Philips 55 PUS 6581 Led Bar Değişimi Arızası

V Çevrimdışı

varstas

Yeni Üye
3 Ocak 2021
2
37
Merhaba, Adem beyin videoları ve bu site sayesinde 1 gün içerisinde led bar değişimi konusunda baya bir bilgi sahibi oldum. Adem beyin bu tv için koyduğu videoya kadar evde yaparım ben bu değişimi o kadar da zor gözükmüyor demiştim ancak Adem beyin koyduğu doğrudan benim televizyonum için olan videoyu izledikten sonra cesaretim yok oldu. Sorularım için yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Öncelikle yaklaşık 1 aydır Philips 55pus6581 tv ekranın ortasında yatayda boydan boya bir gölgeli alan oluştu. Ufaktan korkmaya başladım acaba tv bozuluyor mu diye. Bugün de bir anda ekranın görüntüsü gitti. Şu anda tvde görüntü var ses yok. Ekrana çok yakından bakarsam görüntü olduğunu görebiliyorum.
1) Öncelikle bu problem led bar problemi midir?
2) Sanırım evde led bar değişimi yapmam mümkün değil. Bu sebeple öncelikle yetkili servise götürmeyi düşünüyorum. Tahmini ücret hakkında bilginiz var mı?
3) İzmir'de güvenilir bir usta tavsiye edebilir misiniz? Yetkili servis yerine eğer varsa sizin tavsiye ettiğiniz bir usta ona götürmeyi tercih ederim.
4) Diyelim ki tamirde led bar değişimi sırasında panel bozulsa ve bana panel bozuk değişim yapamayız deseler sanırım benim yapabileceğim pek bir şey yok, değil mi?

Tavsiyelerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Bu arada altta paylaştığım fotoğraf kendi televizyonumun fotoğrafı değildir. Ancak benim televizyonum da ekran tamamen gitmeden önce aynen bu şekildeydi. Başka bir forumdan bulduğum fotoğrafı örnek olması açısından koydum.

1bf80ab70155ef50c5df5701768c9efa.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,803
65
Tüm malzemelerim çalındı maalesef ,havyaya kadar.Olsa da 55'' panel için yoktu zaten,ama 2.ci onur handa bu işi yapan var(dı ,çoktandır gitmiyorum oraya da virüs nedeni ile) ,ama bu hafta ortası köye gitmeden gitmek istiyorum ,ancak o zaman hala bu işi yapıyorlar mı öğrenirim ,ama tavsiye niteliğinde olmaz ,sadece öğrenir bilgi veririm.

Geri
Üst Alt