albanez
Süper Üye
- 19 Mar 2018
- 3,383
bunlar "teknik" olarak veriler olsa da ki çoğu zaman bunları ayırt edecek
insan gözü yoktur!
Ama bunu Kartal/Şahin filan izlerse o bile zor anlar farkı!
doğrusu şudur;Shield/Apple kesinlikle çok iyidir 31/51/52 lere göre
bunu anlamak içinde uzman filan olmaya gerek hiç yoktur
31 ile 51 veya 52 yi resim kalitesi olarak ele alıp da şöyle veri farkları vardır demek
sadece "kağıt üstü veriler" olarak kabul edilebilir ama çıplak gözle izleyen veya
resim kalitesinden iyi anlayan birisi zaten bunların ne olduğuınu şak diye anlar!
"devasa fark" var demek ise küllüm yalnış!
ben "yaklaşık" aynısı dedim ve resim kalitesi bir yerde benim işimdir yaw,gözler 2.5 numara
ama çok uzun yıllardır panel işimde ve özellikle resim kalitesi odaklı çalıştığım için
böyle bir farkı anlıyorum
panel işinde örneğin bazı kağıt üstü veriler vardır;ama insan gözü bunların çoğunu bırak anlamayı
göremez bile
ama senin yazdığın gibi bu veriler doğru ama çıplak gözle izlemede bu fark alınamıyor
ve yine yazıyorum "eski" 820/860(Rockchip li bazı Box lar da örneğin) kesinlikle resim kalitesi
özellikle SD/HD de çok daha iyi UHD de ise biraz daha iyi idi
zaten bunu anlamayan birisi bile görse farkı şak diye anlar
not;820/860 lar şimdi teknik veri olarak daha aşağıda bulunuyor olsa da "manzara"
G31/51/52 den daha iyi
insan gözü yoktur!
Ama bunu Kartal/Şahin filan izlerse o bile zor anlar farkı!
doğrusu şudur;Shield/Apple kesinlikle çok iyidir 31/51/52 lere göre
bunu anlamak içinde uzman filan olmaya gerek hiç yoktur
31 ile 51 veya 52 yi resim kalitesi olarak ele alıp da şöyle veri farkları vardır demek
sadece "kağıt üstü veriler" olarak kabul edilebilir ama çıplak gözle izleyen veya
resim kalitesinden iyi anlayan birisi zaten bunların ne olduğuınu şak diye anlar!
"devasa fark" var demek ise küllüm yalnış!
ben "yaklaşık" aynısı dedim ve resim kalitesi bir yerde benim işimdir yaw,gözler 2.5 numara
ama çok uzun yıllardır panel işimde ve özellikle resim kalitesi odaklı çalıştığım için
böyle bir farkı anlıyorum
panel işinde örneğin bazı kağıt üstü veriler vardır;ama insan gözü bunların çoğunu bırak anlamayı
göremez bile
ama senin yazdığın gibi bu veriler doğru ama çıplak gözle izlemede bu fark alınamıyor
ve yine yazıyorum "eski" 820/860(Rockchip li bazı Box lar da örneğin) kesinlikle resim kalitesi
özellikle SD/HD de çok daha iyi UHD de ise biraz daha iyi idi
zaten bunu anlamayan birisi bile görse farkı şak diye anlar
not;820/860 lar şimdi teknik veri olarak daha aşağıda bulunuyor olsa da "manzara"
G31/51/52 den daha iyi