlemistim.oled için bir kaç yıl demeniz açıkçası beni korkuttu
Plazma zamanından beri muldischarge ve logo yanığı konusunda ne kadar erken arıza yaptıklarını biliyor olmam nedeniyle temkinli yaklaşıyorum diyelim, yoksa bir önyargım yok aslında OLED teknolojisine.

Elbette konuya şuradan da yaklaşabilirsiniz. Madem ki LED TV dahi alsak 5 yılda sağlam olsa dahi çöp olacaksa, o halde 3-4 yıl keyifle izlemek için OLED neden almayayım?

Belki haklı olabilirsiniz lakin aradaki neredeyse 2 katı fiyat farkına dikkatinizi çekmek isterim :ok

A Çevrimdışı

amonhotep

Yeni Üye
30 Nis 2018
44
47
Çok teşekkür ederim sn. Adem Helvacı Ado sayenizde elektronik marketlerde çalışanlardan bile daha fazla bilgi sahibi oldum

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
evdeki 47pf9090 nı bile ışık sızması verticalbanding olmasına rağmen sırf aynı tasarımda tv bulamadığım için değiştirmiyorum.Açıkcası bir sonraki tercihim mutlaka oled olacak bu yüzden teknolojinin biraz daha olgunlaşmasını , zira diğer üreticilerin bu teknoloji daha fazla benimseyerek fiyatların düşmesini bekliyorum.

eşimle sürekli dizi film izlediğimiz için hiç bir led tv bize sonsuz seyir zevki veremiyor.

Bence aceleniz yoksa biraz daha bekleyin derim.Gerçi dolar kuru zamları ne zaman yansıtılır bilemiyorum.Ancak ben uzun vadede bekleyeceğim.Belki de vestel benimki gibi çerçevesiz tasarım krom çerceve uygun fiyatlı bir ürün yaparda alırım.

şu ürünleri var ancak şuan için benim için ulaşılmaz bir fiyatta.

son olarak piksel yanığından korkmuyor da değilim.Lg oled tv konusunda logo yapışması olup servisin olumsuz yaklaşımı epey konuluşmuştu 2 sene önce tabi 2 yıl içinde bunu engelleyecek bir gelişme oldumu bilmiyorum.En son tv yazılımı sabit bir görüntü olduğunda görüntüyü mikron boyutunda piksek piksel kaydırarak görüntünün yapışmasını engelleyen yazılımsal çözümler vardı.

Vestel in klavuzunu incelediğim şöyle bir metin buldum.Ekran temizleme varmış sanırsam açılırken kapanırken.Philips te benzer veya fazlası bir önlem mutlaka vardır.

OLED TV İşlemleri
OLED paneller panel ömrünün daha uzun
olması ve görüntüde donma problemine karşı
koruma sağlaması adına bazı prosedürlere
sahiptir.
OFF-RS
• OFF-RS işlemi 4 saatlik kullanım sonrası
TV’nin bir sonraki bekleme moduna
alınışında gerçekleşecektir.
• İşlem yaklaşık 6 dakika sürecektir.
• Bu işlem güç kesilerek veya TV açılarak
duraklatılabilir. Bu durumda OFF-RS
işlemi TV’nin bir sonraki bekleme moduna
ON-RF
• Bu işlem TV her açıldığında gerçekleşecektir.
• İşlem yaklaşık 5 saniye sürmektedir.
• Ekranda ilk resim yaklaşık 6 saniye sonra
görüntülenecektir.
• Dolayısıyla açılış logosu daha geç görüleceltir
ve ekranda daha kısa bir süre kalacaktır.
JB
• Bu işlem 1500 saatlik kullanım sonrası
gerçekleşecektir.
• Farklı adımlardan oluşmaktadır.
• İlk olarak TV bekleme moduna alındığında
OFF-RS işlemi gerçekleşecektir.
• Sonrasında panelin soğuması için TV 1 saat
boyunca bekleme modunda kalacaktır.
• Bekleme modunda 1 saatin sonunda TV
boş ekran olarak açılacak ve panel uygun
sıcaklıktaysa JB işlemi gerçekleşecektir.
• İşlem 1 dakika sürecek ve işlem sırasında
ekranda aşağıya doğru hareket eden yatay
bir çizgi görüntülenecektir.
• JB işlemi tamamlandığında TV bekleme
moduna geçecektir.
• TV’nin bir sonraki açılışında JB işleminin
başarıyla gerçeştiğini bildiren bir mesaj
görüntülenecektir.
• JB işlemi istenildiği zaman güç kesilerek veya
TV açılarak duraklatılabilir.
• JB işlemi duraklatılırsa, TV nin bir sonraki
açılışında JB işleminin duraklatıldığına dair
bir mesaj görüntelenecektir.
• Bu durumda JB işlemi TV’nin bir sonraki
bekleme moduna alınışında gerçekleşecektir.
• JB işlemi manüel olarak Sistem - Resim
Menüsü İçeriği - Gelişmiş Ayarlar - OLED
Ekran Temizleme seçeneği kullanılarak
gerçekleştirilebilir.
Not: Görüntüde donma gibi herhangi
bir sorun olduğunda, görüntüyü korumak
adına TV otomatik olarak bekleme moduna
geçebilir. Eğer TV bu görüntü koruma
moduna 3 defa geçerse sadece bir servis
yetkilisi tarafından açılabilir. Böyle bir durumda
yetkili servisle iletişim kurunuz.

meebbe meebbe, Adem Helvacı Ado

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Çok teşekkür ederim sn. Adem Helvacı Ado sayenizde elektronik marketlerde çalışanlardan bile daha fazla bilgi sahibi oldum

Rica ederim azizim, elimden geldiğince zor durumda kalmanızı engelleyecek şekilde DOĞRU bilgileri paylaşmaya çalışıyorum bilgim yettiği kadarıyla :ok

Merak ettiğiniz başka ne var ise sorabilirsiniz, zaman buldukça cevaplarım merak etmeyiniz :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
evdeki 47pf9090 nı bile ışık sızması verticalbanding olmasına rağmen sırf aynı tasarımda tv bulamadığım için değiştirmiyorum.Açıkcası bir sonraki tercihim mutlaka oled olacak bu yüzden teknolojinin biraz daha olgunlaşmasını , zira diğer üreticilerin bu teknoloji daha fazla benimseyerek fiyatların düşmesini bekliyorum.

eşimle sürekli dizi film izlediğimiz için hiç bir led tv bize sonsuz seyir zevki veremiyor.

Bence aceleniz yoksa biraz daha bekleyin derim.Gerçi dolar kuru zamları ne zaman yansıtılır bilemiyorum.Ancak ben uzun vadede bekleyeceğim.Belki de vestel benimki gibi çerçevesiz tasarım krom çerceve uygun fiyatlı bir ürün yaparda alırım.

şu ürünleri var ancak şuan için benim için ulaşılmaz bir fiyatta.

son olarak piksel yanığından korkmuyor da değilim.Lg oled tv konusunda logo yapışması olup servisin olumsuz yaklaşımı epey konuluşmuştu 2 sene önce tabi 2 yıl içinde bunu engelleyecek bir gelişme oldumu bilmiyorum.En son tv yazılımı sabit bir görüntü olduğunda görüntüyü mikron boyutunda piksek piksel kaydırarak görüntünün yapışmasını engelleyen yazılımsal çözümler vardı.

Vestel in klavuzunu incelediğim şöyle bir metin buldum.Ekran temizleme varmış sanırsam açılırken kapanırken.Philips te benzer veya fazlası bir önlem mutlaka vardır.

OLED TV İşlemleri
OLED paneller panel ömrünün daha uzun
olması ve görüntüde donma problemine karşı
koruma sağlaması adına bazı prosedürlere
sahiptir.
OFF-RS
• OFF-RS işlemi 4 saatlik kullanım sonrası
TV’nin bir sonraki bekleme moduna
• İşlem yaklaşık 6 dakika sürecektir.
• Bu işlem güç kesilerek veya TV açılarak
duraklatılabilir. Bu durumda OFF-RS
işlemi TV’nin bir sonraki bekleme moduna
ON-RF
• Bu işlem TV her açıldığında gerçekleşecektir.
• İşlem yaklaşık 5 saniye sürmektedir.
• Ekranda ilk resim yaklaşık 6 saniye sonra
görüntülenecektir.
• Dolayısıyla açılış logosu daha geç görüleceltir
ve ekranda daha kısa bir süre kalacaktır.
JB
• Bu işlem 1500 saatlik kullanım sonrası
gerçekleşecektir.
• Farklı adımlardan oluşmaktadır.
• İlk olarak TV bekleme moduna alındığında
OFF-RS işlemi gerçekleşecektir.
• Sonrasında panelin soğuması için TV 1 saat
boyunca bekleme modunda kalacaktır.
• Bekleme modunda 1 saatin sonunda TV
boş ekran olarak açılacak ve panel uygun
sıcaklıktaysa JB işlemi gerçekleşecektir.
• İşlem 1 dakika sürecek ve işlem sırasında
ekranda aşağıya doğru hareket eden yatay
bir çizgi görüntülenecektir.
• JB işlemi tamamlandığında TV bekleme
moduna geçecektir.
• TV’nin bir sonraki açılışında JB işleminin
başarıyla gerçeştiğini bildiren bir mesaj
görüntülenecektir.
• JB işlemi istenildiği zaman güç kesilerek veya
TV açılarak duraklatılabilir.
• JB işlemi duraklatılırsa, TV nin bir sonraki
açılışında JB işleminin duraklatıldığına dair
bir mesaj görüntelenecektir.
• Bu durumda JB işlemi TV’nin bir sonraki
bekleme moduna alınışında gerçekleşecektir.
• JB işlemi manüel olarak Sistem - Resim
Menüsü İçeriği - Gelişmiş Ayarlar - OLED
Ekran Temizleme seçeneği kullanılarak
gerçekleştirilebilir.
Not: Görüntüde donma gibi herhangi
bir sorun olduğunda, görüntüyü korumak
adına TV otomatik olarak bekleme moduna
geçebilir. Eğer TV bu görüntü koruma
moduna 3 defa geçerse sadece bir servis
yetkilisi tarafından açılabilir. Böyle bir durumda
yetkili servisle iletişim kurunuz.

meebbe meebbe, Adem Helvacı Ado

Temel sorunun çözülememesi nedeniyle öteleyecek alternatif çözümler var elbette, Plazma tv lerde de burn in mode özelliği vardı. Bu mod aktif edildiğinde tv sürekli olarak kırmızı yeşil mavi pikseller arasında geçiş yapardı. Anılar Anılar :)))

A Çevrimdışı

azrael85

Aktif Üye
31 Ara 2017
219
eski plazma tv imde 4 sene sonra ekran yanmaları başlamıştı ama yinede tv izlenebiliyordu hatta benden başka kimsenin de dikkatini çekmiyodu, oled tv lerde ekran yanmasını engellemek için bir çok önlem alınmış durumda, benim elimde 2 tane yeni tv var 1.si bir ay önce aldığım lg 55eg9a7v oled tv 2.si değişimden yeni gelen vestel 55ud9400. bu 2 tv yi kıyaslayacak olursam oled tv gerçekten ud9400 ün çok üstünde, resim kalitesi olsun, hareketli sahne performansı olsun çok çok daha iyi, sizlerde aynı durumu görüyormusunuz bilmiyorum ama 4k led tvlerde normal tv kanallarını izlerken puslu bir görüntü oluşuyor bu hiç hoşuma gitmiyor, ama oled tv de her şey çok net ve akıcı, konu sahibi arkadaşa tavsiyem bütçen el veriyosa kesinlikle oled tv almalısın, gerçekten arada çok fark var,

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
eski plazma tv imde 4 sene sonra ekran yanmaları başlamıştı ama yinede tv izlenebiliyordu hatta benden başka kimsenin de dikkatini çekmiyodu, oled tv lerde ekran yanmasını engellemek için bir çok önlem alınmış durumda, benim elimde 2 tane yeni tv var 1.si bir ay önce aldığım lg 55eg9a7v oled tv 2.si değişimden yeni gelen vestel 55ud9400. bu 2 tv yi kıyaslayacak olursam oled tv gerçekten ud9400 ün çok üstünde, resim kalitesi olsun, hareketli sahne performansı olsun çok çok daha iyi, sizlerde aynı durumu görüyormusunuz bilmiyorum ama 4k led tvlerde normal tv kanallarını izlerken puslu bir görüntü oluşuyor bu hiç hoşuma gitmiyor, ama oled tv de her şey çok net ve akıcı, konu sahibi arkadaşa tavsiyem bütçen el veriyosa kesinlikle oled tv almalısın, gerçekten arada çok fark var,

Katılıyorum .Vestel niçin değişim oldu ?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011

Merhaba. İzlediğiniz yayınlar 4K çözünürlükte değilse puslu görüntü oluşması normaldir.
Aslında OLED'de de görüntü keskinliğini kaybeder ancak işin teknoloji tarafı bunu örtbas edebiliyor.
LCD ise aydınlatma yapısı gereği bütün falsoları göz önüne serebiliyor / oluşturabiliyor.

A Çevrimdışı

amonhotep

Yeni Üye
30 Nis 2018
44
47
Cevaplariniz için teşekkür ederim sn. Adem Helvacı Ado ,sn. meebbe meebbe ,sn. A azrael85 .. peki sn. meebbe meebbe nin yazdığı gibi ve sizin belirttiğiniz burn in özelliği gibi logo yanığı oluşması durumunda ekran temizleyici bir özellik bu 55pos901f de var mıdır sn. Adem Helvacı Ado ? Herhalde bu TV sadece, film,dizi,klip izlemek için tasarlanmış, yani uydu yayını normal TV yayını için değil.paramizin değeri bu kadar düşmüşken bu meblaglari veripte sonunda üzülmek olduğu için en doğru kararı vermek istiyorum, kusuruma bakmayın. Bu TV ye fiyat olarak eşdeğer led olarak sony 55xe8505, lg 55sj850, Philips 55pus8602, Samsung 55mu8000 alınabiliyor. Acaba LED alıp ışık sızması, banding, motion blur vs. hatalarla karşılaşma riskine mi girsem? Yani bir TV almanın bu karar zor olacağını hiç düşünmezdim

Geri
Üst Alt