Philips 40PFL8664 H Arıza

V Çevrimdışı

Vuslat_Yolu

Yeni Üye
14 Şub 2019
2
45
Merhaba ;

Yıllar önce aldığım ve kullandığım Lcd Tv arızalandı.
Sorun ; Lcd hiç bir şekilde açılmıyor önündeki ışık 2 saniyede bir 2 defa yanıyor. ve sürekli bu şekilde devam ediyor
Servisle iletişime geçtim Tv yi aldılar ve bana 900 tl gibi bir rakam çıkardılar.
Bende bu işi profesyonel yapan bir arkadaşla görüştüm bana kartlarından birisi arızalıdır. Dedi ancak kartını bulamayabiliriz dedi.
Tv hala bende ne yapacağımı şaşırdım. Acaba kart arızası var ise kart değişmeden yapılma şansı var mıdır?
Servisle iletişime geçtim. Kartın yurt dışından geleceğini söyledi.
Açıkçası ne yapacağımı şaşırdım. Televizyon ile ilgili olarak internetten şemasını buldum.
Şimdidien ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.

NoT. Siteyi internette gezerken tesadüfen buldum bir kaç videoyu izledim.

Ekran-Alintisi1111.jpg

Ekran-Alintisi2222.jpg

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
yerinde olsam şunları denerdim
besleme kartından florasan besleme kartına giden kartı söker önündeki ışık sabitleniyor mu bakarım,
olmadı ana karttan tuş kartına giden kabloyu söküp aynı şekilde denerim.
olmadı ana karttan ticona giden kabloları söker
kısa devre varmı hangi kartta var gibisinden denerim
bahsettiğin arıza sanki kısa devre arızası gibi duruyor
besleme kartında şişik kondansitör var mı ?

Son düzenleme:
V Çevrimdışı

Vuslat_Yolu

Yeni Üye
14 Şub 2019
2
45
Servisten geldiğinde ilk yaptığım panel arka kapağını sökerek şişen ve ya kararan bölge var mı diye kontrol ettim. Ancak hiç bir şekilde şişme ve kararma yok.
Sizlerden alacağım tavsiyeler ile bu işlerden anlayan bir arkadaşımla tekrar gözden geçireceğiz.
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado TEKNOwest teknovest tende yorumlarınıda bekle

Kesinlikle Flowchart yöntemi en doğu ilerleme şekli olur eğer profesyonel bilgi ve ekipman yok ise.

Bu anlamda Besleme kartına giden tüm yükler (Anakart hariç) ayırılmalı ve blink (Led yanıp sönmesi) devam ediyor mu ona bakılmalı.

SMPS sistemlerde protection mod yani koruma modu devreye girdiğinde bu uyarı gelmesi normaldir.

Dolayısı ile SMPS yani besleme kartı seconder üniteye yük bindiren kart hangisi ise önce onu bulmak gerekiyor. :ok

Yani önce hedef küçültmeliyiz :))

A Çevrimdışı

atasmustafa

Yeni Üye
31 Ara 2022
4
33
Adem Helvacı Adem Helvacı abi merhabalar. 42PDL6907K/12 model philips tv sorunu bende de oluştu. Ttv izlerken bir anda ekran renklenip kapandı. sonra her iki saniyede 2 kez kırmızı ışık yanıp sönüyor.
philipse sordum yazılım güncelleme önerisi verdiler ama tv kapalı iken yazılım güncelleme yapamam ki zaten.
güç kablosunu çekip 2 dk bekledim defalarca ama yine de bir değişim olmadı.
yardımcı olur musunuz, teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı abi merhabalar. 42PDL6907K/12 model philips tv sorunu bende de oluştu. Ttv izlerken bir anda ekran renklenip kapandı. sonra her iki saniyede 2 kez kırmızı ışık yanıp sönüyor.
philipse sordum yazılım güncelleme önerisi verdiler ama tv kapalı iken yazılım güncelleme yapamam ki zaten.
güç kablosunu çekip 2 dk bekledim defalarca ama yine de bir değişim olmadı.
yardımcı olur musunuz, teşekkür ederim.
TV açılmaz durumdayken de yazılım yüklenebilir, sadece doğru yazılıma sahip olmanız ve yöntemi bilmeniz gerekir.

Geri
Üst Alt