Philips 40pfl3107k ekran arızası

E Çevrimdışı

ersoy_aykut

Yeni Üye
14 Haz 2019
6
44
Ustam kayınpeder sağolsun haberim olmadan götürmüş bi tamirciye 400 tl ye yapmışlar inşallah bütün led barları değiştirmişlerdir ilginize teşekkür ederim

yolgezer Çevrimdışı

yolgezer

Aktif Üye
2 Haz 2019
398
ya aslında led barı komple değiştirmek de sadece o ledleri değiştirmek de aynı kapıya çıkıyor. ama en büyük sorun değiştirilen ledlerin ışık dalga boyları ile çektikleri akımın bir olması.
bazı uyanıklar şerit led takıyor.
bu ledler de akımı tutmuyor. sonra ya kendini patlatıyor ya etrafındaki tüm ledleri patlatıyor. tabii sen bi daha gidip yine değiştiriyon.
ya da takılan ledin dalga boyu tutmadığı için değiştirilen ledler parlak ya da sönüğk kalıyor.
sizin aslında ilk tamirde böyle olmasının nedeni bu. yani eleman takmıştır şerit ledi geçmiştir. ama inverterdeki akım sınırlayıcı yüzünden bi kaç sene çalışmış olabilir. ama eninde sonunda ya o led patlar ya etrafındakini patlatır.
ben de yaptım sadece tek ledi değiştirdim. ama bunun için tv için satılan ledler vardı. 15 tl ye 15 adet satılıyor. yani baya pahalı bi şeydi. ama zahmetli bi işlemdir. komple barları değiştirmek daha kolay :)

Geri
Üst Alt